نهایتاً پس از انتشار تصاویر جاسوسی فراوان، رندرهای گوناگون و افشای تصاویر رسمی، جیپ در نمایشگاه لسآنجلس رسماً پیکاپ گلادیاتور را رونمایی کرده است. از زمانی که تولید مدل کمانچی در سال 1992 خاتمه یافت، جای خالی یک پیکاپ در سبد محصولات جیپ احساس میشد و خریداران همواره خواستار یک جیپ وانت بودند. حال سرانجام این انتظار به پایان رسیده و با معرفی گلادیاتور، پس از 26 سال وقفه، بار دیگر یک پیکاپ به سبد محصولات جیپ اضافه شده است.
به نظر میرسد این انتظار ارزش داشته است زیرا جیپ پیکاپ جدید خود را تواناترین پیکاپ میان سایز تاریخ توصیف کرده است. همچنین گلادیاتور که بر پایهٔ ساختار سنتی بدنه روی شاسی شکل گرفته، با ظرفیت حمل 725 کیلوگرم بار و ظرفیت بکسل 3470 کیلوگرم، به ادعای فیات-کرایسلر، از لحاظ ظرفیت یدک کشی هم در کلاس خودش بهترین است. البته در سگمنتی که پیکاپهایی چون تویوتا تاکوما، جیامسی کانیون و فورد رنجر با تواناییهای آفرود جدی حضور دارند، اینها ادعاهای بزرگ و جسورانهای محسوب میشوند.
گلادیاتور در ظاهر شباهت زیادی به رانگلر دارد و مثل برادرش با سقفهای فلزی و پارچهای جمعشونده قابل سفارش است؛ بنابراین این ماشین تنها پیکاپ کابریولت بازار محسوب میشود. در همین حال، بهمنظور کاهش وزن، قسمتهای مختلفی از بدنهٔ گلادیاتور شامل درها، لولاها، کاپوت، گلگیرها، قاب شیشهٔ جلو و درب قسمت بار از آلومینیوم با مقاومت بالا ساخته شده است. در تیپهای بالاتر و گرانقیمتتر نیز بهصورت استاندارد چراغهای جلو، مه شکنها و دیلایتهای LED ارائه میشوند.
در داخل گلادیاتور بهصورت استاندارد یک نمایشگر 3.5 اینچی درون صفحه آمپر تعبیه شده و یک صفحهنمایش هشت اینچی هم در کنسول میانی، جدیدترین نسخه از سیستم اطلاعاتی-سرگرمی Uconnect فیات-کرایسلر را ارائه میکند که در آن یک صفحه مخصوص آفرود تعبیه شده است؛ اما کسانی که خواهان نمایشگرهای بزرگتری هستند میتوانند برای صفحه آمپر نمایشگر هشت اینچی و برای سیستم اطلاعاتی-سرگرمی صفحهنمایش 8.4 اینچی را سفارش دهند. یکی از ویژگیهای داخلی برجستهٔ گلادیاتور نیز امکان خواباندن صندلیهای عقب است که فضای بار آنرا افزایش میدهد.
فاصلهٔ محوری گلادیاتور با 49.2 سانتیمتر افزایش نسبت به رانگلر آنلیمیتد (نسخهٔ چهاردر رانگلر)، به 3.48 متر رسیده درحالیکه با 5.18 متر طول، 78.7 سانتیمتر نیز از رانگلر چهاردر کشیدهتر است. این افزایش طول فضای کافی برای ایجاد قسمت باری به طول 1.25 متر را فراهم کرده است. در قسمت بار خودرو خروجی برق 115 ولت به همراه سیستم نورپردازی تعبیه شده درحالیکه در زیر کف این قسمت نیز فضایی برای قرار گرفتن چرخ زاپاس 35 اینچی در نظر گرفته شده است. به گفتهٔ جیپ، طول و ارتفاع کمتر قسمت بار گلادیاتور نسبت به پیکاپهای فول سایز موجب سهولت در بارگیری آن میشود. این پیکاپ جدید نسبت به رانگلر از اکسلها، ترمزها و چرخهای بزرگتری برخوردار است که این ویژگیها در کنار اتصالات کشیدهتر تعلیق عقب موجب بهبود کنترل و افزایش توانایی یدک کشی آن شده است.
گلادیاتور در ابتدا با یک پیشرانهٔ 3.6 لیتری V6 پنتااستار عرضه میشود که 285 اسب بخار قدرت و 353 نیوتن متر گشتاور دارد. نیروی این موتور بهصورت استاندارد توسط یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی انتقال پیدا میکند اما امکان سفارش یک نمونهٔ هشت سرعتهٔ اتوماتیک هم برای آن وجود دارد. در سال 2020 یک پیشرانهٔ 3 لیتری V6 دیزلی هم برای گلادیاتور ارائه خواهد شد که گفته شده 260 اسب بخار قدرت و 600 نیوتن متر گشتاور دارد. این احتمالاً نسخهٔ بهبودیافتهای از پیشرانهٔ شش سیلندر EcoDiesel است که در جیپ گرند چروکی و نسل قبلی دوج رم 1500 مورداستفاده قرار میگرفت. انتقال نیروی این موتور اما صرفاً توسط گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک صورت میگیرد. هردوی این موتورها به سیستم توقف-حرکت مجهز هستند.
گلادیاتور در چهار مدل مختلف بنامهای اسپرت، اسپرت S، اوورلند و روبیکان ارائه خواهد شد که آخری بیش از همه روی تواناییهای آفرود تمرکز دارد. برای انتقال نیرو در این مدلها دو سیستم 4×4 پیشرفته در نظر گرفته شده است که بهمنظور ارائهٔ بهترین چسبندگی شرایط مخنتلف، هردو به سیستم مدیریت گشتاور دائمی مجهز هستند. مدلهای اسپرت و اوورلند به سیستم چهارچرخ محرک Command-Trac مجهز هستند که از گیربکس کمکی دو سرعته با ضریب سنگین 2.72:1، اکسلهای سنگین دانا و ضریب اکسل عقب 3.73 برخوردار است. همچنین برای این سیستم امکان سفارش دیفرانسیل لغزش محدود عقب هم وجود دارد که در مسیرهای لغزنده مثل برف و یخ یا شن و ماسه، چسبندگی بیشتری را ایجاد میکند.
تیپ بالا ردهٔ روبیکان اما از سیستم چهارچرخ محرک پیشرفتهتر Rock-Trac با ضریب 4:1 سود میبرد. ضریب کرال این مدل نیز در گیربکس دستی 84.2:1 و در گیربکس اتوماتیک 77.2:1 است. همانطور که گفته شد، روبیکان بیشتر از تیپهای دیگر روی آفرود تمرکز دارد و به همین دلیل علاوه بر برخورداری از سیستم چهارچرخ محرک اختصاصی، به کمکفنرهای فاکس و تایرهای 33 اینچی هم مجهز شده است. در سیستم تعلیق روبیکان نیز ارتقاءهایی صورت گرفته درحالیکه فاصلهٔ آن از سطح زمین هم نسبت به دیگر مدلها بیشتر و برابر با 28 سانتیمتر است.
دیگر تجهیزات آفرود گلادیاتور روبیکان شامل زیر پایی کامل روی رکابها، قلابهای بکسل جلو و عقب، صفحات محافظ زیرین و سپر عقب فولادی میشود درحالیکه سپر فولادی جلو هم برای آن قابل سفارش است. هرچند تمامی مدلهای گلادیاتور قابلیتهای آفرود بالایی دارند اما مدل روبیکان به لطف ویژگیهای مذکور، تواناییهای آفرود فوقالعادهای را به نمایش میگذارد بهگونهای که زاویهٔ ورود و خروج آن به ترتیب برابر با 43.6 و 26 درجه بوده و میتواند تا عمق 76 سانتیمتر آب هم حرکت کند.
گلادیاتور بسته به مدل، با بیش از 80 ویژگی رفاهی و ایمنی ارائه میشود که ازجملهٔ برخی سیستمهای ایمنی آن میتوان به پایش نقاط کور، دوربین جلو، سیستم تشخیص مسیر عقب، دوربین پارک عقب، کروز کنترل تطبیقی و سیستم کنترل ثبات الکترونیکی (ESC) اشاره کرد. در این خودرو همچنین دکمهای بنام آفرود پلاس هم تعبیه شده برای رانندگی در مسیرهای شنی و بالا رفتن از صخرهها مناسب است. این پیکاپ جدید آمریکایی از اوایل سال آینده در کارخانهٔ کرایسلر در اوهایو در کنار رانگلر روی خط تولید خواهد رفت و از سهماههٔ دوم سال 2019 وارد نمایندگیهای فروش ایالاتمتحده خواهد شد.
با پوشش کامل و لحظهبهلحظهٔ اخبار و رویدادهای نمایشگاه خودروی لسآنجلس 2018 همراه شما هستیم