100 بازیکن برتر دنیای فوتبال در سال 2018 از نگاه FourFourTwo (بخش دوم)
معرفی 10 نفر نخست و مروری بر اسامی صد بازیکن برتر
طرفداری - این روزها بحث انتخاب بهترین بازیکنان و یا انتخاب بهترین سرمربیان جهان بسیار داغ بوده و هر هوادار فوتبال در سرتاسر دنیا نظرات متفاوتی در این مورد دارد. انتخاب بهترین بازیکنان و آشنایی با کارنامه افتخارات آن ها برای هر کسی جذابیت ویژه ای دارد.
وبسایت معروف فورفورتو، چند سالی است که اقدام به معرفی بازیکنان برتر جهان فوتبال در زمینه باشگاهی و ملی نموده است.
این سایت امسال نیز به رسم عادت، 100 بازیکن برتر دنیای فوتبال را در سال 2018 معرفی کرده و ما در دو بخش، قصد داریم نگاهی اجمالی به 20 بازیکن مطرح شده در این لیست داشته باشیم. گفتنی است که این فهرست، براساس عملکرد این بازیکنان در چندین سال گذشته تا سال 2018 تهیه و تدوین شده و فقط مربوط به فصل قبل نخواهد بود.
10. هری کین (تاتنهام)
آقای گل دو فصل لیگ برتر انگلیس در سال های 2016 و 2017، در سال 2018 نیز عملکرد درخشانی داشت و توانست نه تنها با تیم ملی انگلیس در جمع چهار تیم پایانی جام جهانی 2018 روسیه قرار گیرد بلکه با 6 گل زده توانست عنوان بهترین گلزن جام را نیز نصیب خود کند.
هری کین در فصل 18-2017 به طرز شگفت انگیزی در فرم خوب خود قرار داشت و در 37 بازی لیگ برتر توانست 30 گل به ثمر برساند و از این نظر، پشت سر محمد صلاح مصری قرار گیرد. به جرات می توان گفت که تاتنهام هیچ جانشینی برای مهاجم گلزن خود نداشته و شاید به همین خاطر باشد که مدیریت باشگاه به تمامی پیشنهادات برای او پاسخ منفی می دهد. کین در بهار امسال و در بازی برابر بورنموث از ناحیه مچ پا آسیب دید و تمامی دوستداران فوتبال در انگلیس از نرسیدن او به مسابقات روسیه نگران بودند. شاید تصور انگلیس بدون کاپیتان کین سخت باشد. تصورش را بکنید آیا انگلستان بدون مهاجم گلزنش می توانست تا آن مرحله از جام جهانی پیش برود؟
کین علاوه بر تخصصش که گلزنی است، قدرت رهبری بالایی نیز به عنوان یک کاپیتان در زمین بازی دارد. او توانست انگلستان را به نیمه نهایی جام جهانی برساند و برای سومین بار پیاپی، تاتنهام را راهی رقابت های لیگ قهرمانان اروپا سازد. در زمان نوشتن این یادداشت، تاتنهام با او در بین سه تیم نخست لیگ برتر قرار داشته و در مرحله حذفی لیگ قهرمانان نیز در جمع 16 تیم پایانی در مرحله یک هشتم قرار دارد. هری کین هفته به هفته و ماه به ماه در حال پیشرفت است و این را می توان در نحوه بازی های او به خوبی حس کرد. گرت ساوتگیت باید از داشتن چنین کاپیتان و مهاجمی به خود ببالد؛ او با هری کین اهداف بلند مدتی به خصوص در مسابقات یورو 2020 خواهد داشت. موتور گلزنی باشگاه تاتنهام امیدوار است فرم خوب خود در چند سال گذشته را نیز در فصل جاری حفظ نموده و بتواند رقابت آقای گلی و کفش طلای لیگ برتر را در برابر مهاجمین قدری چون پیر امریک اوبامیانگ و محمد صلاح برباید. کین شکارچی لحظات است؛ هنر و تخصص او گلزنی است و از این رو در فهرست 10 نفر نهایی FFT جای داده شده است.
9. یان اوبلاک (اتلتیکومادرید)
بهترین دروازه بانِ جهان؟ خب ما این گونه فکر کردیم، چرا که نه! او بهترین گلر شوت گیر در رقابت های لالیگاست و گلر اسلوونیایی را می توان بی تردید یکی از ستون های تیم دیگو سیمئونه دانست.
