رونمایی از مجموعه کتاب 16 جلدی «فرهنگ قصه‌شناسی یلدا»


رونمایی از مجموعه کتاب 16 جلدی «فرهنگ قصه‌شناسی یلدا»

کتاب «قصه زندگی من» و مجموعه کتاب 16 جلدی «فرهنگ قصه‌شناسی یلدا» در مراسم اختتامیه جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری رونمایی می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، کتاب «قصه زندگی من» اثر شرمین نادری و مجموعه کتاب ۱۶ جلدی «فرهنگ قصه‌شناسی یلدا» نوشته علی خانجانی در مراسم اختتامیه جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری رونمایی می شود.

کتاب «قصه زندگی من» برگرفته از قصه‌های منتخب بخش ٩٠ ثانیه جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی است.شرمین نادری، نویسنده و داور بخش ٩٠ ثانیه جشنواره قصه‌گویی، قصه های این بخش را تبدیل به قصه‌هایی کوتاه و خواندنی کرده است. بخش قصه ٩٠ ثانیه، یکی از بخش‌های جدید جشنواره قصه گویی است که علاقه‌مندان به قصه‌گویی بدون محدودیت سنی در آن شرکت کردند. بیش از ۷هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. بعد از بازبینی آثار ٩٠ ثانیه که در دو مرحله انجام شد، ۱۸۰ قصه به مرحله پایانی راه یافت که از این بین، ۳٠ قصه به صورت اقتباسی از سوی شرمین نادری،انتخاب و تبدیل به کتاب «قصه زندگی من» شد.

«شرمین نادری» از سال ۱۳۸۳ به عنوان نویسنده و تصویرگر در نشریه‌های مختلف به ویژه حوزه جوان و نوجوان شروع به کار کرده است. نادری همچنین تجربه نویسندگی برای برنامه‌های نوجوانان و جوانان در تلویزیون و تجربه قصه‌گویی و قصه‌نویسی برای بخش‌های برنامه «رادیو هفت» را در کارنامه‌اش دارد. کتاب‌های منتشر شده این نویسنده از سال ۱۳۸۳ تا امروز بیش‌تر در حوزه تاریخ، ادبیات کهن و قصه‌های قدیمی و زندگی آدم‌های روزگار دور است.از جمله آثار منتشر شده نادری می‌توان به «کتاب جادو»، «کتاب پیشگویی»، «رویای تهران»، «خانجون و خواب شمرون»، «خانجون و کوچه پریون»، «خانجون و بوی ریحون»، «فدایت شوم»، «قمر در عقرب»، «تلخ و شیرین بلدیه»، «ماه گرفته‌ها»، «اشرف جان و رویاهای شهریور»، «منو تلخک» و «راز» اشاره کرد.

بر اساس این گزارش، مجموعه کتاب ۱۶ جلدی «فرهنگ قصه‌شناسی یلدا» «علی خانجانی» نویسنده، پژوهش‌گر و داور بخش ملی جشنواره قصه‌گویی نیز در 27 آذر همزمان با اختتامیه جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری رونمایی می شود.این اثر معرف ۸‌هزار روایت شفاهی به ثبت رسیده از قصه‌های ایرانی است که هر صفحه از این فرهنگ، به معرفی یک روایت اختصاص پیدا کرده است. برای هر روایت یافته‌های پژوهشی شامل بن‌مایه‌ها، شخصیت‌های انسانی و غیرانسان، پیام اصلی و پیام‌های فرعی و گروه سنی مخاطبان در نظر گرفته شده است. افزون بر یافته‌های پژوهشی، اطلاعاتی در رابطه با راوی، گردآورنده و ناشر نیز به خواننده‌ کتاب ارائه می‌شود. این فرهنگ، بر اساس تلاش‌های صورت گرفته در اولین سال از پروژه‌ پنج ساله‌ی تهیه‌ «دانشنامه‌ی جامع قصه‌ها و افسانه‌های ایرانی»، شکل گرفته است. این مجموعه به علاقه‌مندان هنر قصه‌گویی کمک می‌کند تا در کوتاه‌ترین زمان، قصه‌ها و منابع مورد علاقه و نیاز خود را شناسایی کنند.

«فرهنگ قصه‌شناسی یلدا»، محصول تلاش جمعی یک گروه ۷۰ نفره، متشکل از اساتید دانشگاهی، پژوهش‌گران داخلی و خارج از کانون پرورش فکری است که با نظارت و مدیریت «مرکز پژوهش و ترویج قصه‌های ایرانی» و به کوشش علی خانجانی تهیه شده است.

«علی خانجانی»، نویسنده ، پژوهشگر و مدرس است. تدریس در مقاطع مختلف تحصیلی و دانشگاهی، همکاری در سمت مربی، کارشناس و مدیر در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، طراحی و نویسندگی برنامه‌ مرتبط با مخاطب کودک و نوجوان در رادیو و تلویزیون، مشارکت در شکل‌گیری و برپایی نخستین جشنواره قصه‌گویی و حضور در آن تاکنون، طراحی، تاسیس و مدیریت مرکز پژوهش و ترویج قصه‌های ایرانی و برپایی کارگاه‌های آموزش قصه گویی از جمله فعالیت‌های خانجانی محسوب می‌شوند. خانجانی بهره‌گیری از ادبیات کهن برای قصه‌گویی را یک ضرورت دانسته و گفته است: مایه تاسف بسیار است برای ایرانیان مسلمانی که در فرهنگ دینی و ملی خود بارها به قصه‌گویی سفارش شده و از نظر دسترسی به منابع داستانی یکی از غنی‌ترین مردمان جهان هستند، ولی هنوز در تقویم ملی خود روزی را به نام «روز ملی قصه‌گویی» ثبت نکرده‌اند.

پایان پیام/31

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق