آموزش گام به گام هواگیری رادیاتور 206


هواگیری رادیاتور 206 موضوعی است که در مطلب پیش رو به آن خواهیم پرداخت. موضوعی که شاید برخی از دارندگان این خودرو نسبت به دانستن آن کنجکاو یا علاقه‌مند باشند. با روژان همراه شوید. هواگیری رادیاتور 206 و چگونگی انجام این کار کم و بیش از طریق روشی مشابه با دیگر محصولات تولید شده توسط شرکت ایران خودرو انجام می‌شود. به این دلیل که پیشرانه و بسیاری...

هواگیری رادیاتور ۲۰۶ موضوعی است که در مطلب پیش رو به آن خواهیم پرداخت. موضوعی که شاید برخی از دارندگان این خودرو نسبت به دانستن آن کنجکاو یا علاقه‌مند باشند. با روژان همراه شوید.

هواگیری رادیاتور ۲۰۶ و چگونگی انجام این کار کم و بیش از طریق روشی مشابه با دیگر محصولات تولید شده توسط شرکت ایران خودرو انجام می‌شود. به این دلیل که پیشرانه و بسیاری از قطعات به کار رفته در خودروی پژو ۲۰۶ شباهت فراوانی به دیگر محصولات شرکت ایران خودرو دارد.

به طور کل خودروی پژو ۲۰۶ و هر خودروی مشابه دیگری که از انواع مختلف پیچ یا اقسام گوناگون خروجی هوا در سیستم خنک کننده‌ی خود استفاده می‌کنند، در صورت آن که به هر دلیلی آب یا مانع خنک کننده‌ی موجود در آنها تخلیه شود، برای جایگزین کردن مجدد آن نیاز به هواگیری مجدد خواهند داشت.

البته باید این نکته را مد نظر قرار داد که هواگیری همواره به معنی باز کردن پیچ خروجی هوا نیست. چرا که در برخی از خودروها شاهد به کار رفتن پیچ هواگیری نیستیم. در خودروهای فاقد پیچ هواگیری باید بعد از اضافه کردن آب به رادیاتو یا مخزن تحت فشار آنها مدتی منتظر باقی ماند تا جریان آب وارد تمام مجراهای موتور شود. پس از روشن شدن موتور نیز باید اندکی صبر کرد و سپس سطح آب را مجددا برسی نمود تا در نهایت با مساعد بودن شرایط دریچه‌ی مخزن یا رادیاتور را بست.

اما در خودرو‌هایی که دارای پیچ هواگیری هستند روشن شدن موتور آنها و گذشت زمان باعث جابه‌جا شدن آب در مجراهای موتور و خروج خود به خودی هوا از آن نمی‌شود. بنابراین در این قبیل خودروها باید هواگیری را به صورت صحیح و بی‌نقص انجام داد.

آموزش گام به گام هواگیری رادیاتور 206

دلیل هواگیری رادیاتور ۲۰۶

هواگیری رادیاتور ۲۰۶ و سایر خودروهای مشابه بیش از هر چیز به منظور تسهیل در فرایند خنک کنندگی موتور این خودروها انجام می‌شود. در اکثر خودروهای امروزی فرایند انتقال حرارت در سیستم خنک کننده‌ی آنها توسط آب یا سایر مایعات مشابه با آن انجام می‌گیرد. به این ترتیب که حرارت ناشی از سوخت و ساز موتور توسط مایع موجود در سیستم خنک کننده‌ی خودرو به رادیاتور آن منتقل می‌شود. رادیاتور خودرو هم در تماس با هوا موجبات کاهش یافتن حرارت مایع به کار رفته در سیستم خنک کننده‌ی آن، که اغلب شامل آب و ضد یخ می‌شود، را فراهم می‌کند.

دلیل اصلی استفاده از مایعات یا همان آب و ضد یخ در سیستم خنک کننده‌ی خودروهای امروزی خاصیت رسانایی حرارت و سرعت قابل قبول انتقال حرارت توسط آنها است. بیشترین حرارت در موتور اتومبیل به محفظه‌ی احتراق آن مربوط می‌شود که تقریبا در بالاترین سطح وجود آب قرار دارد. اما چرا باید این محفظه تنها شامل آب یا سایر مایعات مشابه با آن شود و به طور کامل هواگیری گردد؟

از آن‌جایی که هوا برخلاف آب رسانای خوبی برای انتقال حرارت نیست، وجود آن درون محفظه‌ی موتور موجب بالا رفتن سریع دمای بخش سر سیلندر می‌گردد. به همین دلیل وجود هوا در سیستم خنک کننده‌ی خودرو می‌تواند در داغ شدن بیش از اندازه‌ی آن تاثیرگذار باشد.

