همه چیز درباره نمای سنگ رودخانه ای
نمای سنگ رودخانه ای یکی از نماهای طبیعی، مقاوم و محبوب است که بیشتر در ساخت بدنه خانههای ویلایی، پرچینها و محوطه سازیهای طبیعی و خاص در فضای شهری و خانگی مورد استفاده قرار میگیرد.
ستاره | سرویس دکوراسیون - وقتی نام نمای سنگ رودخانه ای را میشنویم به یاد نماهای کار شده در سطح شهر با سنگهای طبیعی میافتیم. ویژگیهای منحصر به فرد، خواص خاص فیزیکی و شیمیایی و همین طور در دسترس بودن این نوع سنگ زیبا باع شده که به عنوان یکی از مصالح با دوام و پر کاربرد در ساختمان سازی در قسمتهای مختلف داخل و خارج در کفها و دیوار سازی محیط و دیوارهای حیاط کاربرد دارد.
سنگهایی که در جریان رودخانه قرار میگیرند با غلتیدن در مسیر آب و برخورد با دیگر سنگها و بر اثر عمل فرسایش آب، گوشههای تیز و لبههای آنها ساییده میشود و سطح آنها تقریبا صاف و صیقلی میشود. این سنگهای رودخانه ای یا قلوهای با طیف رنگی مختلفی که دارند یکی از پر کاربردترین عنصرهای سنگی جهت استفاده در فضاهای داخلی و خارجی بناها هستند.
سنگهای رودخانه ای کاربرد بسیاری دارند. این سنگها را علاوه بر کاربردهای ذکر شده در بالا، میتوان در کنار باغچهها، گلدانها، جعبههای گل، آکواریوم، در کنار ساخت فضایهای سبز در خانهها یا فضای شهری، یا حتی در کارهای هنری نیز مشاهده کرد. سنگهای رودخانه ای در رنگها و انواع مختلف دسته بندی میشوند، این تنوع در حالت گرد، گوشه دار و شکسته است. بسته بندی سنگهای نمای رودخانه ای بسیار متنوع و البته در وزنهای مختلف است.
چرا نمای سنگ رودخانه ای محبوب است؟
انواع سنگهای رودخانه ای
بیشتر بخوانید: سنگ مالون؛ از این سنگ شگفت انگیز چه میدانید؟!
روشهای نماسازی با سنگهای رودخانه ای
مشخصات و خصوصیات مهم این سنگها
بافت سنگ بافت یکی از موارد مهم است. سنگ طبیعی باید بدون شیار، ترک و رگههای سست باشد. هیچگونه پوسیدگی و خلل و فرج نداشته باشد و یکدست باشد.
جذب آب سنگ ساختمانی را در نظر داشته باشید. نباید بیش از ۵ درصد آب جذب کند به علاوه نباید در آب حل شود.
پاکیزگی سنگ ساختمانی را فراموش نکنید. نباید آلودگی مانند گِل و لای به همراه داشته باشد.
مقاومت فشاری را بسنجید. مقاومت فشاری گسیختگی سنگها برای کلیه عملیات بنایی نباید کمتر از ۱۵۰ کیلو گرم بر سانتیمتر مربع باشد.
نکات لازم جهت انتخاب بهترین سنگ رودخانه ای
به ظاهر سنگ نمای رودخانه ای دقت کنید. هر مقدار سنگ رودخانه ای صاف و یکدستتر باشد و سنگ دارای گوشههای گرد بیشتری باشد، کیفیت سنگ بالاتر است.
سنگ رودخانه ای کارخانهای هر اندازه به اصطلاح کچی سنگ کمتر باشد، نشان میدهد این سنگ تولید شده در کارخانه کیفیت بالاتری دارد. در کارخانهها به دلیل استفاده از اسید در عملیات تولید سنگ رودخانه ای، رنگ سنگ براقتر شده است و باعث جلوه بیشتر سنگ میشود.
در ایران بیشتر مکان و محل مصرف سنگهای رودخانه ای برای استان اصفهان ثبت شده است. سنگ رودخانه ای در این استان بیشتر برای ساخت محوطه سازی و نمای دیوارهای خارجی ویلاها استفاده شده است.
دیوارهای حیاط میتوانند به تابلوی خلاقیت شما تبدیل شوند؛ کافیست در طراحی نمای دیوار حیاط کمی خلاقیت و ابتکار به خرج دهید. زمانی که در مورد نمای دیوارهای خارجی حرفی به میان میآید، در لحظههای اول ذهن همگان به سمت استفاده از مواد و مصالح طبیعی واکنش مثبت نشان میدهد. یکی از بهترین و پر کاربردترین مواد در استفاده ساخت نمای ساختمان، استفاده از سنگها با رنگهای مختلف و جذاب است. انتخاب نمای سنگ رودخانه ای میتواند باعث جذابیت بیشتری در نمای خارجی به خصوص در اطراف ورودی ساختمان شود.
انواع نمای سنگی را چگونه بشناسیم؟
نمای سنگی طبیعی
نمای سنگی سرخود (معدنی)
نمای دیوار سنگی کلنگی (پتکی)
نمای دیوار سنگی تیشهای (چکشی)
نمای دیوار سنگی قلم کاری
بیشتر بخوانید: نمای کامپوزیت ساختمان؛ با جذابترین نمای این روزهای شهر آشنا شوید!اگر شما هم از ایدههای جذاب و خاصی برای طراحی نمای سنگ رودخانه ای دارید یا اینکه از این نوع معماری در ساختمان خود استفاده کرده اید، تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.