سیر، پیاز، موسیر و قارچ بیشتر مصرف کنید/ سرفه سرماخوردگی به درمان نیازی ندارد
عتیقی گفت: سرفه ناشی از سرماخوردگی یا عفونت فوقانی تنفسی عموماً نیازی به درمان ندارد و در صورتی نیاز به درمان میتوان از داروهایی مانند دکسترومتورفان استفاده کرد.
عتیقی افزود: سازمان غذا و دارو آمریکا در حال تغیییر محدودیت سنی تجویز این فرآورده هاست و هشدارهایی از جمله خطر سو مصرف، اعتیاد، بیش مصرفی، مرگ، تنفس آهسته یا سخت به لیبل این داروها اضافه خواهد شد.
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو اراک ادامه داد: کدئین از دسته داروهای اپیوئیک است که در ترکیب با داروهایی مثل آنتی هیستامین ها و ضد احتقان ها به منظور درمان سرفه و علائم مرتبط با آلرژی یا سرماخوردگی وجود دارد.
عتیقی اظهار کرد : سرفه ناشی از سرماخوردگی یا عفونت فوقانی تنفسی عموماً نیازی به درمان ندارد و در صورتی که درمان این سرفه ها در کودکی نیاز باشد، می توان از داروهای جایگزین مانند دکسترومتورفان استفاده کرد.
محمد کاظم زاده مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان سرما خوردگی را یکی از رایج ترین بیماری های ویروسی برشمرد و گفت: با سرد شدن هوا این بیماری شیوع بیشتری پیدا می کند که کودکان، خانم های باردار و سالمندان بیشتر از دیگران در معرض تهدید هستند و مهم ترین علت آن را می توان ضعف سیستم ایمنی بدن دانست.
وی، رعایت بهداشت فردی، شستشوی مداوم دستها، اجتناب از دست دادن و روبوسی را موثر در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها برشمرد و گفت: تغذیه صحیح تاثیر بسیار زیادی در سلامت و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها دارد .
کاظم زاده اظهار کرد: استراحت و تغذیه مناسب ( وضعیت تغذیه می تواند بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد ) و مصرف میوهها و سبزیجات به مقدار فراوان (حداقل روزی 5 سهم میوه و سبزی دریافت شود ) چون سرشار از انواع ویتامین ها هستند و می توانند برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر باشند.
وی افزود: در میان میوه ها بالاترین ویتامینC را خانواده مرکبات دارند. انواع مرکبات مانند پرتقال و گریپ فروت، توت فرنگی، کیوی، طالبی ، انواع فلفلسبز و قرمز، کلم بروکلی و گوجه فرنگی منابع بسیار غنی این ویتامین هستند که البته با مصرف آنها میتوان طول دوره بیماری را کاهش داد.
کاظم زاده مصرف بیشتر قارچ ، سیر، موسیر و پیاز را مهم بیان کرد و گفت: این سبزی ها سیستم دفاعی بدن را تقویت می کنند، مصرف شلغم که سرشار از املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم بوده و ازمواد غذایی بسیار با ارزش به حساب می آید و اثر مفید و موثری در درمان بیماری های دستگاه تنفسی دارد در ضمن شلغم سرفه را تسکین می دهد البته ترب سیاه هم تمام خواص شلغم را دارد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان افزود: مصرف صحیح چربی های خوب که شامل اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 می شود (که در ماهی، روغن زیتون ، کلزا، گردو و بادام وجود دارند )، علاوه بر میوه ها و سبزیجات، پروتئین ها که مقدار بالای آن در گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، انواع ماهی ها، محصولات دریایی و گردو وجود دارد موجب تقویت سیستم ایمنی می شوند. همچنین پروتئین ها و چربی ها در عملکرد مطلوب سیستم ایمنی دخیل هستند، مصرف مایعات گرم مانند شیر، سوپ و آش و همین طور استراحت می تواند در کاهش مدت زمان درمان و بهبود و تسکین علائم بیماری کمک کننده باشد.