پیشرویی بوشهر در تولید انواع محصولات صیفی و جالیزی/ برداشت 600 هزار تن گوجه فرنگی از 11 هزار و 300 هکتار از اراضی زیرکشت
خبرگزاری شبستان: با فرا رسیدن فصل سرد سال، در حالی که در استان های دیگر به ویژه شمال کشور، برداشت انواع محصولات صیفی و جالیزی به پایان رسیده است، در استان بوشهر برداشت این محصولات آغاز شده تا تامین کننده نیازهمگان شود.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، همه ساله با رسیدن فصل زمستان و سرمای شدید برخی از محصولات جالیزی و صیفی به دلیل کاهش تولید و سرما زدگی با قیمت سرسام آوری افزایش می یابد اما ویژگی آب و هوایی استان بوشهر در اینست که در این فصل به داد استانهای سردسیر می آید و به صورت پیشرو تأمین کننده محصولات خارج از فصلشان می شود .
پیش بینی 300 هزار تن تولید محصولات خارج از فصل در سال 97
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان بوشهر با اشاره به اینکه بیش از 80 درصد تولیدات کشاورزی خارج فصل این استان به دیگر استانها صادر می شود ، پیش بینی می کند که امسال بالای 300 هزار تن تولید محصولات خارج از فصل داشته باشیم .
خسرو عمرانی می گوید: 9 هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات خارج از فصل داریم که شامل؛ گوجه فرنگی، انواع سبزیجات برگی، کدو، بادمجان و محصولات جالیزی است.
تولید 80 تنی گندم در سالجاری
وی با اشاره به کاشت 15 هزار هکتار گندم آبی و 80 هزار هکتار گندم دیم امسال در استان بوشهر می گوید: پیش بینی می شود امسال گندم تولیدی بالغ بر80 هزار تن داشته باشیم .
برداشت این محصولات از اواخر آذر آغاز می شود .
در استان بوشهر شهرستان های دیر، دشتی و دشتستان بیشترین اراضی کشت گوجه فرنگی خارج از فصل را به خود اختصاص داده اند.
برداشت 600 هزار تن گوجه فرنگی از 11 هزار و 300 هکتار از اراضی زیرکشت
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان بوشهر می گوید: امسال 11 هزار و 300 هکتار سطح زیرکشت گوجه فرنگی در استان بوشهر است که پیش بینی می شود 600 هزار تن گوجه برداشت کنیم .
خسرو عمرانی با بیان اینکه استان بوشهر رتبه نخست تولید گوجه فرنگی خارج از فصل را در کشور دارد می افزاید: گوجه های برداشت شده علاوه بر مصرف در صنایع فرآوری و تولید رب به صورت تازه خوری علاوه بر مصرف داخلی به استان های دیگر هم ارسال می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتستان هم گفت: شهرستان دشتستان 2 هزار سهمیه الگوی زیر کشت گوجه فرنگی دارد که پیش بینی می شود حدود 125 هزار تن برداشت شود.
تولید 5 هزار تن گوجه فرنگی در گلخانه های شهرستان دشتستان
نوذری می گوید: 120 هزار تن گوجه فرنگی در شهرستان دشتستان در فضای آزاد و 5 هزار تن آن در گلخانه ها تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه در فصل سرد سال محصولات کشاورزی قیمت نا متعارفی پیدا می کند ، اظهارامیدواری میکند با افزایش برداشت و صادر کردن محصولات خارج از فصل به بازارهای داخلی روند کاهش قیمت این محصولات را شاهد باشیم .
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان بوشهر هم می گوید: سال های قبل، گوجه به کشورهای دیگر هم صادر می شد که امسال بخاطر تامین بازار داخل کشور صادرات گوجه ممنوع شده است.
اشتغال 2 هزار783 نفر صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی
معاون مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اولویت جهاد کشاورزی استان در حمایت از سرمایه گذاران برای صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی می گوید: تعداد کل واحدهای تولیدی فعال در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی استان بوشهر، 117واحد با اشتغال 2 هزار783 نفر در زمینه صنایع مختلف تبدیلی اعم از خرما ، ماهی ، میگووگوجه فرنگی است.
اشتغال 1 هزار و 193 نفر در 36 واحد فرآوری خرما استان بوشهر
مهندس پشتوان می افزاید: از این تعداد صنایع فرآوری گوجه فرنگی به عنوان مهمترین محصول خارج از فصل استان؛ تنها 3 واحد تولیدی رب و سس گوجه فرنگی با اشتغال 117 نفر فعالند و در فرآوری خرما 36 واحد با اشتغال 1 هزار و 193 نفر در این استان فعالیت می کنند و افزایش صنایع تبدیلی و فرآوری موجب کاهش تلفات و افزایش صادرات خواهد شد .
راهکاری برای رفع مشکل کشاورزان
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان مشکل اصلی کشاورزان در استان بوشهر را کم آبی و بارشهای کم خصوصا در فصل زراعی می داند و می گوید: صد درصد مزارع استان بوشهر مجهز به سیستم آبیاری نوین است که موجب شده مصرف آب کاهش و راندمان آبی افزایش و از 35 به 80 درصد برسد.
چندی پیش استاندار بوشهر هم در نشست تخصصی کمیته استانی استانداران ادوار استان بوشهر گفته بود: با توجه به بحران آب در این استان، باید تولیدات خارج از فصل به فضاهای سربسته و گلخانه هدایت شوند.
عبد الکریم گراوند افزود: این استان با برخورداری از شرایط ویژه سالانه 700 هزار تن محصول کشاورزی خارج از فصل با گردش مالی 10 هزار میلیارد ریال تولید می کند.
وی با اشاره به مصوبه ایجاد منطقه آزاد بوشهر در مجلس شورای اسلامی می گوید : در صورت تحقق این مهم می توان با ایجاد آب شیرین کن و شهرک گلخانه ای در منطقه آزاد بوشهر نیز محصول کشاورزی خارج از فصل بیشتری تولید کرد.
ابراهیم سبحانی یکی از کشاورزان بخش سعدآباد دشتستان می گوید: نبود قیمت ثابت وسودجویی دلالان از مشکلات اساسی ما کشاورزان است که محصولات را با قیمت پایین خریداری و با قیمتهای بسیار بالا می فروشند.
رییس اتاق بازرگانی بندر بوشهر می گوید: بخش زیادی از کشاورزان این استان در حوزه تولید محصول گوجه فرنگی اشتغال دارند که با توجه به همزمانی برداشت محصول آنها با برخی از استانهای کشور با کاهش قیمت روبرو شده است.
خورشید گزدرازی می افزاید: این همزمانی که باعث نامتوازن شدن عرضه و تقاضا شده است ، قیمت محصولات کشاورزی را بسیار کاهش داده و در این حوزه نیاز است بابهره گیری از کارشناسان مربوطه راهکاری پیش بینی شود که ضرر و زیان بیشتری متوجه گوجه کاران استان بوشهر نشود .
به نظر می رسد برنامه ریزی و اجرای دقیق مسئولان امر بتواند از این مزیت و ویژگی راهبردی استان استفاده بهینه برده و در تأمین محصولات کشاورزی خارج از فصل، استان بوشهر را در زمینه کشاورزی به قطب کشاورزی منطقه تبدیل کند .
نگارنده: سیده فرخنده موسوی
پایان پیام/518