وقتی «منتظران» در زمین اقتصادی دشمن بازی می کنند
متاسفانه بعضاً شاهدیم که منتظران نه تنها اهتمامی نسبت به رفع معضلات و مشکلات اقتصادی ندارند بلکه گاه خواسته یا ناخواسته در زمین دشمن بازی کرده و با احتکار، افزایش قیمت ها و هیجان های کاذب، با دشمن در افزایش مشکلات اقتصادی همدست می شوند.
خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: این روزها مروری کوتاه بر اخبار شبکه های مختلف رادیو تلویزیونی و شبکه های اجتماعی و فضای مجازی به هر مخاطبی هر قدر هم بی اطلاع، ثابت می کند که اقتصاد از جدی ترین مشکلات جامعه است، افزایش بی رویه قیمت ها و تورم در پی اعمال تحریم های آمریکا و نیز برخی سیاست های اشتباه داخلی، بهترین شاهد بر این ادعا است.
افزایش بی رویه ای که بسیاری از افراد جامعه را در گذران زندگی روزمره با چالش های جدی مواجه کرده و گاه عرصه را حتی برای نفس کشیدن شان تنگ می کند، اگرچه بخش عمده رفع این وضعیت و چاره اندیشی و زمینه سازی برای معیشت افراد جامعه بر عهده مسئولان است اما قطعاً مردم هم در این باره نقشی منحصربفرد دارند به ویژه که جامعه اسلامی ایرانی ما داعیه انتظار و زمینه سازی برای ظهور آن مصلح جهانی(عج) و دولت کریمه ایشان را که در سایه اش همه در رفاه و آسایش زندگی خواهند کرد، دارد.
اما متاسفانه بعضاً شاهدیم که منتظران نه تنها اهتمامی نسبت به رفع این معضلات و مشکلات اقتصادی ندارند بلکه گاه خواسته یا ناخواسته در زمین دشمن بازی کرده و با او در افزایش مشکلات اقتصادی همدست می شوند.
اینکه مردم به محض گران شدن کالایی استقبال چندبرابر نسبت به آن نشان داده و با اشتیاق در صف های طولانی می ایستند ناظر بر همین واقعیت است، چنان که به گفته تحلیلگران مردم در نابسامانی های بازار ارز و سکه در ماه های اخیر نقش داشتند و نمی توان برای آنها در این جریان، حکم برائت صادر کرد.
احتکار و گران فروشی به بهانه افزایش قیمت دلار و عدم پایین آوردن قیمت ها بعد از کاهش نرخ دلار با توجیه خرید قبل!، تلاش برای گرفتن ماهی از آب گل آلود عرصه اقتصاد، تلاش برای کسب سود بیشتر از طریق موج سواری روی سراب قیمت ها و ... همه اقداماتی است که باعث می شود که منتظران امام عصر(عج) در جامعه ای که افق پیش رویش ظهور و تحقق عدالت تام و تمام در سایه حکومت جهانی حضرت حجت(عج) است، بدون توجه به نیاز هموطنان اصطلاحاً فتیله قیمت ها را لحظه ای بالاتر بکشند.
چنان که «محمدباقر الفت» در نشست کمیته مشورتی رسانه ملی با اشاره به نابسامانی های بازار سکه و ارز، بیان کرد: در وقایع اخیر اقتصادی در کنار سایر عوامل، این حقیقت غیرقابل انکار است که افزایش حجم تبادل سکه و دلار توسط تعداد قابل توجهی از مردم انجام شد و اگر به آنها تذکر داده می شد تحصیل این سود ظاهری در این قبیل معاملات زیانهای غیرقابل جبران در کشور ایجاد خواهد کرد، شاید امروز مشکل موجود در بخش اقتصادی را شاهد نبودیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تاکید کرد: باید مردم را توجیه میکردیم که با خرید سکه و طلا و دامن زدن به گرانیها، در آینده خانواده آنها هم از این گرانی آسیب میبینند و مثلا برای خرید یخچال پنج میلیون تومانی برای جهیزیه دخترشان باید ۲۰ میلیون تومان بپردازند؛ اما متاسفانه نتوانستیم مردم را از خطر خودزنی آگاه کنیم.
«محمد قبله»، مدیرکل دفتر بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز اعلام کرد: از ابتدای امسال تا پایان مردادماه افزون بر 157 هزار فقره بازرسی انبارها صورت گرفت که به تشکیل چهار هزار و 120 فقره پرونده منجر شد.در 18 ماه گذشته بیش از 510 هزار انبار ثبت نشده در سامانه جامع انبارها شناسایی شد.90 درصد بارنامه های صادر شده از مبادی و مقاصد، از سامانه جامع انبارها استعلام می شود و اگر انباری در این سامانه ثبت نشود، محتویات انبار، اختفا و احتکار محسوب می شود.
در خبرگزاری شبستان بخوانید: وقتی مردم آب به آسیاب گرانی می ریزند!
بروز چنین رفتارهایی در جامعه منتظر زنگ خطرهایی جدی را به گوش می رساند و انحراف برخی از ما از مسیر انتظار زمینه ساز را یادآور می شود، این در حالی است که همدلی و توجه به نیازهای یکدیگر و تلاش برای رفع آنها از وظایف خطیر منتظران است و نمی شود کسی انتظار مصلح جهانی را داشته باشد و برای آمدن ایشان زمزمه «اللهم عجّل لولیک الفرج» بر لب داشته باشد اما نسبت به حال شیعیان و محبان و منتظران آن حضرت(عج) و فراتر از آن همنوعان و هموطنان خویش بی تفاوت باشد و حاضر باشد با له کردن آنها زیر بار فشارهای اقتصادی، در میدان اقتصاد قد بکشد!
این مسئولیتی است که امام زمان(عج) نیز در دعای معروف «اللّهُمَّ ارزُقنا تُوفیقَ الطاعَة ...» به آن اشاره کرده اند آنجا که می فرمایند: «طَهِّرْ بُطُونَنا مِنَ الْحَرامِ وَالشُّبْهَةِ؛ و درون ما را از حرام و مال شبههناک پاکیزه گردان» که از مصادیق لقمه حرام کسب مال از طریق احتکار و گران فروشی و کم فروشی است و هیچ عاملی حتی بالا پایین شدن قیمت ارز آن را توجیه و مترکب را مبری از گناه و حرامخواری نمی کند.
و نیز به درگاه الهی عرضه می دارند: «وَاکْفُفْ اَیْدِیَنا عَنِ الظُّلْمِ وَالسَّرِقَةِ؛ و دست ما را از ستمگری و دزدی بازدار» چراکه دزدی فقط به شکستن حرز مال یا بالا رفتن از دیوار خانه دیگری نیست همین که ما با احتکار و گران فروشی و افزایش بی رویه قیمت ها با سودای کسب سود بیشتر بپردازیم در کنار تحمیل هزینه های گزاف و خارج از توان به اقشار متوسط و ضعیف جامعه، آرامش را هم از آنها ربوده ایم و چه سرقتی از این ناپسندتر؟!
امام عصر(عج) در فرازی دیگر از این دعای شریف بیان می دارند: «وَ عَلَى الْأَغْنِیَاءِ بِالتَّوَاضُعِ وَ السَّعَةِ؛ بر توانگران تواضع و وسعت در بخشش کرم نما».
باید توجه داشت بنای فرهنگ اسلامی بر ثروت اندوزی و تفاخر به مال و ثروت نیست و اگر هدف و مقصد قرار گیرد، مذموم و ناپسند است. قرآن کریم به انفاق از آنچه روزی انسان شده، توصیه فراوان می کند که این نشان می دهد ما نه تنها نباید از شرایط به نفع خویش و کسب سود بیشتر علی رغم فقیرتر شدن دیگران استفاده کنیم بلکه باید با انفاق و بخشش سعی در کاهش نابرابری ها و نیز رنج و سختی ناشی از فقر در دیگران باشیم.
چنانکه حجت الاسلام «محمدرضا ابویی» در گفت وگو با خبرگزاری بسیج درباره وظایف منتظران بیان کرد: اگر منتظران مسئولیت پذیر باشند میدانند که رفتارها، اعتقادات و حرکت آنها در ظهور موثر است؛ لذا امروز مهمترین وظیفه منتظران در زمان غیبت رعایت دو اصل مسئولیت پذیری و حفظ وحدت و همدلی است چراکه باعث می شود فضای اجتماعی ایران به فضای منتظرانه تبدیل شود.
رییس بنیاد نهج البلاغه استان یزد تاکید کرد: امروز که دشمنان جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی به راه انداخته اند، حمایت از کالای ایرانی، حمایت از صنایع کوچک و مخالفت و مقاومت در برابر کالاهای خارجی و وارداتی از وظایف منتظران است که از حس مسئولیت پذیری آنان نشات میگیرد.
بنابر آنچه بیان شد منتظرِ دولت موعود و کریمه که ریشه کَن کردن فقر و عدالت محوری در همه عرصه ها بویژه اقتصاد از رهاوردهای آن برای بشریت است هرگز در مسیری گام نمی گذارد که دیگر منتظران از زندگی و شرایط معیشتی ناامید شوند، بلکه کمک می کند تا در بحران ها و چالش هایی نظیر آنچه در ماه های اخیر ایران اسلامی در حوزه اقتصاد با آن دست و پنجه نرم کرده است، با حفظ روح وحدت و همدلی و دلگرمی به آنکه حواسمان به یکدیگر است از این پیچ سخت در کنار هم با عزت و سربلندی عبور کنیم.
*آمنه مستقیمی
پایان پیام/9