در واقع هوا به دلیل سبک بودن نسبت به آب در بالاترین قسمت موتور و در مجاورت محفظه‌ی احتراق آن قرار می‌گیرد. از همین رو با گردش آب درون موتور و برخورد آن با قسمت‌های بسیار داغی که در پشت محفظه‌ی احتراق قرار گرفته است، بخار و هوای بیشتری تولید می‌شود و حرارت موجود در موتور را تشدید می‌کند. ادامه‌ یافتن این امر مشکلاتی نظیر داغ شدن بیش از اندازه‌ی موتور و سوختن واشر سر سیلندر را به همراه خواهد داشت. مواردی که می‌تواند آسیب جدی و قابل تاملی را به موتور خودرو وارد کند. از همین رو هواگیری رادیاتور ۲۰۶ و سایر خودروهای مشابه از اهمیت بالایی برخوردار است.

آموزش گام به گام هواگیری رادیاتور 206

نکات مهم در هواگیری رادیاتور ۲۰۶

در شیوه‌ی درست و اصولی هواگیری رادیاتور ۲۰۶ و سایر خودروهای مشابه نکات مهمی وجود دارد که باید آنها را مد نظر قرار داد. نخست باید به این نکته توجه داشت که در هواگیری رادیاتور ۲۰۶ از آب مقطر استفاده نشود. دلیل اصلی این امر خالص بودن بیش از اندازه‌ی آب مقطر است که آن را به طور کامل برای واکنش با محیط اطراف آماده می‌کند. از سوی دیگر باید استفاده از آب لوله کشی برای انجام این کار را هم به طور کل فراموش کرد. چرا که استفاده از آب لوله کشی به دلیل وجود املاح و ناخالصی‌های فراوان در آن موجب خورده شدن دیواره‌ی سیلندر و مجرای گردش آب در دراز مدت می‌شود.

به این ترتیب برای هواگیری رادیاتور ۲۰۶ می‌توان از وجود آب جوشیده (که املاح آن صاف شده است) یا آب مختص به رادیاتور استفاده کرد. مایعی که از قابلیت ضد جوش و ضد خوردگی بهره می‌برد. البته آب مختص به رادیاتور از وجود ضد یخ برخوردار نیست و ضد یخ را باید به شکل جداگانه در این فرایند مورد استفاده قرار داد.

نکته‌ی مهم دیگری که باید آن را در هواگیری رادیاتور ۲۰۶ و سایر خودروهای مشابه مورد توجه قرار داد آن است که این کار باید هنگام خاموش بودن موتور خودرو انجام شود. یعنی در زمانی که موتور خودرو به طور کامل سرد شده است. در مجموع هنگام داغ بودن موتور خودرو باید از باز کردن دریچه‌ی مختص به ورود آب که با نام قمقمه هم شناخته می‌شود به طور کامل پرهیز کرد. به این دلیل که ممکن است آب گرم موجود در آن ناگهان به بیرون فوران کند.

آموزش گام به گام هواگیری رادیاتور 206

علاوه بر آن باید از سالم بودن دریچه‌ی آب یا همان دریچه‌ی قمقمه نیز به طور کامل اطمینان حاصل نمود. چرا که این دریچه به قابلیت فشار شکن مجهز است. بنابراین در صورتی که فشار موجود در مجراهای آب زیاد گردد، این آب به بیرون فوران می‌کند تا جلوی آسیب‌های بیشتر را بگیرد. بنابراین در صورت سالم نبودن این دریچه ممکن است مشکلاتی برای خودرو ایجاد شود.

از دیگر نکات مهمی که باید پیش از شروع هواگیری رادیاتور ۲۰۶ از آن آگاه بود این است که در صورت بالا رفتن دمای خودرو حتی اگر موتور آن خاموش هم باشد فن مخصوص خودرو روشن می‌شود. بنابراین اگر قصد دارید دمای موتور خودرو هر چه زودتر پایین بیاید تا هواگیری رادیاتور ۲۰۶ را آغاز کنید، هیچ نیازی به روشن نگه داشتن موتور خودرو برای به کار افتادن فن آن نخواهد بود.

همچنین هنگام بالا رفتن دمای آب موجود در مجراهای موتور و روشن شدن چراغ توقف باید بدون تردید یا تامل خودرو را متوقف کرد و با ریختن آب روی رادیاتور آن شدت گرما را کاهش داد. البته هنگام انجام این کار باید کاملا دقت کرد تا آب روی موتور ریخته نشود. چرا که در صورت انجام این عمل ممکن است به علت تغییر ناگهانی دما سیلندر خودرو ترک خورده و آسیب ببیند.

آموزش گام به گام هواگیری رادیاتور 206

آگاهی از لزوم هواگیری رادیاتور ۲۰۶

پیش از آن که هواگیری رادیاتور ۲۰۶ را آغاز کنید باید از لزوم هواگیری رادیاتور این خودرو اطمینان حاصل نمایید. برای این که بفهمید آیا رادیاتور خودروی شما نیاز به هواگیری دارد یا خیر نشانه‌هایی وجود دارد که می‌توان به آنها توجه کرد. اگر پس از روشن کردن موتور خودرو صدای شرشر آب به گوشتان خورد و این صدا هنگام گاز دادن خودرو افزایش یافت، رادیاتور خودروی شما نیاز به هواگیری دارد.

یکی از دلایل اصلی و شناخته شده‌ برای ورود هوا به سیستم گردش آب خودرو آب‌بندی نشدن اجزای این سیستم یا نشتی داشتن یکی از لوله‌ها یا اتصالات مربوط به آن است. روش تشخیص این ایراد دقت به خیس بودن یا نبودن محلی است که احتمال نشتی در آن وجود دارد. مسلما در صورت خیس بودن محل مورد نظر علت نفوذ هوا به رادیاتور خودرو وجود نشتی در اتصالات سیستم گردش آب آن است.

یکی دیگر از دلایلی که می‌تواند لزوم هواگیری رادیاتور ۲۰۶ را سبب شود خراب شدن واشر بخاری خودرو است. اگر کفی زیر پای راننده مرطوب باشد یا بوی نم از آن به مشام برسد نشانه‌ای است که دلالت بر خراب شدن واشر بخاری خودرو دارد. بنابراین در صورت مواجه شدن با این نشانه باید واشر بخاری را بررسی کرده و در صورت نیاز به تعویض این کار را انجام داد.

دلیل دیگر وجود این مشکل را هم می‌توان به معیوب بودن واشر سر سیلندر خودرو مربوط دانست. ایرادی که موجب می‌شود هوای کمپرس موتور به داخل محفظه وارد گردد و لزوم هواگیری رادیاتور را به همراه داشته باشد. روش آگاهی یافتن از این مشکل و اطمینان حاصل کردن از وجود آن گشودن دریچه‌ی آب خودرو یا همان قمقمه است. در این حالت اگر هم‌زمان با روشن شدن موتور خودرو یا به اصطلاح استارت خوردن آن درون محفظه‌ی آب حباب ایجاد شود نشان از وجود عیب و ایراد در واشر سر سیلندر خودرو دارد. مشکلی که بدون فوت وقت باید آن را برطرف کرد.

آموزش گام به گام هواگیری رادیاتور 206

یکی دیگر از نشانه‌های وجود ایراد در واشر سر سیلندر مشاهده شدن روغن در محفظه‌ی آب خودرو یا همان قمقمه و تیره شدن رنگ آن است. در این حالت احتمالا شاهد کف کردن روغن موتور نیز خواهیم بود. بنابراین در صورت مشاهده شدن این نشانه‌ها باید سالم بودن واشر سر سیلندر را مورد بررسی قرار داد. چرا که در صورت عدم تعویض واشر سر سیلندر رادیاتور خودروی شما به طور مستمر نیاز به هواگیری پیدا خواهد کرد.

علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد وجود عیب و ایراد در دریچه‌ی قمقمه یا ترک خوردن بدنه‌ی آن نیز می‌تواند در نفوذ هوا به درون رادیاتور خودرو تاثیرگذار باشد. بنابراین باید همواره این بخش از خودرو را به شکل منظم مورد بررسی قرار داد و از صحت و سلامت آن اطمینان حاصل نمود.

در کنار موارد فوق خرابی پمپ آب یا واتر پمپ نیز می‌تواند دلیل دیگری برای لزوم هواگیری رادیاتور ۲۰۶ یا سایر خودروهای مشابه باشد. اگر نشانه‌هایی از نشتی آب در زیر موتور خودرو یا سینی آن مشاهده شود می‌تواند به معنی خرابی پمپ آب باشد. بنابراین باید نسبت به حل این مشکل اقدام نمود.

در اغلب اوقات یکی از دلایل یاد شده موجب نفوذ هوا به درون رادیاتور خودرو می‌شود. اما ممکن است دلایل دیگری نیز برای بروز این مشکل وجود داشته باشد. دلایلی که البته در قیاس با موارد اشاره شده چندان رایج نیستند.

آموزش گام به گام هواگیری رادیاتور 206

چگونگی هواگیری رادیاتور ۲۰۶

به منظور هواگیری رادیاتور ۲۰۶ و سیستم گردش آب این خودرو باید ابتدا دریچه‌ی محفظه‌ی آب یا همان خروجی قمقمه‌ی این خودرو را گشود و پیچ پلاستیکی و پیچ هواگیری بخاری را باز کرد. سپس باید درون قمقمه، آب یا مایع مختص به رادیاتور ریخت و این عمل را تا زمانی انجام داد که جریان آب خارج شده از مجرای پیچ هواگیری بخاری ثابت و یکنواخت شود. همچنین این آب باید عاری از هر نوع حباب یا غیر یکنواخت بودن جریان باشد. در صورت مساعد بودن شرایط باید پیچ پلاستیکی هواگیری بخاری به شکل کاملا دقیقی بسته شود.

البته کار در این‌جا به پایان نمی‌رسد. در ادامه باید قمقمه را تا حد بیشینه‌ی آن از آب یا مایع مختص به رادیاتور پر کرد و دریچه‌ی آن را بست. سپس باید موتور خودرو را روشن کرد و شرایط را ثابت نگه داشت تا دمای آب یا مایع موجود در قمقمه به ۲۸ درجه‌ی سانتیگراد برسد و ترموستات باز گردد. در این حالت آب به شکل یکنواخت درون ‌سیستم خنک کننده‌ی خودرو و در مجراهای رادیاتور آن جریان می‌یابد. به منظور سریع‌تر شدن جریان آب و گردش یافتن هر چه بیشتر آن در سیستم خنک کننده‌ی خودرو بهتر است چندین بار پدال گاز را با دور موتور بالا (به عنوان مثال ۶۰۰۰ دور در دقیقه) فشرد. این کار موجب فعال‌تر شدن پمپ آب یا همان واتر پمپ می‌شود و گردش آب درون مجراهای رادیاتور افزایش می‌یابد.

پس از انجام مراحل یاد شده و فعال و غیر فعال شدن فن خودرو با دور آرام، باید پیچ هواگیری بخاری را اندکی باز نمود. البته باید دقت کرد که این کار بدون گشودن دریچه‌ی محفظه‌ی آب یا همان قمقمه انجام شود. همچنین باید دقت داشت که در این مرحله آب جریان یافته درون رادیاتور کاملا داغ است. بنابراین نباید بدون به دست داشتن دستکش یا سایر پوشش‌های محافظ اقدام به باز کردن پیچ مذکور نمود.

آموزش گام به گام هواگیری رادیاتور 206

پس از انجام این کار اگر هوایی در سیستم گردش آب خودرو وجود داشته باشد با فشار از آن خارج می‌گردد. تا زمانی که جریان خروج و پاشیده شدن آب ثابت و یکنواخت گردد فرایند خروج هوا ادامه می‌یابد. پس از آن می‌توان پیچ هواگیری را بست و از مسدود بودن دریچه‌های باز مانده اطمینان حاصل کرد. پس از انجام این کار باید خودرو را خاموش کرد تا موتور آن سرد شود. در این مرحله باید آب درون محفظه یا همان قمقمه را سنجید تا در صورت وجود هوا مراحل فوق دوباره تکرار شود. در اغلب اوقات و در صورت عدم وجود مشکل یا نشتی در سیستم خنک کننده‌ی خودرو بیش از یک یا دو بار نیازی به انجام این کار نخواهد بود.

در این میان می‌توان برای هواگیری رادیاتور ۲۰۶ از پیچ هواگیری سیلندر خودرو هم استفاده کرد. اما این پیچ فلزی در مکان نسبتا نامناسبی قرار گرفته و در صورت باز کردن آن ممکن است آب داغ به صورت شما یا به سیلندر خودرو آسیب برساند. بنابراین بهتر است این کار را توسط باز کردن پیچ هواگیری بخاری به انجام رساند.

در تصویر بالا می‌توانید محل موارد اشاره شده در متن را درون کاپوت خودروی پژو ۲۰۶ بیابید. عدد شماره یک محل قرار گرفتن پیچ هواگیری بخاری را نشان می‌دهد. عدد شماره دو محل قرارگیری قمقمه است و عدد شماره سه هم محل قرار گرفتن پیچ هواگیری سیلندرو خودرو را نمایان می‌سازد.

به هر حال در مطلب پیش رو به شکل مختصر به چگونگی هواگیری رادیاتور ۲۰۶ اشاره شد. با این امید که افراد علاقه‌مند توانسته باشند اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کنند.

منبع

آموزش گام به گام هواگیری رادیاتور 206


آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران