بهره‌برداری از نخستین مزرعه تولید تیلاپیا کشور


بهره‌برداری از نخستین مزرعه تولید تیلاپیا کشور

نخستین مزرعه تولید تیلاپیا با حضور مسئولان ارشد وزارت جهاد کشاورزی و مدیران استانی در شهرستان بافق به بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایسنا، محمد پورکاظمی در مراسم رونمایی از طرح تولید و برداشت ماهی تیلاپیا که‌ برای نخستین بار در کشور با مشارکت بخش خصوصی در استان یزد و شهرستان بافق انجام شده است، اظهار کرد: خوشبختانه با مساعدت سازمان حفاظت محیط زیست کشور و تلاش بی وقفه محققان علوم شیلاتی، تولید تیلاپیا در کشور کلید خورد و در آینده‌ای نزدیک، مزارع مشابه در استان‌های خراسان جنوبی، سمنان و قم نیز به چرخه تولید این ماهی مغذی اضافه می‌شود.

وی با اشاره به این‌که یکی از مهمترین دستاوردهای موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، پژوهش در راستای تولید تجاری تیلاپیا است، افزود: سیستم تولید این ماهی به نحوی پایه‌ریزی شده که کف استخر به دلیل عایق بندی با لاینر، نشتی آب نداشته و محوطه نیز چون به صورت گلخانه‌ای است، تبخیری ندارد بنابراین ۱۰۰ درصد آب موجود به صورت چرخشی عمل کرده و مواد غذایی و ضایعات تولید شده دوباره به داخل سیستم برمی‌گردد.

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، با تاکید بر این‌که تولید تیلاپیا در این مزرعه با رعایت کامل اصول ایمنی زیستی و برخورداری از مجوزهای لازم صورت می‌گیرد، گفت: به طور معمول به ازای هر هکتار، می‌توان بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ تن ماهی برداشت کرد و این در حالی است کهه مزرعه رونمایی شده نیز تا پایان سال جاری حدود ۵۰ تن ماهی تیلاپیا به بازار عرضه می‌کند.

پورکاظمی تصریح کرد: در مرحله نخست برای تولید ۵۰ هزار تن تیلاپیا در کشور برنامه ریزی شده و در مراحل بعدی افزایش تولید برای صادرات مد نظر است، زیرا بازارهای خوبی در منطقه برای آن وجود دارد که با توجه به تولید استاندارد در ایران، می‌توان از این فرصت نهایت بهره را برد.

وی با بیان این‌که حمایت از کالای ایرانی، سرلوحه کار وزارت جهاد کشاورزی است ادامه داد: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور آمادگی دارد تا دانش فنی تولید تیلاپیا چه از لحاظ تک جنس سازی و تبدیل به ماهی نر و چه از نظر سیستم پرورش و غذادهی را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد تا از این مسیر، گامی موثر در درآمدزایی، اشتغالزایی و افزایش تولید پروتئین بردارد چراکه انجام کل چرخه تولید تیلاپیا از ساخت خوراک گرفته تا فرآوری، در داخل کشور امکان پذیر است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: راه‌اندازی و تکمیل فاز اصلاح نژاد تیلاپیا نیز یکی دیگر از اقدامات موسسه به شمار می‌رود که توسط مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور یزد دنبال می‌شود و با این روش، هم مولدین شناسنامه دار می شوند و هم در میزان تولید در واحد سطح و کیفیت آن، بهبود چشمگیری حاصل خواهد شد.

وی، قیمت هر کیلوگرم گوشت تیلاپیا در بازارهای جهانی را بین ۲ تا ۲.۵ دلار دانست و افزود: تولید تیلاپیا در داخل کشور، دستاورد مهمی به شمار می رود زیرا به غیر از جلوگیری از خروج ارز و کمک به چرخه اقتصاد، در شرایط خشکسالی و محدودیت آب های شیرین، می توان از منابع آب های شور در مکان های مستعد استفاده کرد.

پورکاظمی بیان کرد:‌ با وجود تبلیغات سوء برخی از افراد، خوشبختانه مصرف این ماهی در میان مردم از استقبال قابل توجهی برخوردار است و با اطمینان کامل، می‌توان ادعا کرد که تولید تیلاپیای داخل نه تنها هیچ مشکلی برای سلامتی ندارد، بلکه با رعایت کامل اصول پرورشی و بهداشتی صورت گرفته و مصرف آن برای کودکان، بیماران، سالخوردگان و حتی زنان باردار به شدت توصیه می‌شود.
انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق