گیاهشناسی
گل ساعتی با نام علمی Passiflora caerulea گونهای از گیاهان گلدار است. دارای ساقه های استوانه ای شکل و خزنده با کرک های زرد رنگ و انبوه می باشد. ساقه ها قوی و بالارونده بوده و حتی تا بیش از ۷ متر ارتفاع دارند. برگ ها به رنگ سبز براق با رگبرگ های مشخص هستند. گل ها بزرگ، دارای گلبرگ هایی به رنگ صورتی و سبز با مرکزی سفید و زرد رنگ می باشند. میوه های رسیده به رنگ نارنجی مایل به زرد و تخم مرغی شکل بوده و حاوی پالپی پرتقالی رنگ، خوراکی و شیرین می باشند. این میوه ها دارای تعدادی بذر سیاه رنگ هستند.پراکندگی جغرافیایی
مکان اصلی پرورش این گیاه در اروپا می باشد. در ایران نیز گونه P.caerulea در شمال کشت می گردد.
ارزش غذایی:
هر صد گرم از بخش خوراکی این گیاه حاوی ۲۵ کیلوژول انرژی،
۹۲ گرم آب، ۰٫۶ گرم پروتئین، ۰٫۱ گرم روغن، ۶٫۳ گرم کربوهیدرات ها، ۰٫۳ گرم فیبر، ۰٫۷ گرم خاکستر، ۴ میلی گرم کلسیم، ۲۰ میلی گرم فسفر، ۰٫۴ میلیگرم آهن، ۰٫۰۳ میلی گرم ریبوفلاوین، ۲٫۵ میلی گرم نیاسین و ۷۰ میلی گرم اسکوربیک اسید می باشد.