قیام مارها در «اسلام‌آباد»


قیام مارها در «اسلام‌آباد»

سرازیر شدن آب‌های سطحی به جنوب روستای اسلام‌آباد جاده نظامی باعث تبدیل این مکان به نیزار و باتلاقی بزرگ برای زیست جانوارانی مثل مار، موش و عقرب شده است. نوشته قیام مارها در «اسلام‌آباد» اولین بار در تجارت‌نیوز پدیدار شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، اینطور نبوده که ساکنان بیایند روستایی اینجا تاسیس کنند و حریم مارها و عقرب ها را بشکنند؛ ابتدا روستا بود، اهالی «اسلام آباد» اینجا در جنوب شهرستان ری استان تهران زندگی می کردند و گرفتاری ها از وقتی شروع شد که کانال آب در نزدیکی روستا ساختند.

کم کم این کانال به محل تجمع فاضلاب، رشد نیزار و زیستگاهی برای انواع جانوران موذی تبدیل شد؛ از موش گرفته تا مارهای سمی که به گفته ساکنان روستا، این جانوران قصد ندارند وحشت حضورشان را از دل اهالی بزدایند.

بیشتر اهالی حالا دیگر تجربه زنده‌گیری یا مهار مارهای سمی را دارند؛ می‌گویند: این مارها مشتریان کسبه محل را هم پرانده‌اند زیرا جرات نمی‌کنند برای خرید جلو محل کسب مردم توقف داشته باشند.

روستای اسلام آباد نظامی ۵۰ هکتار مساحت دارد که در کنار جاده ورامین در محدوده بخش مرکزی شهرستان ری واقع شده است.

بنا بر اعلام سرپرست دهیاری اسلام آباد نظامی، این روستا حدود ۱۰ هزار نفر در قالب حدود سه هزار خانوار جمعیت دارد.

اهالی و متولیان روستا می‌گویند: کشت انواع محصولات صیفی، جاری شدن آب‌های سطحی در منطقه جنوب تهران، وجود زمین‌های باز و تپه‌های همجوار روستا از دیگر دلایل وجود مار و عقرب در روستای اسلام آباد نظامی شده است.

کانال مذکور چندسال پیش احداث شده و شاید آن زمان کسی فکر نمی‌کرد که دارند باتلاق و نیزاری برای زیستگاه مار و عقرب ایجاد می‌کنند.

اینک اما اهالی می‌گویند به ستوه آمده‌اند و مجموع پیشنهادهایشان برای حل این معضل را اگر بشنویم در احداث یک کمربندی خلاصه می‌کنند و مدعی هستند آن هم نیازمند تملک و خرید بخشی از زمین‌هایی است که مالک آنها باید مساعدت کند.

به گفته این افراد درصورت تکمیل محور کمربندی، ضمن حل مشکلات ناشی از باتلاق، دسترسی بخش قابل توجهی از روستا به محور مواصلاتی اصلی نیز ایجاد و تسهیل می‌شود.

شرح مشکل از زبان سرپرست دهیاری

سرپرست دهیاری روستای اسلام آباد جاده نظامی می‌گوید: این روستا از شرق به رودخانه سرخه حصار و از غرب به محور ری – ورامین اتصال دارد که محل تلاقی نهر فیروزآباد به رودخانه سرخه حصار نیز به جنوب روستای اسلام آباد منتهی می‌شود، ضمن اینکه کاهش سطح(ارتفاع) روستا موجب ورود آب‌های سطحی شهرری به این منطقه شده است.

داود بنیادی ادامه داد:« سرازیر شدن آب‌های سطحی به جنوب روستای اسلام آباد جاده نظامی باعث تبدیل این مکان به نیزار و باتلاقی بزرگ شده که محیط مناسبی برای زیست جانوارانی مثل مار، موش و عقرب فراهم آورده است».

وی با اشاره به اینکه آب‌های سطحی باید از طریق کانالی به رودخانه سرخه حصار هدایت شود، عنوان کرد:« کانال کوچکی در گذشته توسط دهیاری در کنار مرداب احداث شد ولی چون از محل مرداب ارتفاع بالاتری دارد، آب را به رودخانه منتقل نمی‌کند».

بنیادی اضافه کرد: این مرداب فاصله کمی با خانه‌های روستاییان دارد و همین امر موجب حضور جانوران در خانه‌های مردم می‌شود؛ علاوه بر آن بوی نامطبوع آب گندیده نیز بویژه در فصل تابستان بر نارضایتی ساکنان افزوده است.

ساکنان روستا: مارها امانمان را بریده‌اند

یکی از ساکنان بخش جنوبی خیابان فضل‌اللهی روستای اسلام آباد نظامی که خود را «کبرا احمدی» معرفی می‌کند گفت:« تعداد مارها و بچه مارهای سمی به اندازه‌ای است که هر یک از ساکنان برای چندین بار زنده‌گیری و مهار مار را تجربه کرده‌اندم».

