به گزارش افکارنیوز،

مصطفی احمدی گفت: افزایش قیمت آجیل و خشکبار در بازار مربوط به چند وقت اخیر نیست و از اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری آغاز شده است.

وی کمبود تولید در داخل، نوسانات نرخ ارز و نیز فعالیت دلالان را به ترتیب مهمترین علت‌های افزایش قیمت خشکبار برشمرد و کمبود تولید را مهمترین عامل خواند.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد علت افزایش قیمت‌ها را ناشی از فعالیت برخی دلال بازی‌ها در بازار اعلام کرد.

وی گفت: پیشنهاد داده ایم فرآیندی ایجاد شود تا کالا‌ها مستقیم در اختیار مغازه داران و سپس خرده فروشان قرار گیرد.

به گفته رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران میزان تولید در کشور نسبت به سال گذشته به طور متوسط با افت ۵۰ تا ۶۰ درصدی همراه بوده است که دلیل آن نیز به وضعیت جوی، سرمازدگی و از بین رفتن درختچه‌ها بر می‌گردد.

احمدی به کاهش ۷۰ و ۸۰ درصدی تولید پسته و گردو اشاره و رشد قیمت پسته را در برخی مواقع بیش از ۱۰۰ درصد اعلام کرد و گفت: رشد قیمت مغز پسته به علت نداشتن پوست بیشتر بوده است.

وی با بیان اینکه اعضای اتحادیه به هیچ عنوان موافق چنین افزایش قیمتی در بازار نیستند تاکید کرد: ما خواستار ایجاد زمینه‌های لازم برای کاهش قیمت‌ها و در نتیجه افزایش میزان فروش واحد‌های صنفی هستیم.

احمدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر وضعیت بازار آجیل و خشکبار شب یلدا گفت: با وضع موجود انتظار افزایش قیمت بیشتر از قیمت‌های کنونی برای این محصولات در این مناسبت وجود ندارد، زیرا میزان فروش بشدت کاهش داشته و پیش بینی می‌شود که در این مناسبت نیز با کاهش میزان فروش مواجه باشیم.

تعداد واحد‌های صنفی عرضه آجیل و خشکبار دارای مجوز در پایتخت افزون بر یک هزار واحد گزارش شده است.