شهروندی افتخاری شیراز به حسین علیزاده تقدیم شد
شیراز- ایرنا- شهردار شیراز عنوان شهروندی افتخاری این شهر را به حسین علیزاده استاد موسیقی و نوازنده پیشکسوت تار تقدیم کرد.
به گزارش ایرنا، حیدر اسکندرپور، شامگاه جمعه در آیین اختتامیه دهمین جشنواره موسیقی فارس، شیراز را شهری خواند که هم جسمش، نقطه به نقطه و کوچه به کوچه و ساختمان به ساختمان بیانگر هویت ایران است و هم روحش بیانگر روح ایران زمین است.
وی با بیان اینکه همگان در جهان، سعدی و حافظ را باعنوان نمایندگان روح بلند ایرانی میشناسند، افزود: از همین رو شیراز بهترین مکان برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری کشور است.
اسکندرپور تاکید کرد: این شهر ظرفیت برگزاری رویدادهایی در تراز بینالمللی را دارد و ثروت مردم شیراز داشتههای فرهنگی آنهاست.
وی با اشاره به اینکه استاد علیزاده از روزهای دور از کوچه پس کوچههای شیراز عبور کرد تا موسیقی این کشور را تعالی بخشد، اظهار داشت: موسیقی ' نی نوا' استاد علیزاده برای ایرانیان کاملا آشناست و با افتخار و به پاس خدمات بسیار موفق این بزرگمرد به موسیقی ایران افتخار شهروندی شیراز به ایشان تقدیم میشود.
شهردار شیراز ادامه داد: استاد علیزاده هنرمندی نوگرا و صاحب تفکر است و بی شک از نام های ماندگار موسیقی ایران خواهد بود.
وی با تمجید از اثر درخشان 'نی نوا' افزود: نی نوا برای ایرانیان ماندگار است، فرقی نمی کند که اهل موسیقی باشند یا نباشند، نی نوا برای مردم آشنا است، چون با آن زندگی کرده اند.
اسکندرپور گفت: استاد علیزاده همان فردی بود که مهر و علاقه مردمش را به افتخارات بین المللی ترجیح داد و بزرگترین افتخارش را مهر و دوستی ایرانیان اعلام کرد.
** خوشحالم که حق به حقدار رسید
حسین علیزاده استاد موسیقی نیز در این آیین با بیان اینکه احساس میکنم باری دیگر متولد شدهام، گفت: صحبت سر این است که چرا من و یاد روزهایی می افتم که نشان شوالیه را گرفتم و میدانستم که افتخارات بزرگتری نصیب من خواهد شد.
این هنرمند عرصه موسیقی اظهار داشت: امروز که شیرازی شدم باید بگویم بالاخره حق به حقدار رسید و این افتخار نصیب من شد.
علیزاده با یادکرد از آغاز فعالیت هنر موسیقی در شیراز، گفت: امشب دوباره در شهر زیبای شیراز متولد شدم و به اینکه شهروندان شیرازی من را در آغوش خود پذیرفتند، افتخار میکنم.
حسین علیزاده (متولد شهریور ۱۳۳۰ تهران) ردیفدان، آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده تار و سهتار ایرانی و نامزد دریافت ۳ جایزه گرمی است.
آثاری چون دلشدگان (۱۳۷۰)، گبه (۱۳۷۴)، زشت و زیبا (۱۳۷۷)، زمانی برای مستی اسبها (۱۳۷۸)، لاکپشتها هم پرواز میکنند (۱۳۸۶)، آواز گنجشکها (۱۳۸۷) و ملکه (۱۳۹۰) از ساختههای اوست.
وی با کسب چهار سیمرغ بلورین برای فیلمهای گبه، زشت و زیبا، آواز گنجشکها و ملکه، مشترکاً به همراه مجید انتظامی و محمدرضا علیقلی برنده بیشترین سیمرغ بلورین در بخش بهترین موسیقی متن از جشنواره فیلم فجر است.
علیزاده پیش از این از دریافت نشان شوالیه که چندی پیش از سوی دولت فرانسه به وی تعلق گرفت، خودداری کرد.
دهمین جشنواره گروه نوازی استان فارس جمعه 9 آذرماه آغاز شد و شانزدهم آذرماه پایان یافت. در این جشنواره 49 گروه شرکت کردند که 11 گروه در بخش کودک به صورت غیررقابتی و مابقی در رشته های دستگاه های ایرانی، موسیقی محلی و گروههای کوبهای به رقابت پرداختند.
7375/ 2027