ارتباط تعلل اروپا در اجرای برجام با سی اف تی


ارتباط تعلل اروپا در اجرای برجام با سی اف تی

بزرگترین پولشویی جهان در یک کشور اروپایی اتفاق افتاده است، کشوری که عضو سازمان اف ای تی اف است.

به گزارش خبرنگار اتاق خبر 24:

بر اساس اطلاعات دقیق و واقعی که از سوی سازمان های معتبر مالی جهان منتشر شده است بیش از 80 درصد پولشویی در آمریکا و اروپا انجام می شود.

سازمان اف ای تی اف یا همان گروه اقدام مالی، چهار کنوانسیون دارد که یکی از آنها کنوانسیون پالرمو است و دیگری سی اف تی است، کنوانسیون سی اف تی مهمترین زیر مجموعه اف ای تی اف است که از سوی شورای نگهبان رد شده و به مجلس بازگردانده شده است.

اصرار در داخل کشور از سوی دولتمردان به ویژه شخص وزیر خارجه بر این است که این لایحه تصویب شود.

متهم کردن کشورمان به پولشویی از سوی آقای ظریف فشار برای پیوستن به سی اف تی بود.

کنوانسیون سی اف تی برای مقابله با تأمین مالی تروریسم است و کنوانسیون پالرمو برای مقابله با پولشویی البته هر یک از این دو کنوانسیون بندهای دیگری هم دارد که مشابه است، اما اصلی ترین آن این دو موضوع است.

هر دو کنوانسیون تأکید بر مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در جهان را دارد.

با وجود چنین سازمان هایی که ساخته دست غرب و تفکر سرمایه داری و لیبرالی است، چرا بیشترین و بزرگترین پولشویی های دنیا و حمایت از تروریسم و پرورش آن از سوی همین کشورهای غربی و آمریکایی صورت می گیرد؟!

قطعاً در اخبار خواندید که بزرگترین پولشویی جهان در دانمارک با رقم 227 میلیارد دلار اتفاق افتاده است.

آیا با وجود سازمانی به نام اف ای تی اف یا همان گروه اقدام مالی، با این کشور در راستای وظایف سازمانی خود برخورد خواهد شد؟

دانمارک عضو سازمان اف ای تی اف و کنوانسیون های زیر مجموعه آن را پذیرفته اما با وجود عضویت در این سازمان و نظارت هایی که از سوی اف ای تی اف انجام می شود، این کشور مرتکب جرم بزرگترین پولشویی جهان می شود؟

دانمارک همان کشوری است که چندی پیش با بازداشت چند نفر در اروپا و خاک خود ایران را متهم به حمایت از تروریست ها برای اقدام تروریستی در فرانسه و دانمارک کرد در حالی که رهبر گروه تروریستی الاهوازیه در دانمارک به سر می برد، همان گروهی که اقدام تروریستی اهواز را به عده گرفته بود.

آیا ساکن کردن رهبر یک گروه تروریستی در خاک دانمارک بر اساس قوانین اف ای تی اف جرم نیست؟ آیا پولشویی که در این کشور انجام شده است جرم نیست؟

با وجود چنین تخلفات گسترده ای باید دانمارک در فهرست سیاه اف ای تی اف قرار گیرد اما با کمال وقاحت میبینیم که نام ایران در فهرست سیاه چنین سازمانی است.

ارتباط تعلل اروپا در اجرای برجام با سی اف تی

ایران هنوز به عضویت گروه اقدام مالی در نیامده است و در حال بررسی کنوانسیون هایی است که الحاق اف ای تی اف است.

اگر سازمان اف ای تی اف درست عمل کند باید دانمارک در فهرست سیاه این سازمان قرار گیرد، اما از انجا که چنین سازمانهایی برای مصونیت بخشیدن به رفتارهای کشورهای خودی تشکیل شده اند و برای تحت فشار قرار دادن کشورهای غیر خود کارکرد دارند، نباید انتظار داشت که دانمارک در لیست سیاسه آن سازمان جا داشته باشد.

