رسانه ملی مثل تمام سال های فعالیتش برای «شب یلدا» ویژه برنامه هایی تدارک دید. برنامه های تلویزیون چه پیش از پیروزی انقلاب و چه در چهل سال گذشته برای شب های فرخنده ای چون «یلدا»، «نوروز» و اعیاد باستانی و مذهبی با شب های دیگر تفاوت داشتند. قبل تر ساز و آواز و شاید رقصی سنجاق می کردند به برنامه و خانواده های دور هم جمع شده را می نشاندند پای تلویزیون. حالا هم قصد و غرض شان همان است اما به مرز تکرار رسیده اند، برنامه های تکراری و میهمانان تکراریتر؛ فقط از شبکه ای به شبکه دیگر کوچ می کنند و همان حرف ها را می زنند و همان ترانه ها را می خوانند.
جای خالی خلاقیت
مجریان صدا و سیما مانند بیشتر ارکان رسانه ملی خلاصه می شوند در دایره ای کوچک، انگار هر علاقهمند و مستعدی اجازه ورود به قلمروشان را ندارد، سال هاست رضا رشیدپور، فرزاد حسنی، احسان علیخانی و علی ضیا در تمام برنامه های تلویزیون مقابل دوربین ظاهر می شوند، شاید مدتی دور شوند از فضا و حتی برچسب ممنوع التصویری بر پیشانیشان بخورد ولی بعد از مدتی با برنامه و نام دیگری برمی گردند اما نکته مهم و البته تاسف بار این است که تغییرات در «تاک شو»هایشان تنها به دکور محدود می شود و هیچ خلاقیت دیگری به چشم نمی خورد. چند سالی است احسان علیخانی در روزهای منتهی به پایان سال، برنامه ای را تولید کرده و بازیگران و خواننده ها را دعوت می کند. رشیدپور هم در «حالا خورشید» و ضیا در «فرمول یک» هم چنین روالی را در تمام طول سال پی می گیرند و سلبریتی دعوت میکنند؛ سلبریتی هایی که دیگر دیدنشان برای مردم آرزو نیست، اینستاگرام کاری کرده که مخاطبان می توانند هر روز و هر ساعت جدیدترین عکس ها و ویدئوهای سلبریتی های محبوبشان را ببینند و دیگر عطشی نمی ماند برای تماشایشان در قاب تلویزیون.
یلدای تکراری
تلویزیون از چند هفته قبل شروع به تبلیغ ویژه برنامه های شب یلدا از شبکه های مختلف خود کرد؛ «شب آرام» با اجرای رضا رشیدپور و مژده لواسانی روی آنتن شبکه سه رفت و در آیتم های مختلف میزبان چهره های مختلف موسیقی و سینما بود. ضیا هم در شبکه یک عباس غزالی و همسرش را همراه با مهدیه نساج دعوت کرد؛ دو بازیگر سریال «مینو» که این روزها از شبکه یک سیما پخش می شود؛ سوال ها مثل همیشه تکراری بود، کجا با همدیگر آشنا شدید؟ چگونه از همسرت خواستگاری کردی؟ فیلم مورد علاقه همسرت چیست... غزالی هر چند از بازیگران خوب سینما و تلویزیون است و نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از جشنواره فیلم فجر در کارنامه دارد اما بسیار ذوق زده بود از حضور در برنامه زنده تلویزیونی؛ بازیگری که در سینما چندان خوش اقبال نبوده و موفقیتش در تلویزیون هم به سریال «وضعیت سفید» ساخته حمید نعمت الله خلاصه می شود.
مخاطب تلویزیون اگر هم بخواهد از رمز و راز ستاره های سینما و موسیقی سر در بیاورد، چهره هایی برایش جذابیت دارند که به سادگی قابل دسترس نیستند و مدت ها از حضورشان در میان رسانه ها و محافل می گذرد؛ شاید سلبریتی هایی مثل پارسا پیروزفر که هیچ گاه در زندگی خود مصاحبه نکرده یا هدیه تهرانی که خود را به دور از دوربین ها و میکروفون های خبرنگاران نگه می دارد و حتی ستاره های درخشان امروز سینما مثل ترانه علیدوستی، شهاب حسینی، نوید محمدزاده و ...
نقل و انتقالات پرسپولیس
علی ضیا هوادار سرسخت تیم فوتبال پرسپولیس محسوب می شود و هیچگاه از بیان این موضوع هم ابایی نداشته است. چندی پیش هم ویدئویی جنجالی از او منتشر شد که بعد از گل تساوی پرسپولیس مقابل استقلال در دربی، به هوا پرید و شعاری زشت علیه پرویز مظلومی، سرمربی وقت استقلال سر داد. او از سید جلال حسینی، کاپیتان و شجاع خلیل زاده، مدافع پرسپولیس دعوت کرد و سوالاتی در خصوص بداخلاق ترین و خوش سفرترین بازیکن سرخپوشان از آنها پرسید. در ادامه متن شعری به دست خلیل زاده، مدافع قائمشهری پرسپولیس داد و وقتی او گفت: «این زبانِ من نیست»، مجری برنامه جوابی حیرت انگیز داد: «اشکال ندارد، گیلکی برایمان بخوان!» فارغ از اینکه مجری برنامه نمی داند سه استان شمالی کشور، دَه ها زبان و گویش دارند، از آنها در مورد خریدهای جدید پرسپولیس پرسید، در حالی که درصد قابل توجهی از بینندگان شاید اصلا فوتبالی نباشند و نخواهند در شب یلدا بدانند چه بازیکنانی مد نظر برانکو ایوانکوویچ هستند.
شب یلدای ۹۷ هم مانند تمام مناسبت های گذشته با ویژه برنامه های تکراری تلویزیون پیگیری شد، پرسش و پاسخ از میهمانان در لوکیشن های ثابت استودیو، اجرای موسیقی توسط خواننده ها و درد دل های بازیگران تنها خلاقیت صدا و سیما برای پر کردن اوقات فراغت مردمی است که روز به روز از رسانه ملی فاصله می گیرند و ترجیح می دهند با رسانه های دیگری هم اخبار را پیگیری کنند و هم به تماشای فیلمها و سریال های جذاب بنشینند.