خاتم دارای ١٠٢ رشته قنات است که با تخصیص 770 میلیون تومان کمک بلاعوض، ۵٢ رشته قنات شهرستان با عملیات لایه روبی، کف شکنی، حفر میل چاه، پیشکار کنی و کول گذاری مرمت و بهسازی شده اند.
وی با بیان اینکه خاتم بیش از 10 هزار بهرهبردار کشاورز دارد، عنوان کرد: هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی خاتم زیر پوشش قنوات است و اراضی 20 درصد از بهرهبرداران با آب استحصالی این قنات ها آبیاری میشود.
آغاز خاطرنشان کرد: بیشتر قنوات این شهرستان نیازمند لایه روبی و مرمت هستند که به دلیل کمبود اعتبار نمی توان این اقدام را انجام دهیم.
وی افزود: احیا و بهسازی قنوات نیازمند تخصیص اعتبار ویژه است که در صورت تخصیص اعتبار، آمادگی مرمت قنوات شهرستان را داریم و با توجه به خشکسالی های اخیر، احیا قنوات و بازگشت مجدد آن به چرخه تامین آب ضروری است .
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاتم عنوان کرد: خشکسالی باعث مهاجرت تعداد زیادی از روستاییان شده اما احیا قنوات در تغییر جهت مهاجرت تاثیرگذار است و به تازگی با احیا بعضی از قنوات، درصد معناداری مهاجرت معکوس به شهرستان را شاهد بوده ایم.
آغاز با بیان اینکه خاتم دارای ١٠٢ رشته قنات با مجموع دبی ۵٠٠ لیتر در ثانیه است که آب استحصالی این تعداد قنوات در یکسال آبی ١۵میلیون مترمکعب است، افزود: با اعتبار تخصیص یافته از محل کمکهای فنی اعتباری ملی به خاتم، مقدار آبدهی قنوات مورد مرمت افزایش یافته که یکی از قنوات رکورد افزایش هشت لیتر در ثانیه را بعد از مرمت به دنبال داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی خاتم همچنین از پرداخت تسهیلات بلاعوض برای اجرای آبیاری کم فشار و آبیاری تحت فشار در قنوات شهرستان خبر داد و گفت: به ازای هر هکتار لوله گذاری آبیاری کمفشار و تحت فشار، تسهیلات بلاعوض ۴.۵ میلیون تومانی و١٠ میلیون تومان برای اجرا این طرح و افزایش راندمان آبیاری به متقاضیان پرداخت شده است.
آغاز افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی بهینه سازی مصرف آب و افزایش بهره وری از طریق ارتقای راندمان آبیاری، کاهش تلفات آب، اصلاح روش های آبیاری و استفاده از گیاهان کم آبخواه در الگو و ترکیب کشت دارای اهمیت ویژه ای است.
وی تصریح کرد: شهرستان خاتم در حوزه آبخیز ایران مرکزی که پهناورترین ناحیه آب وهوایی ایران است، قرار دارد و این شهرستان به دلیل همجواری با رشته کوههای زاگرس دارای آب و هوای ملایمتری نسبت به هوای ایران مرکزی است.
انتهای پیام/