اقدام راسخ نیروهای مقاومت معادلات سیاسی و امنیتی اسرائیل را تغییر داد/ شاهد بحرانی بزرگ در رژیم صهیونیستی هستیم/ جبهه مقاومت دست برتر در تحولات دارد
واکنشی که این بار نیروی مقاومت علیه اسرائیلی ها داشتند، هم از برآورد حساب اسرائیلی ها بیرون بود و هم فکر نمی کردند که چنین ضربه سختی بخورند.
حسن لاسجردی، کارشناس مسائل منطقه و عضو شورای سردبیری خبرگزاری خبرآنلاین در گفت و گو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به حمله موشکی نیروهای مقاومت فلسطین به مواضع صهیونیست ها، اظهار داشت: تحولات فلسطین که در چند روز گذشته اتفاق افتاد، یک عقبه ای به تهدیدات مستمر رژیم صهیونیستی علیه مقاومت و تهاجم به غزه و ترور رهبران، تزویج رفت و آمد ها و همچنین مسلئه بسیار مهم راهپیمایی بازگشت دارد که اسرائیلی ها خیلی تلاش کردند با انواع و اقصام روش ها از آن جلوگیری کنند.
وی تصریح کرد: آنچه که در روزهای اخیر افتاد ترور رهبران مقاومت بود که با واکنش سخت نیروهای مقاومت مواجه شد و این موشک بارانی که چند شب پیش اتفاق افتاد و بیش از 400 موشک به مناطق مختلف مرزی بین سرزمین های اشغالی نزدیک غزه کردند، یک مقداری معادلات امنیتی و سیاسی را عوض کرد.
کارشناس مسائل منطقه در تشریح چرایی "تغییر معادلات امنیتی" افزود: اقدام راسخ نیروهای مقاومت فلسطین به این دلیل معادلات امنیتی را تغییر داد که گنبد آهنین و یا کلا پیش بینی و واکنش نظامی اسرائیل به این موضوع خیلی حساب شده نبود و نتوانست برآورد مناسبی داشته باشد و لذا تحت فشار است.
لاسجردی در خصوص دلیل "تغییر معادلات سیاسی" نیز گفت: فشار مقاومت برای برکناری لیبرمن وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، موجب شد تا لیبرمن از سمت خود استعفا دهد.
وی تاکید کرد: این دو بعد سیاسی و امنیتی شرایط تصمیم گیری و شرایط عمومی رژیم صهیونیستی را در دولت به مخاطره انداخته است و به نظر یک بحران بزرگی را در اسرائیل شاهد هستیم.
کارشناس مسائل منطقه در پاسخ به این سوال که "آیا اسرائیلی ها حملات تلافی جویانه دیگری علیه فلسطینی ها صورت خواهند داد؟" گفت: بحث تهاجم، فشار، محاصره و تنگنا علیه فلسطینی ها اقدام مستمر و هر روزه اسرائیلی هاست و نمی شود گفت که اقدام تلافی جویانه دارند یا خیر.
لاسجردی ابراز داشت: اگر رژیم صهیونیستی بتواند ترور، بمباران و تجاوز هوایی و حتی ترور کور می کنند و بنابراین به طور مستمر رژیم صهیونیسیتی کار خودش را می کند.
وی خاطر نشان کرد: به نظر می رسد واکنشی که این بار نیروی مقاومت علیه اسرائیلی ها داشتند، هم از برآورد حساب اسرائیلی ها بیرون بود و هم فکر نمی کردند که چنین ضربه سختی بخورند.
کارشناس مسائل منطقه افزود: به همین جهات رژیم صهیونیستی به سرعت پیشنهاد آتش بس داد و همین پیشنهاد آتش بس سبب شد که یک ولوله ای در دولت اسرائیل بیافتد و این دعوایی که بین نتانیاهو با دست راستی ها بوجود آمد، نتیجه همین واکنش سخت موشکی مقاومت به حملات اسرئیلی ها است.
