خبرگزاری تسنیم: ید مصطفی میرسلیم بعداز ظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در نشست "واکاوی وعدههای عملی نشده دولت دوازدهم" اظهار داشت: در دولت هشتم هنگامی که در حال تدوین چشمانداز ۲۰ ساله بودیم سه دیدگاه درباره تحریمها وجود داشت. برخی میگفتند نباید تحریمهای دشمن را بیان کنیم و این در شأن ما نیست. دیدگاه دیگری نیز وجود داشت که اعتقاد داشتند باید با دشمن مذاکره کرد و از آنها بخواهیم ما را تحریم نکنند و دیدگاه دیگری نیز میگفت: باید تحریمها را در نظر داشت و متناسب با آن برای کشور برنامهریزی کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دولت یازدهم و دوازدهم گمان میکرد با مذاکره میتواند با آنها به تفاهم رسیده و ضمن رفع مشکلات کشور، مملکت را اداره کند و این تفکری بود که در ذهن اعضای دولت بهویژه شخص رئیسجمهور وجود داشت، افزود: خروج آمریکا از برجام و عملکرد ترامپ سبب شد برنامههایی که دولت تدبیر و امید برای رسیدن به اهدافش ترسیم کرده بود، نقش برآب شود.
میرسلیم گفت: ما از سال ۹۲ تا ۹۷ نتوانستهایم از محدودیتهای تحریم خود را نجات دهیم. اروپائیان در برابر آمریکا بسیار ترسو هستند و ما عملکرد آنها را در زمان تحریم دیدهایم؛ آنها منافع کلان خود در آمریکا را فدای منافع اندک خود در ایران نمیکنند.
وی گفت: دولت میتواند در شرایط کنونی موفق شود به شرط آنکه روش خود را تغییر دهد یعنی اینکه اعتقاد خود را عوض کند و باور کند که اگر دین خدا را یاری کند، هیچکس بر او چیره نمیشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: ما اگر بخواهیم مشکلات را برطرف کنیم باید باور داشته باشیم که میتوانیم با تکیه بر اعتقاد خود مشکلات کشور را برطرف کنیم. ما میتوانیم تحریمهایی که به ما فشار آورده را دور بزنیم هرچند آمریکا دسیسه کرده و برای عملیکردن اهدافش گروههایی را به نقاط مختلف دنیا میفرستد تا آنها را از همکاری با ما بترساند.
وی با بیان اینکه باید واقعیات را پذیرفت، ابراز داشت: ناتوانی دولت در جلوگیری از افزایش نرخ دلار سبب شد ارزش پول ملی به شدت کاهش و قدرت خرید مردم نیز کاهش پیدا کند و حالا هم دنبال توزیع سبد کالا است.
میرسلیم با تاکید بر اینکه باید قبول کرد سیاست اعتماد به آمریکا و کسب موفقیت اشتباه بود، گفت: حالا که آمریکا روی موضوعاتی مانند ایجاد نارضایتی در مردم با اعمال تحریمها و فروپاشی حکومت متمرکز است دولت باید راهبرد خود را اصلاح کند و ایمان بیاورد ما میتوانیم از پسِ مشکلات برآییم.