بهانه جویی‌ اروپا؛ بدهکاری که طلبکار شده!

دسته‌بندی: سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷ آذر ۱۹, دوشنبه ساعت ۱۶:۴۶۰ رأیبدون امتیاز
بهانه جویی‌ اروپا؛ بدهکاری که طلبکار شده!

\ وزیر خارجه آلمان می گوید اتحادیه اروپا تداوم آزمایش‌های موشکی، فعالیت ایران در سوریه و فعالیت‌های اطلاعاتی این کشور در اروپا را نخواهد پذیرفت.

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، روز دوشنبه ۱۹ آذر (۱۰ دسامبر) در جریان دیدار وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفت: «ما بایستی با ایران درباره اقداماتش در سوریه، برنامه موشک‌های بالستیک این کشور و نیز فعالیت سرویس‌های اطلاعاتی‌اش در اروپا صحبت کنیم.»

به نظر می‌رسد اروپایی ها که از انجام تعهدات خود در برجام طفره می روند، با بهانه جویی به دنبال توجیه سیاست خود برای فرار از برجام هستند و به همین دلیل علاوه بر بهانه جویی های قدیمی، سناریوهایی علیه سرویس اطلاعاتی کشورمان نیز به اجرا درآورده اند اما تاکنون سندی برای اثبات ادعاهای خود ارائه نداده اند.

در حالی غربی ها فعالیت ایران در سوریه را به عنوان تهدیدی علیه خود عنوان می کنند که بدون شک اگر این فعالیت ها نبود، امروز غرب و به خصوص اروپا با معضل بزرگی به نام تروریست های داعش روبرو بود.

به گزارش خبرگزاری آلمان، هایکو ماس در ادامه افزود: «این بحث ناخوشایندی برای ایران خواهد بود، زیرا ما با چنین تحولاتی در آنجا موافق نیستیم و همچنین نخواهیم پذیرفت که این تحولات همین‌طور ادامه یابند.»

در حالی که بنابر گزارش های آژانس ایران به رغم عدم اجرای تعهدات غربی ها، به برجام پایبند بوده، هایکو ماس در سخنان خود تصریح کرد که چنانچه جمهوری اسلامی تعهدات خود نسبت به برجام را حفظ کند، اتحادیه اروپا نیز به توافق اتمی با ایران پایبند خواهد بود.

این سیاستمدار آلمانی عضو حزب سوسیال دمکرات تأکید کرد: «ما نمی‌خواهیم ایران دوباره به غنی‌سازی اورانیوم که می‌تواند کاربرد نظامی داشته باشد بپردازد و ما معتقدیم چنین خواستی تنها با این توافق تضمین خواهد شد.»

به گفته وزیر خارجه آلمان، به همین دلیل نیز اتحادیه اروپا کماکان تلاش خواهد کرد تا به‌رغم اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی، مبادلات مالی با ایران امکان‌پذیر شوند.

هایکو ماس در مورد برنامه‌های اتحادیه اروپا برای ایجاد ساز و کار ویژه مالی (SPV) جهت انجام معاملات با ایران نیز گفت: «پیشنهادهایی در مورد چگونگی عملی شدن چنین ساز و کاری وجود دارد.»

ماس تأکید کرد که اینک بایستی در این مورد نیز تصمیمی سیاسی گرفته شود؛ تصمیمی که به گفته او، انتظار می‌رود "در آینده نزدیک" تحقق یابد.

106

این مطلب برای شما مفید بود؟

بازخورد شما به بهبود کیفیت مطالب کمک می‌کند.

در حال بررسی رأی شما...