از آنجا که بنگاه های کوچک و زودبازده بنا بر مزیت ها و اقتضائات اقتصادی در کلیه استانها و در اقصی نقاط کشور پراکنده اند و با توجه به اینکه تمامی استانهای کشور مورد حمایت این طرح قرارمی گیرند، لذا تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط می تواند تخصیص بهینه منابع محدود بانکی وتوسعه متوازن درآمد و اشتغال را به دنبال داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در دوره دولت یازدهم بخشنامه ای از سوی بانک مرکزی به بانکها ابلاغ شد که اظهار می داشت باید ۱۰ درصد از تسهیلات جدید بانکها به بنگاه‌های کوچک و متوسط، حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان از منابع بانکها در اختیار این بنگاه‌ها قرار گیرد. این رقم بر این تاکید داشت که تنها حدود ۵۰ درصد از تسهیلات دهی بانکها جدید است.

بنگاه‌ها در هشت حالت می توانند مشمول این طرح حمایتی بانک مرکزی قرار گیرند؛ بنگاه‌های معرفی شده از سوی کارگروه. این کارگروه‌ها در استان‌ها متشکل از نماینده بانک‌ها و استانداران تشکیل شده تا طرح‌های ارائه شده برای دریافت تسهیلات را بررسی، تصویب و به بانک‌ها اعلام کنند.

همچنین بنگاه‌های تولیدی که محصولات آنها از بازار فروش قابل قبول برخوردار باشد، بنگاه‌های تولیدی متوقف و یا در حال فعالیت کمتر از ظرفیت اسمی و از سویی دیگر آنهایی که در سال‌های گذشته فعالیتی نداشته و فاقد فروش بوده‌اند و اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به تشخیص موسسه اعتباری موجب فعالیت مجدد بنگاه شود.

در عین حال بنگاه‌هایی که تسهیلات دریافتی قبلی را در محل موضوع قرارداد تسهیلات اعطایی مصرف کرده‌اند و بنگاههایی که به دلیل عدم وصول مطالبات خود از دستگاه های اجرایی دولتی، شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت، نتوانسته اند تعهدات خود را در قبال شبکه بانکی کشور و سایر اشخاص ایفا کنند شامل دریافت تسهیلات بانکی با شرایط خاص خواهند شد.

بنگاه‌هایی که از میزان اشتغال پایدار و توجیه پذیری بیشتری برخوردار بوده و پروژه‌های تولیدی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد دارند نیز مشمول این طرح هستند.

اما در خصوص بنگاه‌هایی که دارای بدهی غیرجاری و چک برگشتی هستند، همزمان با اعطای تسهیلات جدید، واحد‌ تولیدی باید برنامه زمانبندی خود را جهت تعیین تکلیف بدهی‌ها و رفع سوء اثر چک برگشتی ارایه کنند.

در مقابل بانکها موظفند به منظور حفظ منافع سپرده‌گذاران و تخصیص بهینه منابع نسبت به اعتبارسنجی و بررسی توجیه فنی، مالی و اقتصادی درخواست متقاضیان اقدام کنند. با این حال در صورت عدم موافقت موسسه اعتباری و یا بانک با اعطای تسهیلات به بنگاه‌های معرفی شده از سوی کارگروه، لازم است دلایل عدم اعطای تسهیلات بصورت مکتوب به کارگروه منعکس شود.

عملکرد بانک پارسیان در اعطای تسهیلات به بنگاه های زودبازده

از آنجا که بنگاه های کوچک و زودبازده بنا بر مزیت ها و اقتضائات اقتصادی در کلیه استانها و در اقصی نقاط کشور پراکنده اند و با توجه به اینکه تمامی استانهای کشور مورد حمایت این طرح قرارمی گیرند، لذا تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط می تواند تخصیص بهینه منابع محدود بانکی وتوسعه متوازن درآمد و اشتغال را به دنبال داشته باشد. بر همین اساس شعب بانک پارسیان در شهرستانها با اختصاص مبالغ مناسبی به بنگاه های زودبازده، از طریق اعطای تسهیلات، منابع مورد نیاز آنها را تامین کرده اند که در این راستا، روسای ادارات صنعت، معدن و تجارت شهرستانها هم از شعب بانک پارسیان در برخی شهرها تقدیر کرده اند. بر همین اساس تاکنون 1033فقره تسهیلات بالغ بر5.500 میلیارد ریال به بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط اعطا شده است که در نوع خود، رکورد جالب توجهی است.

بیشتر بخوانید:

پرداخت تسهیلات آسان برای بنگاه های زودبازده