گروه اقدام مالی مانند دیگر سازمان های زیر مجموعه سازمان ملل است، آیا سازمان بین المللی انرژی اتمی به درستی عمل می کند؟

ایران سال ها است که تلاش میکند ثابت کند فعالیت های هسته ای صلح آمیز دارد، همه اطلاعات لازم از سوی ایران در اختیار آژانس بین المللی انرژی قرار گرفته است و بازرسان آن نیز در سال های گذشته از همه تأسیسات کشورمان بازدید کرده اند اما باز هم ایران متهم به انحراف در فعالیت های خود شد.

حتی توافق هسته ای نیز نتوانست دشمنی های آمریکا و اروپا را با ایران پایان دهد، فعالیت های هسته ای ایران اکنون دروضعیت تعلیق قرار دارد و بازرسان آژانس نیز بر این روند نظارت دارند.

گزارش های آژانس نیز تأیی می کند ایران به تعهد خود در برجام پایبند است اما طرف مقابل از برجام خارج شده است.

با وجود تبعیض های گسترده ای که در سازمان های بین المللی اعمال میشود، چرا برخی در داخل اصرار بر پیوستن به آنها دارند؟ خواسته ای که از سوی کشورهای تأسیس کننده سازمان هایی همچون آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان اف ای تی اف پیگیری می شود.

گروه ویژه اقدام مالی مهر ماه سال جاری در گزارش خود از بی توجهی عربستان سعودی به جرائم مالی، پولشویی و تامین مالی تروریسم در سطح بین المللی، به شدت انتقاد کرده است. رقم این جرائم مالی به مبلغی بین ۱۲ تا ۳۲ میلیارد دلار می رسد.

گزارش اف ای تی اف نشان میدهد که عربستان سعودی هم پولشویی دارد و هم حمایت از تروریسم، جالب است همین کشور که عضو گروه اقدام مالی است، در این سازمان علیه ایران موضع گیری می کند و خواهان ماندن نام ایران در فهرست سیاه این سازمان می شود!

حال با چنین وضعیتی که در جهان و در میان کشورهای مدعی و عضور گروه اقدام مالی وجود دارد، و با توجه به این که میدانیم هدف از اصرار و هضدار به ایران برای پیوستن به این گروه چیست، باز هم برنامه ریزی برای پیوستن ایران به گروه اقدام مالی به صلاح و مصلحت است؟

اروپا که با محوریت سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان همچنان مذاکرات بی ثمری را با ایران بر سر برجام انجام می دهد، یکی از شروط خود را برای ماندن در توافق هسته ای پس از خروج آمریکا از آن، پیوستن ایران به گروه اقدام مالی اعلام کرده است.

وقت کشی اروپا بر سر اجرای برجام، به همین خاطر است تا تکلیف کنوانسیون سی اف تی روشن شود، اگر ایران به این کنوانسیون نپیوندد اروپا نیز خود را از برجام بیرون خواهد برد، اگر هم تصویب شود، باز هم نباید انتظار داشت که اروپا تمام قد پشت برجام می ایستد و تعهدات خود را اجرا میکند. با توجه به این که کارشناسان کشورمان اعتقاد دارند در صورت ایجاد کانال ویژه اس پی وی (کانال ویژه اقدام مالی اروپا) تنها 20 درصد از مشکلات تحریم برای ایران حل میشود.

اکنون دیگر تصمیم با سازمان ها و دستگاه هایی است که باید در این زمینه نظر بدهند. مجلس این لایحه را تصویب کرده و شورای نگهبان نیز آن را رد کرده است، دولت موافق پیوستن ایران به سی اف تی است، می ماند مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی امنیت ملی.



منتخب امروز

واکنش عضو دفتر نشر آثار رهبر انقلاب به انتشار یک عکس: رفت‌وآمد‌ها به بیت رهبری متعدد اس...