وی با بیان اینکه در هفته گذشته مار سبز رنگی به طول یک متر را در حیاط خانه‌اش زنده‌گیری کرده است، اظهارداشت: مارها در لش آب(آب گندیده) پایین روستا بزرگ می‌شوند و از آنجا به محله و از بالای دیوار و زیر درِ منازل به داخل خانه‌های مجاور باتلاق راه پیدا می‌کنند.

احمدی یادآور شد: ما بیش از همه نگران سلامت کودکانمان در کوچه‌ها و خیابان‌ها هستیم.

«شهاب طالبی» مالک کارواش واقع در خیابان ایثار روستای اسلام آباد جاده نظامی نیز با بیان اینکه طی یک روز پنج بچه مار را از داخل کارواش زنده‌گیری کرده است به خبرنگار ایرنا گفت: مار سمی خاکستری رنگی داخل چکمه کارگر کارواش کمین کرده بود که با دقت کارگر، آن را زنده‌گیری کردیم.

وی ادامه داد: وجود مارهای سمی در منطقه موجب ترس مشتریان و به دنبال آن کسادی بازار کسبه محدوده باتلاق نیز شده است.

«فاطمه عیوضی» یکی دیگر از ساکنان خیابان ایثار روستا که با هیجان خاصی خواهان حل این مشکل توسط مسئولان بود عنوان کرد:« مار سمی خاکستری رنگی پشت توری پنجره طبقه سوم منزل ما کمین کرده بود که در صورت نبود حفاظ، به داخل منزل ورود می کرد».

وی اضافه کرد: ترس از گزش مار همواره وجود دارد و استرس مارگزیدگی کودکانمان برای ماه به کابوس تبدیل شده و نوعی ترس و واهمه همواره در وجود تک تک افراد این روستا وجود دارد.

رئیس شورا: کمربندی احداث شود

رئیس شورای اسلامی روستای اسلام آباد نظامی نیز درخصوص راهکار مناسب برای رفع این مشکل به خبرنگار ایرنا گفت:« احداث یک کمربندی که جنوب و شمال روستا را به یکدیگر متصل کند در طرح هادی روستای اسلام آباد جاده نظامی لحاظ شده و در زمان حاضر نیز قسمت‌هایی زیادی از کار احداث این کمربندی در شرق و شمال روستا موازی با رودخانه سرخه حصار انجام شده است.

ناصر رضایی تصریح کرد: در صورت اجرای قسمت جنوبی کمربندی، کانال آبی نیز کنار آن برای ساماندهی و هدایت آب‌های سطح به داخل رودخانه سرخه حصار احداث می‌شود که در این صورت مشکل مردم این منطقه نیز حل خواهد شد.

وی «موقوفی بودن» زمین‌های جنوب روستا را تنها مشکل اجرای ادامه طرح کمربندی بیان و ادعا کرد:« اعتبار لازم برای اجرای این طرح در دهیاری موجود است ولی اداره اوقاف همکاری لازم را در خصوص واگذاری هزار متر زمین با دهیاری ندارد و همین امر موجب تعطیل طرح کمربندی روستا شده است».

رضایی با بیان اینکه ایجاد کمربندی موجب خروج روستای اسلام آباد جاده نظامی از بن بست و همچنین ساماندهی آب‌های سطحی می‌شود تصریح کرد:« دهیاری خواستار بررسی این پرونده و تسریع فروش آن از اداره اوقاف است».

وی یادآور شد:« دهیاری اسلام آباد جاده نظامی خواستار خرید زمین جنوب روستا به قمیت روز و کارشناسی است تا مشکلات شهروندان این بخش از روستا نیزحل شود.

رضایی با بیان اینکه از چند سال قبل بازرسان فرمانداری و حتی فرماندار ویژه ری بازدید میدانی از باتلاق انتهای روستا داشته‌اند، افزود:« امسال پس از چندین سال اعتبار ساخت کمربندی روستای اسلام آباد جاده نظامی تامین شده است که اداره اوقاف نیز باید همکاری لازم را به منظور حل مشکلات مردم روستا داشته باشد».

وی یادآور شد:« بخش اعظم ساخت کمربندی روستا در بخش های شرق و شمال انجام شده و فقط بخش جنوبی آن مانده که به علت اوقافی بودن زمین طرح عمرانی روستا روی زمین مانده است».

این درحالی است که سرپرست دهیاری روستا می‌گوید:« با احداث فاز دوم کمربندی ، نه تنها مشکل باتلاق و مزاحمت‌های جانوران موذی حل می‌شود بلکه دسترسی ضلع جنوبی روستا به جاده ورامین نیز بازگشایی می‌شود».

به گفته بنیادی برای این پروژه اوایل امسال حدود ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار درنظر گرفته شده بود که به علت تاخیر در اجرای آن اینک هزینه‌ها افزایش یافته است.

منبع: ایرنا



روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم