خبرگزاری فارس: رضا اردکانیان در جلسه شورای اداری شهرستان شاهرود در سالن ولایت فرمانداری ویژه این شهرستان با تشکر از همه شرکتکنندگان در این مراسم اظهار کرد: توفیقی است که طی مدت اخیر برای دومین بار سفری به این منطقه دارم و این بار به همراه رئیسجمهور در خدمت شما هستم.
وی افزود: امروز در دنیا یکی از شاخصهای توسعهیافتگی کشورها در مناطق خشک و نیمهخشک نوع حکمرانی در زمینه آب است و نگاه میکنند که کشورها چه مدلی را برای مدیریت منابع آب خود انتخاب کردهاند و بر این اساس از حیث توسعهیافتگی به آن نمره میدهند.
وزیر نیرو ادامه داد: به لحاظ طولانیمدت بودن پروژهها و تأثیری که بر بخشهای مختلف میگذارد، آیندهنگری دولتها شاخص قرار میگیرد و اینکه طوری سرمایهگذاری شود که در سالیان دورتر ثمره آن را نسلهای بعد ببینند، موضوع مهمی است.
اردکانیان با بیان اینکه مدیریت نباید در یک دستگاه خلاصه شود، تصریح کرد: کشورهایی که پیشرفت داشتند، چندوجهی انضباط مدیریت را مورد توجه قرار دادند.
وی با بیان اینکه مدیریت آب به همه عرصهها وابسته است و تولیدکنندگان و مصرفکنندگان ذینفع هستند، گفت: نسل بعد خیلی بهتر از ما عمل خواهد کرد؛ زیرا آنها به دانش و فناوری بیشتر دسترسی دارند و روشهای مدیریتی آنها کارآمدتر خواهد بود.
وزیر نیرو اظهار کرد: در آینده درک و فهم عامه نسبت به موضوع آب و مدیریت مصرف آن بهتر از امروز خواهد بود؛ اما از یک امتیاز محروم هستند که نحوه برخورد ما با این امتیاز در زندگی خودمان و آیندگان تأثیر بهسزایی دارد.
اردکانیان زمان و فرصت را امتیازی دانست که در اختیار قرار دارد و در اختیار آیندگان نیست، گفت: این سرمایه تجدیدناپذیر از دست رفتنی است و فارغ از سطح عام و سواد این فرصت فقط در اختیار ما قرار دارد.
وی اضافه کرد: علاج مشکل کمآبی تأمین آب جدید نیست؛ بلکه چگونگی مصرف آبهای موجود هم اهمیت دارد و باید روش صحیحی انتخاب کنیم.
وزیر نیرو بیان کرد: استفاده از آبهای جدید بر فرض تأمین و با صرف منابع مالی بسیار وسیع در مقام مثال مانند آب در مشک سوراخ ریختن است و اگر روش مصرف بهینه نباشد، فرصت را از دست دادهایم.
اردکانیان افزود: در استان سمنان تلاش ما بر این است تا یک نهضت و حرکت ملی برای حفظ حیات و پایداری ارزشها و تمدنها راه بیندازیم تا هم برای نجات منطقه الگوی مناسبی باشد و هم منابع زیستمحیطی را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: فرودگاه شاهرود بینالمللی خواند شده و پس از این امکان سفرهای بدون مرزی فراهم میشود و این شهرستان میتواند پذیرای گردشگران و سرمایهگذاران باشد.
وزیر نیرو گفت: در شرایطی که با کمآبی مواجه هستیم، صادرات محصولات کشاورزی فراخوانی است که آب را صادر نکنیم و اگر هم صادر میکنیم، به چند برابر قیمت تمامشده خودمان انجام شود.
اردکانیان خاطرنشان کرد: منابع حیاتی کشور را باید حسابشده مصرف کنیم و این مهم باید وارد فرهنگ ما شود و حیات پایدار از این منابع صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در موضوع آب همه ادارات ذینفع هستند و شکل و شیوهای که مسؤولان ادارات به آن عمل میکنند، در این موضوع تأثیرگذار است که استان سمنان به کدام سمت حرکت کند.
وزیر نیرو اضافه کرد: دو پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی شاهرود و سمنان با اعتبار دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اجرا شده است.
اردکانیان گفت: امیدواریم نتایج سفر موجب رشد و توسعه استان سمنان و منجر به باز شدن دریچههای نو به روی اشتغال و استفاده از منابع سرشار معدنی و انسانی استان شود.
وی با اشاره به موضوع فاضلاب شهری شاهرود ادامه داد: ۴۰ درصد بخشی از شبکه و تصفیهخانه هفت هزار و ۵۰۰ مترمکعبی فاضلاب در مدار بهرهبرداری رسیده است و در اجرای فاز دوم سرمایهگذاری باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود؛ اما هنوز علاقهمندی نیست و سعی خواهیم کرد از سرجمع اعتبارات ملی به این پروژه کمک کنیم.
وزیر نیرو با اشاره به وضع آب اشامیدنی شاهرود گفت: آب موردنیاز شاهرود ۷۸۰ لیتر در ثانیه است که در پیک تابستان حدود ۱۷۰ لیتر کمبود تولید آب اشامیدنی داشتیم؛ اما برنامه تأمین بلندمدت آب در دستور کار وزارت نیرو است و منابع مالی لازم هم فراهم شده که از منبع آب سطحی اجرا میشود.
اردکانیان اظهار کرد: در بخش آب روستایی هم مجتمع آبرسانی روستایی ابر در شاهرود و داودالموسوی در دامغان افتتاح میشود.
وی افزود: وضع برق در شهرستان شاهرود مناسب است و نیروگاه سیکل ترکیبی شاهرود نیز به توسعه صنعتی شهرستان و استان سمنان کمک خواهد کرد و حتی محدودیتی برای تأمین برق برای متقاضیان جدید وجود ندارد و کلیه روستاهای این شهرستان برقدار شدند.