فعالیت های فرهنگی حوزه کتاب و کتابخوانی چشمگیر بوده است


فعالیت های فرهنگی حوزه کتاب و کتابخوانی  چشمگیر بوده است

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، گفت: نهاد کتابخانه های عمومی از خدمات قدیمی خود در بحث امانت کتاب و سالن مطالعه فاصله گرفته و با فعالیت های جدید به سمت روش های نوین کتابداری رفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، معصومه حسنی خونسار مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، (یکشنبه، 27 آبان) در آئین پاسداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار که در سالن اجتماعات کتابخانه امیرکبیر برگزار شد، با اشاره به حادثه تلخ زلزله در سال گذشته، گفت: در پی زلزله سال گذشته در سرپل ذهاب، موفق به برگزاری آئین پاسداشت هفته کتاب در سال گذشته نشدیم.

وی افزود: زلزله، تلخ و غمبار بود ولی موجب همدلی ملت ایران با کرمانشاه عزادار شد و موجی از حرکت های فرهنگی را شکل داد.

حسنی خونسار، با اشاره به خسارت های فراوانی که در پی زلزله به کتابداران مناطق زلزله زده وارد شد، اظهار کرد: همکاران ما علی رغم آسیب هایی که بر آن ها وارد شده بود برای ارتقاء روحیه بچه ها، بالغ بر 500 فعالیت فرهنگی را در این مناطق به انجام رساندند.

وی از انتخاب سه نفر از کتابداران مناطق زلزله زده استان کرمانشاه که بیشترین فعالیت را پس از این رویداد تلخ برای خدمت رسانی به زلزله زدگان داشتند، به عنوان کتابداران برتر کشوری خبر داد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی کشور، با بیان اینکه نهاد کتابخانه های عمومی سال ها است که از خدمات قدیمی خود در بحث امانت کتاب و سالن مطالعه فاصله گرفته است، اظهار کرد: کتابخانه های عمومی به کانون های فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده و با فعالیت های جدید به سمت روش های نوین کتابداری رفته اند.

وی ابراز کرد: کتابداران نیز تنها به امانت کتاب و فعالیت هایی که در گذشته داشتند، نمی پردازند بلکه امروز به مشاورین امین و فعال فرهنگی در حوزه کتاب و کتاب خوانی مبدل شده اند.

حسنی خونسار، اعلام کرد: آئین گرامیداشت هفته کتاب، با معرفی و تجلیل از کتابداران برتر، کتابخانه های برتر، پیشکسوت برتر، کتابخوان برتر، کتابخانه های نمونه شهری و روستایی، انجمن های برتر کتابخانه های عمومی استان و رسانه های برتر در این حوزه همراه خواهد بود.

وی با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی حوزه کتاب و کتابخوانی این نهاد در سال های اخیر چشمگیر بوده است، عنوان کرد: برگزاری نشست های کتابخوان در مدارس، دانشگاه ها و ادارات، تحلیل و نقد کتاب، محافل ادبی، قصه گویی، خلاصه نویسی، کار دستی و مسابقات کتابخوانی از فعالیت های جنبی است که توسط کتابداران به انجام رسیده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مبنی بر اینکه کتابخوانی وظیفه همه دستگاه ها است، گفت: همزمان با تأسیس کتابخانه های عمومی، انجمن کتابخانه های عمومی هم تأسیس شد چرا که این وظیفه بار سنگینی بر دوش نهاد کتابخانه های عمومی است که به تنهایی نمی تواند آن را بر دوش بکشد.

وی تأکید کرد: همه دستگاه های فرهنگی باید همکاری کنند تا شاهد اتفاقات خوبی در راستای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان باشیم.

حسنی خونسار، با اشاره به ارتقاء تعداد جلسات انجمن کتابخانه های عمومی استان از 57 جلسه به 160 جلسه در طول سالی که گذشت، اعلام کرد: انجمن کتابخانه های عمومی استان موفق به احراز رتبه برتر کشوری شد و در این مسیر انجمن های شهرستان های سرپل ذهاب، صحنه و هرسین نیز به جهت برگزاری جلسات منظم مطابق با قانون و مصوبات کیفی که با پیگیری به انجام رسیده است، عنوان برتر کشوری را احراز کردند.

وی در ادامه با اشاره به قرار گرفتن انقلاب شکوهمند اسلامی در آستانه چهلمین سالروز پیروزی، گفت: جمعیت استان کرمانشاه در سال 57 حدود یک میلیون نفر بوده است که در آن زمان 10 کتابخانه فعال داشتیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه،اضافه کرد: در 40 سالگی انقلاب؛ کرمانشاهی که دارای 2 میلیون جمعیت است، 104 کتابخانه دارد که با رشد 10.5 برابری همراه بوده است.

وی گفت: هر چند تا نقطه مطلوب فاصله داریم ولی وضعیت نسبت به سال 57 خیلی بهتر شده است. امیدواریم فاصله ای هم که داریم از بین رفته و به وضعیت مطلوب دست یابیم.

پایان پیام/81

منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

نشست سریال «سوجان» در ایسنا به مناسبت روز زن برگزار شد