عوامل تاخیر در اعلام تشکیل کابینه جدید لبنان
«سعد حریری» پس از گذشت شش ماه به دلایل مختلف هنوز نتوانسته به وعده خود برای تشکیل کابینه وفا کند و اکنون باید دید که وعده خود را برای اعلام کابینه عملی می کند یا خیر؟
خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: مردم لبنان از شش ماه پیش در انتظار تشکیل دولت «سعد حریری» نخست وزیر این کشور هستند، اما با گذشت این مدت حریری هنوز نتوانسته به وعده خود برای اعلام کابینه جدید وفا کند؛ اگرچه نخست وزیر لبنان چندی پیش برای چهارمین بار تاکید کرد که به زودی تشکیل کابینه را اعلام می کند.
«میشل عون» رئیس جمهوری لبنان، شش ماه پیش پس از انتخابات پارلمانی، سعدحریری، رهبر «جریان المستقبل» را برای تشکیل کابینه جدید انتخاب کرد، اما چالش ها و مسایل پیش روی وی با گروههای سیاسی دیگر باعث شد تا این مسئولیت به تاخیر بیفتد.
تحلیلگران معتقدند که تشکیل کابینه با چالش های جدیدی مواجه شد و حریری توانسته موانع قدیمی را کاهش دهد؛ به همین دلیل حریری چندی پیش وعده داد که در روزهای آتی کابینه را اعلام می کند.
حریری پس از دیدار با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در بیروت، این دیدار را مثبت ارزیابی و تاکید کرد: همه طرف ها برای تشکیل کابینه از خودگذشتگی انجام دادند.
نخست وزیر لبنان اعلام کرد: مهم این است که تشکیل دولت وحدت ملی هیچ بازنده و برنده ای ندارد.
قبل از اعلام کابینه، حریری از اقدام میشل عون در انتخاب پست «دادگستری» برای جریان «ملی آزاد» غافلگیر شد،این درحالی است که قرار بود که این پست به حزب «نیروهای لبنان»(القوات اللبنانیة) داده شود.
اما بحث درباره پست «دادگستری» به نفع عون حل شد و حریری تلاش می کند پست جایگزینی برای «القوات البنانیة» قرار داد تا سهم این جریان باشد.
«ریاض عیسی» سیاستمدار لبنانی در این باره به «مصر العربیة» گفت: همگان براین باورند که دولت آتی پس از برطرف کردن موانع نمایندگی حزب القوات اعلام می شود، به طوری که «سمیر جعجع» رئیس قوات اللبنانیة به حریری پیشنهاد داده است تا چهار پست وزارتی به القوات داده شود.
عیسی افزود: پس حل گره حزب القوات، نوبت به گره نمایندگان سنی نزدیک به حزب الله و 8 آذار(مارس) می رسد چرا که حزب الله از حریری خواست تا نمایندگان سنی نزدیک به این جنبش در کابینه قرار بگیرند.
وی ادامه داد: حریری پیش از این با این مسئله مخالفت کرد، چرا که آنها حزب سیاسی نمی داند، اما موافقت شد که یکی از وزیران سنس از سهم رئیس جمهوری باشد.
از سوی دیگر، «طارق سکریة» سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان، گفت: از زمان نخست وزیر سعد حریری، دخالت های کشورهای خارجی از جمله عربستان برای تشکیل دولت وجود داشته است، به طوری که عربستان تاثیر زیادی در تصمیم حریری گذاشته است.
سکریه افزود: ژنرال عون تلاش می کند تا اختیارات رئیس جمهوری در تشکیل دولت به قبل از توافق طایف بازگردد و نقش اول در تشکیل دولت پس ازتوافق طایف برای نخست وزیر باشد و با رئیس جمهوری مشورت کند.
وی ادامه داد: ژنرال عون تلاش می کند تا به نقش قدیم رئیس جمهوری بازگردد، به همین دلیل تعدادی از وزیران با عنوان رئیس جمهوری باشد و این مسئله مغایر با قانون اساسی کشور است و این اقدام وی برای است که پیش از توافق طایف سهم مسیحیان در قدرت سیاسی بیشتر از مسلمانان بود.
این مسئول نظامی گفت: حزب الله نیز می خواهد که یک وزیر سنی نزدیک به این جنبش در میان وزیران باشد، به همین دلیل با تحویل فهرست اسامی وزیران بدون نماینده سنی مخالف است./
پایان پیام/44