نایب رئیس سابق اتحادیه صادرکنندگان زعفران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه باتوجه به شروع فصل برداشت، قیمت زعفران و وضعیت بازار داخلی و صادراتی آن به چه شکل است؟ به تجارتنیوز گفت: فصل برداشت زعفران اواسط دی ماه تمام میشود. متاسفانه از ابتدای مهر ماه تاکنون هیچ گونه قرارداد بزرگی برای صادرات این طلای قرمز با کشورها به امضا نرسیده است. فعلا ۳۰ درصد زمینهای زعفران گل است و هنوز زمان برداشت محصول نهایی نیست.
سعید غفارزاده افزود: زعفران کهنه و به اندازه ۱۰ تا ۱۲ کیلو در انبار تولیدکنندگان موجود است. این مقدار محصول میتواند نیاز داخل را پوشش دهد. اما درباره محصولات جدید زعفران که در برخی مواقع از ۱۵ آذر ماه شروع به برداشت میشود، نمیتوان اظهارنظری در ارتباط با مرغوب یا نامرغوب بودن اجناس داشت.
او اظهار کرد: در این مواقع عدهای از افراد محصولات کهنه خود را در انبار خود نگهداری میکنند تا در زمان برداشت محصولات تازه، هر دو محصول را با هم ادغام کرده و با قیمت گزاف راهی بازارهای خارجی کنند.
مقصد صادراتی زعفران
غفارزاده درباره میزان برآورد تولید زعفران در زمستان امسال گفت: آمار جامعی در خصوص تولید زعفران وجود ندارد. سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که میزان تولید زغفران حجمی بالغ بر ۳۵۰ تن بوده که به نظر میرسد امسال هم کشاورزان بتوانند چنین مقداری را از مزارع خود برداشت کنند.
این فعال بازار زعفران درباره قیمت زعفران گفت: در حال حاضر نمیتوان نسبت به محصولات جدید قیمت مشخصی را اعلام کرد اما سال گذشته ارزش هر کیلو زعفران بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان ارزشگذاری شد.
غفارزاده در بخش دیگر سخنانش به حجم صادرات زعفران به بازارهای بینالمللی اشارهکرد و افزود: اسپانیا اولین مقصد زعفرانهای ایرانی است. میزان حجم زعفرانهای صادر شده به این کشور بالغ بر ۳۸ تن است. امارات متحده عربی نیز دومین بازار زعفران ایران است که به این کشور هر ساله بالغ بر ۳۰ تن زعفران صادر میشود. متاسفانه امارات تنها کشوری است که زعفرانهای ایرانی را به کشورهای همچون چین و هند قاچاق صادر میکند. ایتالیا هم از دیگر بازارهای بینالمللی است که هرساله حدود ۱۲ تن زعفران ایرانی را خریداری میکند.