حسن لاسجردی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "آینده سرزمین های اشغالی فلسطین چه خواهد شد؟" گفت: در حال حاضر موضوع پیشنهاد مقاومت برای برکناری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و پذیرش دولت اسرائیل برای این موضوع، مقاومت دست برتر در تحولات دارد.
وی بیان داشت: باید ببینیم در روزهای آینده اسرائیلی ها چه پولوتیک و واکنش و رکبی خواهند زد؛ آیا آن ها بمباران می کنند و یا زیرساخت هارا نابود می کنند یا محاصره دریایی می کنند و این ها پیش بینی هایی است که باید دید کدام یک را ترتیب می دهند.
کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: حجم واکنش موشکی مقاومت نسبت به اسرائیل آنقدر بالا بود که اسرائیل را (با توجه به اینکه از از موارد نادر است) مجبور کرده است که آتش بس را بپذیرد که این مسئله موضوع بسیار مهمی است و باید مورد توجه قرار بگیرد.
لاسجردی در ادامه افزود: به طور حتم نیروهای مقاومت، نقاط ضعف حال حاضر رژیم صهیونیستی را می دانستند و در جریان اختلافات درونی سیستم سیاسی اسرائیل بودند و می دانستند که آن ها از کجا ضربه می خوردند.
وی تاکید کرد: اسرائیل با واکنش سختی که جبهه مقاومت داشته است، دچار تشتت و موضع گیری در مدیریت حاکمیت خودش شده است، یعنی دولت به لزره افتاده است و دچار پراکندگی شده است؛ در واقع یکی استعفا می دهد و یکی نقد می کند و مهم تر از همه در پس همین آتش بس، هم طرح و هم پذیرشش توسط دولت اسرائیل را خیلی از وزیران ارشد صهیونیست ها نپذیرفتند و خیلی ها از یهودی ها اعتراض کردند.
کارشناس مسائل منطقه ابراز داشت: نسبت به واکنش سختی که مقاومت در حمله موشکی داشت، سبب شد که افکار عمومی علیه دولت بشود و راهپیمایی علیه دولت انجام شود.
لاسجردی اشاره کرد: اسرائیلی ها فکر نمی کردند که اینقدر سخت از طرف مقاومت مورد حجمه موشکی قرار بگیرند.
وی در پاسخ به این سوال که "آیا شهرک نشین های اسرائیل به چنین رفتارهای متجاوزانه راضی هستند؟" گفت: این ها مردم عادی هستند و آدم هایی هستند که از جاهای مختلف و بعضاً شهر نشین های اسرائیلی هستند و از مناطق نوار غزه و کرانه باختری آمده اند و آدم هایی هستند که بعضاً نژاد اصلی اسرائیلی هم نداشته یعنی مهاجرین هستند و از بیرون آمده اند.
کارشناس مسائل منطقه خاطر نشان کرد: آنچه که مسلم است، اسرائیلی ها مهاجرین را به امید ایجاد یک شرایط مناسب زندگی به اسرائیل آورده اند و در عین حال ارتش رژیم صهیونیستی در حال تلاش است تا از طریق گروه های مختلف به امنیتی که فکر می کند، بوجود بیاورد؛ اما چون جنگ اسرائیل و فلسطین یک جنگ حیثیتی و هویتی است، به نظری می رسد این جنگ پایانی ندارد مگر اینکه هر دو طرف به حقوقشان برسند یا یک طرف دست بردارد.
حسن لاسجردی افزود: در حال حاضر تنها راهی که برای شهرک نشین ها وجود دارد این است که اعتراض کنند و دولت و ارتش اسرائیل را مجاب یا مجبور کنند که برایشان امنیت بیاورند.
وی در پایان گفت: الآن شرایط داخلی اسرئیل به گونه ای است که امنیت آن ها از طریق صلح و سازش و آتش بس فراهم می شود نه چیز دیگری.
انتهای پیام/