نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با شفقنا:برای وضعیت معیشتی مردم هرچه زودتر چاره اندیشی صورت بگیرد
![نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با شفقنا:برای وضعیت معیشتی مردم هرچه زودتر چاره اندیشی صورت بگیرد نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با شفقنا:برای وضعیت معیشتی مردم هرچه زودتر چاره اندیشی صورت بگیرد](https://fa.shafaqna.com/media/2018/11/2271894-250x167.jpg?x44010)
نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا تکلیف سیاست ما با دنیا حل نشود نمیتوانیم موضوعات اجتماعی و اقتصادی خود را حل کنیم گفت: باید بپذیریم که امروز دنیا زنجیروار به هم متصل است و هیچ کشوری نمیتواند به طور مستقل به خودکفایی برسد و ادعا کند همه چیزمان از خودمان است. مسعود رضایی در گفت […]
![نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با شفقنا:برای وضعیت معیشتی مردم هرچه زودتر چاره اندیشی صورت بگیرد نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با شفقنا:برای وضعیت معیشتی مردم هرچه زودتر چاره اندیشی صورت بگیرد](https://fa.shafaqna.com/media/2018/11/2271894.jpg?x44010)
نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا تکلیف سیاست ما با دنیا حل نشود نمیتوانیم موضوعات اجتماعی و اقتصادی خود را حل کنیم گفت: باید بپذیریم که امروز دنیا زنجیروار به هم متصل است و هیچ کشوری نمیتواند به طور مستقل به خودکفایی برسد و ادعا کند همه چیزمان از خودمان است.
مسعود رضایی در گفت و گو با خبرنگار شفقنا در خصوص وضعیت معیشتی مردم اظهار کرد: هر گاه اقتصاد سالم باشد و راه خودش را بدون دخالت انسانها طی کند، در این اقتصاد نه مردم رنج میبینند و نه حاکمیت در آن است. ولی متاسفانه اقتصاد ما از بدو انقلاب تا الان اقتصاد سالمی نبوده است.
ندیدیم که دولتی، بستر واقعی اقتصادی را پیش بینی و اجرا کند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح دلایل دخالت در اقتصاد کشور گفت: به دلایل مختلف ما در اقتصاد دخالت کردیم یعنی روند طبیعی اقتصاد را بهم زدیم. در ابتدای انقلاب جنگ پیش آمد و بسیاری از بودجه های ما در جنگ هزینه شد. یعنی آن بودجه ها و اعتباراتی که باید صرف سازندگی، تولید و ایجاد زیرساختها میشد، صرف جنگ شد؛ چون ناچار بودیم این هزینه ها را داشته باشیم. از همین جا، نقطهی آسیب شروع شد و این روند ادامه پیدا کرد و ندیدیم که دولتی، بستر واقعی اقتصادی را پیش بینی و اجرا کند.
هر دولتی که روی کار آمد شعار داد
رضایی تصریح کرد: همه دولتها تحت تاثیر احساسات و شعارهای مختلفی قرار داشتند؛ هر دولتی که روی کار آمد شعار داد و بر مبنای اجرای آن شعارها برای اینکه به منویات خود برسد اعتباراتی را در جاهایی هزینه کرد و نظم اقتصاد را بهم زد. همه اینها دست به دست هم داده و یک نابسامانی در خط سیر اقتصادی ما بوجود آورده است. معمولا وقتی که اقتصاد سالم باشد رانت و سوء استفاده در آن وجود ندارد. زمانی رانت و سوء استفاده بوجود میآید که اقتصاد ناسالم باشد.
در وفور نعمت و اقتصاد کسی اجناس را گران نمیکند
نایب رییس کمیسیون مجلس شورای اسلامی در رابط۹ با دلیل افزایش احتکار در ماه های اخیر گفت: وقتی کمبود بوجود می آید یک عده محتکر میشوند. وقتی اجناس و کالاها کم شد، سوء استفاده کنندهها اجناس خود را گران میکنند والا در وفور نعمت و اقتصاد کسی اجناس را گران نمیکند. بنابراین تا اقتصاد را سالم نکنیم افراد محتکر و سوء استفاده گر وجود خواهند داشت.
اقتصاد باید به سوی سالم سازی برود
رضایی با تاکید بر اینکه اقتصاد باید به سوی سالم سازی برود، اظهار کرد: هم اعتبارها، منافع و دارندگی کشور باید برای مردم تعریف شود که اصلا چقدر درآمد داریم؟. بر مبنای درآمد، هزینه کردهایمان هم مشخص شود که آن موقع مردم نتیجه بگیرند که آن اعتبارات، تکاپوی زندگی ما را داشته است یا نه. اگر نداشته علت آن را بفهمند که آیا قصدی در آن بوده یا نه؟ و در این صورت است که ما میتوانیم رضایت مردم را به دست بیاوریم. گاهی اوقات در کمبود و نداری هم مردم راضی هستند مثلا در زمان جنگ با وجود مشقتها و کمبودها مردم راضی بودند چون میدانستند درآمدها جایی خرج میشود که ناخواسته به آنها تحمیل شده است.
وضعیت فعلی قابل پذیرش برای مردم و نسل جوان نیست
او ادامه داد: اما الان چون در آن شرایط نیستیم پس این وضعیت قابل پذیرش برای نسل جدید و مردم نیست. ما الان جنگ اقتصادی تمام عیار را با دنیا داریم کشورهای پیشرفته جهانی که اهم آنها در غرب هستند یکپارچه علیه ما هستند. این کشورها راه های برون رفت و ورود سرمایه را به کشور ما بسته اند و وقتی این راه ها بسته شد ناهنجاری بوجود می آید و سرو کله محتکرین پیدا میشود و نارضایتی فراوانی در جامعه بوجود میآید.
تا تکلیف سیاست ما با دنیا حل نشود نمیتوانیم موضوعات اجتماعی و اقتصادی خود را حل کنیم
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا تکلیف سیاست ما با دنیا حل نشود ما به راحتی نخواهیم توانست موضوعات اجتماعی و اقتصادی خود را حل کنیم اظهار کرد: باید بپذیریم که امروز دنیا زنجیروار به هم متصل است و هیچ کشوری نمیتواند به طور مستقل به خودکفایی برسد و ادعا کند همه چیزمان از خودمان است. حتی آمریکا با آن اقتصاد قوی، به مناطق مختلف وابسته است. در اقصی نقاط جهان و حتی کشورهای عقب مانده سرمایه گذاری می کند که به سرمایه خودش بیفزاید.
سفره مردم روز به روز کوچکتر و درآمدها کمتر میشود
رضایی ادامه داد: الان بازارهای جهانی روی کالاهای ما بسته است و ما نمی توانیم کالاهایمان را به راجتی به بازار جهانی برسانیم و باید با واسطه و دلال بازی این کار را انجام دهیم که واسطه پیدا کردن خود به خود هزینه بر است و در نهایت شاهد این هستیم که سفره مردم روز به روز کوچکتر و درآمدها کمتر میشود. لذا تا این مسایل حل نشود و یک وحدت ملی بین همه دست اندرکاران حاکمیتی ما بوجود نیاید، یکپارچه در یک سیاست مثبت قرار نگیرند و در کنار هم رضایت مردم را جلب نکنند توفیقی حاصل نخواهد شد.
لازم است در بعضی از روابطمان تجدید نظری داشته باشیم
نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: باید برای مردم مشخص کنیم که با چه دولت هایی و با چه اهدافی ارتباط داریم ؟ خیلی از ارتباط های ما ارتباط های هزینه بری است درصورتی که ارتباط کشورهای دنیا بر اساس صرفه جویی و منفعت طلبی است. شما ببینید الان اروپا در برابر آمریکا می ایستد و می گوید ارتباط بانکی با ایران برقرار می کنم اما تا زمانی این کار را انجام می دهد که منفعت و منافعش تعریف شود و هر جا دیدند منافعش نسبت به ضررش کمتر می شود همانجا کوتاه می آید و فکر دیگری می کند. اما متاسفانه برگشتِ تفکری، در فرهنگ ما جای نیفتاده است. هیچ اشکالی ندارد که اگر در بعضی از جاها می بینیم ضررمان بسیار زیاد است در بعضی از روابطهایمان تجدید نظری داشته باشیم.
برای وضعیت معیشتی مردم هرچه زودتر چاره اندیشی صورت بگیرد
او در خصوص آینده معیشتی مردم تصریح کرد: اگر اینطور پیش برویم آینده خوبی را پیش بینی نمی کنم و باید تجدید نظری صورت بگیرد. حاکمیت ما چون حاکمیتی است که ادعای عقلانیت می کند لذا من امیدوار هستم که چاره اندیشی کند تا از این گرفتاری خارج شود. ما این چاره اندیشی را خواه ناخواه می کنیم اما متاسفانه دیر به فکر آن می افتیم و هر چه زودتر این چاره اندیشی که روزی قرار است انجام دهیم امروز انجام دهیم مقرون به صرفه تر است.