وقتی به آمار گل های خورده اتلتیکومادرید می نگریم، حضور یان اوبلاک را می توان یکی از دلایل مهم آن دانست. گلرهایی به مانند داوید دخیا و تیبو کورتوا قبلا سابقه بازی در این تیم مادریدی را داشته اند؛ اما او بنا به آمار از هر دوی آن ها پیشی گرفته است. گلر اسلوونیایی در فصل قبل در 37 بازی لالیگا حضور داشت که تنها 22 بار دروازه خود را باز شده دید. یعنی به طور متوسط اوبلاک در هر بازی 0.59 گل دریافت کرده است که رکورد فوق العاده ای در نوع خود به حساب می آید. تا ماه اکتبر 2018، اوبلاک در مجموع 74 کلین شیت داشته و 72 گل نیز دریافت کرده است. اوبلاک هم چنین اولین دروازه بان در تاریخ باشگاه اتلتیکو محسوب می گردد که توانسته به جایزه ارزشمند زامورا دست یابد. این آمارهای درخشان در فصل قبل و با توجه به گلرهای سرشناسی چون ترشتگن در بارسا و کیلور ناواس در رئال مادرید، بسیار ارزشمند است. البته بسیاری اعتقاد دارند که آمار کلین شیت های بالای یان اوبلاک بیشتر به دلیل خط دفاع مستحکم تیم سیمئونه بوده که البته تا حدودی نیز این گفته درست است. هرچند سیوهای بی نظیر اوبلاک در برابر تیم آرسنال در لیگ اروپا و مرحله نیمه نهایی، یکی از عوامل مهم صعود اتلتیکومادرید به فینال این مسابقات و در نهایت قهرمانی این تیم بوده است.
اوبلاک در هنگام دفع توپ و گرفتن موقعیت های تک به تک مهاجمین حریف، بسیار سریع و چابک بوده و از شوت گیرهای قهار دنیای فوتبال به حساب می آید. بازی با پای او نیز عالی بوده و مدافعین اتلتیکو می توانند به راحتی با او در خط دفاع تیمشان بازی کرده و پاس های متوالی را ردوبدل نمایند. خیلی ساده بگوییم، او یک دروازه بان کامل از هر جهتی است. اوبلاک در 25 سالگی خود قرار داشته و تا بازنشستگی از دنیای فوتبال سال های زیادی فاصله دارد. تصور کنید که تا چندین سال و با این ثبات بالا او می تواند در سطح اول فوتبال باشگاهی دنیا به درخشش خود ادامه دهد. هرچند که ممکن است او در آینده ای نزدیک اتلتیکو را ترک گفته و راهی تیمی به مراتب بزرگ تر و مشهورتر از آن شود. قرارداد او در سال 2021 به پایان می رسد و هنوز هیچ نشانه ای از تمدید قرارداد وی در تیم مادریدی دیده نمی شود! البته سرمربی اتلتیکو در تازه ترین صحبت خود در مورد گلرش در ماه نوامبر گفته بود:
ما با یکدیگر صحبت کرده ایم ... دو طرف می دانند که از هم چه توقعاتی داشته و چه چیزی نیاز دارند.
با توجه به اندیشه های تدافعی سیمئونه وجود یک گلر خوب و مطمئن برای تیم او بسیار مهم و حیاتی بوده و اوبلاک دقیقا همان بازیکنی است که اتلتیکو به آن نیاز دارد.
8. نیمار (پاری سن ژرمن)
مهاجم برزیلی، سه ماه پایانی فصل 18-2017 را به دلیل مصدومیت از ناحیه کف پا از دست داد و تا یک ماه قبل از شروع جام جهانی، کسی به درستی نمی دانست که آیا او در ترکیب تیم ملی برزیل حاضر خواهد بود یا خیر؟!
او درست است که سه ماه آخر فصل گذشته را از دست داد، اما اگر بازیکنانی قادر باشند تا در سال 2019 تغییرات اساسی ایجاد نمایند، یکی از آن ها قطعا نیمار خواهد بود. در اولین فصل حضورش در لیگ فرانسه و تیم پاری سن ژرمن، نیمار دچار مصدومیت شد و چندین ماه از مسابقات باشگاهی و ملی دور بود. اما او به مستطیل سبز بازگشت و در دیدارهای تدارکاتی تیم ملی برزیل در پیش از شروع جام جهانی از بازیکنان تاثیرگذار سلسائو بود تا همگان به آینده قهرمان پنج دوره جام جهانی، در سایه درخشش او خوش بین باشند. سال 2018 برای نیمار به سختی گذشت؛ عدم راهیابی برزیل به جمع چهار تیم پایانی جام جهانی، حذف زودهنگام پاری سن ژرمن در لیگ قهرمانان اروپا در کنار اختلافات علنی او با ادیسون کاوانی مهاجم نام آشنای اروگوئه ای باعث شد تا نیمار در فصل گذشته، شرایط دشواری را تحمل نماید. اما فصل 19-2018 برای این ستاره برزیلی، متفاوت آغاز شد. او به همراه هم بازیانش در پاری سن ژرمن و در رقابت های لوشامپیونه آقایی می کنند و در گروه سختی که به همراه لیورپول و ناپولی قرار داشتند، توانستند به عنوان تیم اول به مرحله حذفی لیگ قهرمانان اروپا صعود کنند.
آمار گلزنی نیمار در PSG به طرز وحشتناکی در مسابقات لیگ بالا بوده و او در 31 بازی در این رقابت ها موفق به زدن 29 گل شده است. ضمن اینکه در مجموع 49 دیداری که تاکنون (دسامبر 2018) برای پاریس به میدان رفته، توانسته 44 گل به ثمر برساند. آماری نزدیک به هر بازی یک گل که درخشش او را در لیگ فرانسه و تیم فعلیش به خوبی نشان می دهد. حال باید دید که او تا چه وقتی می خواهد در لیگ متوسطی به مانند لوشامپیونه و در تیم پاریسی بازی کند؟ یکی از دلایل خروج نیمار از بارسلونا، خارج شدن از زیر سایه فوق ستاره ای به نام لیونل مسی بود تا بتواند در تیمی بازی کند که همه کاره آن تیم خودش باشد و بدین نحو به مانند هم بازی سابق آرژانتینی خود، جوایز انفرادی دنیای فوتبال نظیر توپ طلا را تصاحب نماید. امری که وی تاکنون در آن ناموفق عمل کرده و حتی در سال 2018 و در نبود مسی و رونالدو، بازیکنی به مانند لوکا مودریچ فاتح توپ طلا و جوایز انفرادی نظیر آن گردید. مالک ثروتمند پاری سن ژرمن، پول های زیادی را صرف خرید او و کیلیان ام باپه نموده و با توجه به هزینه هایی بالایی که کرده توقع کسب عناوین معتبرتری از فتح لوشامپونه دارد. چیزی که مشخص و واضح بوده این است که تیمی به مانند پاری سن ژرمن و لیگ فرانسه قادر نخواهند بود تا از همه پتانسیل و ظرفیت این ستاره برزیلی استفاده نمایند.
7. ادن هازارد (چلسی)
دومین بازیکن برتر جام جهانی بدون توجه به فرم جدید چلسی، همچنان در بین آبی پوشان لندنی می درخشد و در فرم خوبی زیر نظر مائوریتزیو ساری قرار دارد.
اخبار علاقه او به رئال مادرید و همچنان تیم مادریدی به او همیشه شنیده می شود. او زیر نظر آنتونیو کونته، نتوانست به لیگ قهرمانان اروپا صعود کند؛ اما هازارد فاتح جام حذفی شد و در تمام رقابت ها بهترین گلزن و پاسور تیم چلسی، در فصل گذشته بود. اگر چلسی برای تمدید قرارداد او تصمیم نهایی و جدی اتخاذ نکند، مربیان زیادی هستند که خواهان به خدمت گرفتن او خواهند بود و مربی که او را بدست آورد، بسیار خوش شانس خواهد بود. در سطح بین المللی نیز، بلژیک با قبول شکست در مقابل فرانسه از جام جهانی کنار رفت؛ اما هازارد پس از لوکا مودریچ دومین بازیکن برتر جام بود. هازارد در رده بندی توپ طلای سال نیز در رده هشتم به کارش پایان داد. او با ورود سرمربی جدید ایتالیایی که از بازیکنان تیمش میل به هجوم بیشتری می خواهد، توانسته بر قدرت هجومی خود در چلسی به مانند شرایطش در تیم ملی بلژیک بیفزاید. ساری دراین باره می گوید:
ما با هم صحبت کرده ایم. من به او گفتم که تو می توانی در هر فصل 40 گل به ثمر برسانی. او باید برخی از مهارت های هجومی خود را بهبود ببخشد تا به راحتی بتواند به این آمار دست یابد.
بازیکنانی به مانند روبن لوفتوس چیک، می توانند برای تحقق این موضوع به کمک ستاره بلژیکی آماده تا او بتواند مهارت های خود را بیشتر در بازی های چلسی، به معرض نمایش بگذارد. هازارد در فصل جاری و با اندیشه های تهاجمی ساری توانسته در 16 مسابقه لیگ 8 گل زده و مجموعا در 20 بازی تابدین جا، 10 گل به ثمر برساند. آمار هر دو بازی یک گل که اگر با فصول گذشته مقایسه کنیم، شاهد رشد چشمگیری در تعداد گل های او خواهیم بود. او همیشه باید با مقایسه هایی که از او با دو فوق ستاره کنونی جهان فوتبال، کریستیانو رونالدو و مسی می شود، کنار بیاید. بدون هیچ شکی توانایی های فنی هازارد در سطح پایین تری از مسی و رونالدو قرار دارد. همان گونه که باشگاه او چلسی نیز از نظر افتخارات و بازیکنانش، نمی توان با تیم هایی به مشابه بارسا و رئال مادرید (تیم قبلی کریستیانو در فصل گذشته) مقایسه نمود. سوال مهم این است که آیا او برای رسیدن به رده ای بهتر به رئال مادرید خواهد رفت یا خیر؟ و آیا حضور در رئال مادرید می تواند سطح بازی او را به مراتب بالاتر ببرد؟
6. محمد صلاح (لیورپول)
گل های فراوان مهاجم مصری در فصل گذشته لیگ برتر انگلیس، نقش بسزایی در رسیدن لیورپول به فینال لیگ قهرمانان و هم چنین قرارگیری این تیم در جمع چهار تیم پایانی لیگ برتر و صعود آن ها به مسابقات چمپیونز لیگ در فصل بعد داشت.
صلاح از همان ابتدای دوران فوتبالش و هنگامی که در نوجوانی در تیم المقاولون مصر، باشگاهی نزدیک به قاهره توپ می زد، استعداد بالای خود را نشان داد. در ابتدا و در تیم نوجوانان باشگاه، در پست دفاع چپ به میدان می رفت. مربی تیم المقاولون، سعید الشیشینی، می دید که محمد در دفاع چپ و رفت و برگشت ها آن کارایی لازم را نداشته و برای همین تصمیم گرفت که پست او را از دفاع چپ به وینگر راست تغییر دهد. همین تغییر پست و یک مربی کاربلد و دلسوز که پی به استعداد بازیکنش برده بود، شاید به نوعی زندگی فوتبالی فرعون مصری ها را تغییر داد. مربی مصری در این باره می گوید:
به محمد گفتم که تو می توانی با این تغییر پست بهتر بازی کنی. می توانی هم در لیگ نوجوانان قاهره و هم در مسابقات لیگ آمار گل های خودت را بالا ببری. نتیجه را در آخر فصل مشاهده کردم. صلاح در پایان فصل 35 گل برای ما به ثمر رساند.
دسامبر 2010 و در 18 سالگی بود که او اولین گل خود را برای المقاولون در مقابل تیم مشهور الاهلی مصر به ثمر رساند. تا قبل از فاجعه استادیوم پورت سعید، که منجر به تعلیق تمام فعالیت های فوتبالی در کشور مصر شد، صلاح دو سال در این تیم مصری توپ می زد تا مورد توجه استعدادیاب های باشگاه بازل قرار گرفت و در 20 سالگی راهی فوتبال اروپا و کشور سوئیس شد. پس از دو سال بازی در بازل او راهی تیم هایی نظیر چلسی، فیورنتینا، رم و در آخر لیورپول شد. در چلسی زیاد به او بازی نمی رسید و به صورت قرضی راهی تیم های ایتالیایی چون فیورنتینا و رم شد. بازی های خوب او در رم سبب شد تا مالکان این باشگاه در سال 2016 او را از چلسی خریده و صلاح برای یک فصل در این تیم ریشه دار ایتالیایی به بازی مشغول شد.
در همان فصل او در 31 بازی سری آ توانست برای رم 15 گل به ثمر برساند. آمار هر دو بازی یک گل؛ درخشش صلاح در فوتبال ایتالیا سبب شد تا در انتهای فصل سران لیورپول تصمیم جدی خود را برای خرید این مهاجم گلزن مصری بگیرند. برخلاف چلسی، کلوپ به توانایی های مهاجم خود ایمان داشت و صلاح نیز مزد اعتماد سرمربی آلمانی را به خوبی پس داد. در همان فصل اول، محمد صلاح در 36 بازی لیگ برتر انگلیس، 32 گل به ثمر رساند تا عنوان بهترین گلزن رقابت های جزیره و کفش طلای این مسابقات را ازآن خود سازد. بد نیست بدانید که ستارگان مشهور دنیای فوتبال به مانند کریستیانو رونالدو، آلن شیرر و لوییس سوارز که سابقه بازی در لیگ برتر انگلستان را داشته اند، هرگز به رکورد 32 گل صلاح در مسابقات لیگ نرسیده اند. در مجموع نیز صلاح در 52 دیداری که برای قرمزهای آنفیلد در فصل 18-2017 به میدان رفت موفق به زدن 44 گل شد (آمار 0.85 گل در هر بازی). در لیگ قهرمانان اروپا نیز آمار او خیره کننده بود.
صلاح در فصل قبل این رقابت ها موفق به زدن 10 گل از جمله بازی مرحله یک چهارم پایانی این مسابقات مقابل منچسترسیتی و نیمه نهایی در برابر تیم سابق خود، رم شد. در مراسم انتخاب بهترین بازیکنان جهان از نگاه فیفا که در ماه سپتامبر برگزار شد، مهاجم مصری در جایگاه سوم این لیست ایستاد و در مراسم توپ طلا که در شهر پاریس برگزار شد نیز او در مقام ششم بهترین فوتبالیست های دنیا قرار گرفت. مهاجم 26 ساله تیم ملی مصر و باشگاه لیورپول نشان داده که پس از رقابت های جام جهانی که کشورش در همان مرحله گروهی با جام خداحافظی کرد، هنوز از آمادگی بالایی برخوردار است. او در برد 4-0 تیمش برابر بورنموث در هفته شانزدهم رقابت های لیگ برتر توانست هت تریک کند و تابدین جای مسابقات در 18 بازی لیگ، او توانسته 11 گل بزند. هرچند به اذعان بسیاری از هواداران لیورپول، صلاح از فرم ایده آل خود که در فصل گذشته از او دیده بودند، کمی فاصله گرفته و امیدوارند با تیم خوبی که در اختیار دارند، در مسابقات داخلی و اروپایی به موفقیت های چشمگیری دست یابند.
5. آنتوان گریزمان (اتلتیکومادرید)
او بهترین بازیکن فینال لیگ اروپا و جام جهانی شد تا بدین ترتیب ناموفقیتش در بدست آوردن توپ طلا را از یاد ببرد. قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپای 2019 می تواند اوضاع را برای او بهتر کند.
یک سال پیش در چنین روزهایی گریزمان سه اتفاق بزرگ را پیش روی خودش می دید: اولی جام جهانی 2018 روسیه به همراه تیم ملی فرانسه بود، دومی بدست آوردن توپ طلا و سومی انتقال احتمالی به منچستریونایتد بود. اولی بدست آمد و دومی و سومی بوقوع نپیوست. با این حال چه زمانی گریزمان به توپ طلا خواهد رسید؟ گریزمان می توانست به تنها فردی تبدیل شود که در یک دهه اخیر کریستیانو رونالدو و لیونل مسی را کنار زده و به توپ طلا می رسد اما این چنین نشد و لوکا مودریچ به این جایزه رسید. آنتوان به شوخی می گوید:
هنگامی که من فهمیدم برنده توپ طلا نشده ام، تا دو روز نمی توانستید با من در خانه باشید!
سپس گریزمان با طعنه می گوید:
من چه چیزی نیاز داشتم تا به این جایزه برسم؟
توپ طلا به بازیکنانی می رسد که طی یک سال بهترین عملکرد را در رقابت های بزرگ داشته باشند؛ کاری که گریزمان 27 ساله موفق به انجامش شده بود. او در جام جهانی موفق شد تا چهار گل به ثمر برساند و نقش پر رنگی در قهرمانی آبی ها داشته باشد. یکی از آنها پنالتی ای بود که در جریان پیروزی 4-2 فرانسه در فینال جام جهانی برابر کرواسی به گل تبدیل کرد و سپس بهترین بازیکن زمین هم شد. جام جهانی نقش بسزایی در انتخاب بهترین بازیکن سال جهان توسط مجله فرانس فوتبال دارد اما گریزمان با وجود این موفقیت بزرگ، نتوانست برنده توپ طلا شود. حالا به موفقیت های باشگاهی گریزمان طی سال گذشته می پردازیم. گریزمان در جریان پیروزی 3-0 اتلتیکو برابر مارسی در فینال لیگ اروپا بریس کرد و بهترین بازیکن زمین هم شد. چند ماه بعد، او نقش بسزایی در پیروزی 4-2 اتلتیکو برابر رئال مادرید در سوپر کاپ اروپا داشت.
در لالیگا هم او طی 32 بازی در فصل گذشته 19 گل زد و 9 پاس گل داد. بد نیست، به هیچ وجه بد نیست. به واقع او باید چه کار می کرد؟ با این حال او به همراه اتلتیکو مادرید خیلی زود در دور گروهی لیگ قهرمانان اروپا حذف شد. پنج توپ طلای اخیر به بازیکنانی رسیده است که در این تورنمنت به قهرمانی رسیده اند و البته چهار تای آن به بازیکنان رئال مادرید رسیده است. گریزمان در مادرید بازی می کند اما حضور در مادرید تنها برای بدست آوردن آن کافی نیست. گریزمان همچنین بین ماندن یا رفتن از اتلتیکو مردد بود. پس از این که شایعات مبنی بر انتقال او به منچستریونایتد از بین رفت، بارسلونا از علاقه خودش به جذب آنتوان پرده برداشت. هنگامی که بازیکنان اتلتیکو در حال جشن گرفتن قهرمانی خود در لیگ اروپا در پارک المپیک لیون بودند، گریزمان از آینده خودش در اسپانیا باخبر نبود و به خبرنگار تلویزیون اسپانیا هم که پس از مسابقه با او مصاحبه کرد، پاسخ روشنی نداد. تنها چند روز تا آغاز جام جهانی باقی مانده بود که آنتوان گریزمان تصمیم نهایی اش را گرفت. او طی ویدئویی در مستند جرارد پیکه که در کاسموس استودیوس ضبط می شد، به تمام شایعات پیرامونش پایان داد و اعلام کرد که فصل بعد نیز در اتلتیکو مادرید حضور خواهد داشت.
گریزمان برای این فصل خودش نیز چارچوبی دارد که اگر در آن به موفقیت برسد از تصمیمی که گرفته است خشنود خواهد شد. او می تواند به همراه اتلتیکو در لیگ به قهرمانی برسد؛ درحالیکه یک بارسلونای نه چندان آماده و یک رئال مادرید از هم پاشیده حضور دارند. نگرانی او اما می تواند از بابت مصدومیت دیگو کاستا و سفر او به برزیل برای انجام عمل جراحی باشد؛ اگر گریزی در این مدت بتواند اتلتیکو را به نتایج لازم برساند، می تواند این روزهای سخت به کلی به فراموشی سپرده شود. روخی بلانکوس همچنین رویای قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا را در سر دارد. رویایی که دو بار طی این سال ها در 2014 و 2016 در آستانه به وقوع پیوستن و در فینال، از کف رفت. این قهرمانی ها می تواند ناموفقیت های گریزمان در کسب جوایز فردی را از بین ببرد. هنگامی که از او پرسیدند آیا می تواند طی سالیان آینده به توپ طلا برسد، او پاسخ داد:
اگر راهی که در حال حاضر در پیش دارم را ادامه دهم، چرا که نه؟!
4. لوکا مودریچ (رئال مادرید)
کسب توپ طلا از سوی هافبک کروات لوس بلانکوس به یک دهه رقابت بین دو فوق ستاره کنونی فوتبال جهان، کریستیانو رونالدو و مسی پایان بخشید و البته حساسیت هایی را هم دراین باره در بین هواداران و کارشناسان مستطیل سبز پدید آورد.
اما چیزی که همگان به آن اذعان دارند، سال فوق العاده ای بود که لوکا مودریچ پشت سرگذاشت. نقطه جوش هافبک آرام و متین رئال مادرید را می توان سال 2018 دانست. او در لیگ قهرمانان اروپا سومین قهرمانی متوالی خود را به دست آورد و به همراه تیم ملی کرواسی نیز به فینال جام جهانی 2018 راه یافت. مودریچ 33 سالگی خود را پشت سرمی گذارد و کم کم به سال های پایانی فوتبال خود نزدیک می شود؛ اما چیزی که از این بازیکن نابغه 33 ساله در زمین می بینیم، تعادل است. تعادل و بالانسی که او در خط هافبک رئال مادرید و تیم ملی کرواسی به وجود آورده، تحسین تمام کارشناسان ورزشی را برانگیخته و هیچ علاقه مند به ورزش فوتبالی نمی تواند منکر توانایی های فردی و تکنیکی او باشد. او بخش مهمی از تیمی بود که با زیدان به قهرمانی های پیاپی در اروپا و قهرمانی در لالیگا دست یافت و حتی اغراق نیست بگوییم شاید خود زیدان نیز در هنگام تماشای بازی های او از کنار زمین، به یاد سال های بازیگری خود می افتاد. خرید مودریچ را می توان به عنوان یکی از بهترین خریدهای تاریخ لوس بلانکوس برشمرد. بازیکنی پراز استعداد که با توپ در میانه میدان جادو می کند.
مودریچ در واقع به چیزی که استحقاق و لیاقتش را داشت، رسید و جوایز انفرادی که او تمامی آن ها را ازآن خود ساخت، به نوعی قدردانی از سال محشر مودریچ بوده است. او شماره 10 را برتن می پوشد؛ شماره ای که روزگاری بر قامت بازیکنانی چون روبینیو، وسلی اسنایدر، اوزیل، لاسانا دیارا و تا قبل از او خامس رودریگز بوده است. بازیکنانی که شماره 10 را می پوشند، باید با دیگران به نوعی فرق داشته باشند. آخر شماره 10 در هر تیمی جایگاه ویژه ای دارد و شماره 10 لوس بلانکوس به حق، برازنده تن اوست. مودریچ با تیم یک دست زیدان، سه بار متوالی قهرمان رقابت های لیگ قهرمانان اروپا شد تا بتواند برای چهارمین بار در رئال مادرید، بر بام اروپا بایستد. پس از قهرمانی در اروپا، حال او با تیم ملی کشورش که بازوبند کاپیتانی آن را هم بربازو می بندد، آرزوهای بزرگی این بار در روسیه داشت. کسی تا قبل از شروع این مسابقات بر روی کرواسی حتی به عنوان کشوری که بتواند در جمع چهار تیم نیمه نهایی قرار بگیرد، نیز حساب باز نمی کرد. اما آن ها با شایستگی در دور گروهی و با 9 امتیاز کامل توانستند به عنوان تیم اول صعود کنند و آرژانتین را در یک بازی تماشایی با حساب 0-3 شکست دهند. تمامی بازی های آن ها در مرحله حذفی و تا قبل از مرحله فینال به وقت های اضافه و ضربات پنالتی کشیده شد و در آن بازی ها قدرت رهبری مودریچ را بارها شاهد بودیم. اما بازی فینال فرق داشت و در گام آخر آن ها در برابر فرانسه قدرتمند کم آورده و به مقام نایب قهرمانی مسابقات روسیه بسنده کردند.
هرچند که مودریچ در جام جهانی روسیه توانست توپ طلا و عنوان بهترین بازیکن جام را به دست آورد. همه این اتفاقات را هنگامی مرور می کنیم که قبل از شروع جام جهانی لوکا مودریچ درگیر پرونده شهادت نادرست درمورد فساد مامیچ، سرمربی سابق دیناموزاگرب بود. هافبک رئال مادرید، متهم به این شده بود که در ماه ژوئن، درباره پرونده یاد شده پیش از تشکیل دادگاه محلی، همراه با سه نفر دیگر شهادت دروغین داده است. درنهایت این اتهام در دسامبر سال قبل پاک شد تا مودریچ شرابط پیچیده ای را در ترکیب تیم های باشگاهی و ملی خود در آن زمان تجربه نماید. اما اوضاع در فصل جدید و در شروع سال 2019 برای لوکا و تیم باشگاهیش به خوبی پیش نمی رود. ما از مودریچ تنها سایه ای از او را در زمین بازی شاهد هستیم و افت محسوس او با نتایج ضعیف رئال مادرید توامان شده است. بسیاری علت این افت را خستگی مفرط این بازیکن 33 ساله از حضور در تورنمنت های مختلف باشگاهی و ملی می دانند. جایی که خود لوکیتا نیز به آن اذعان داشته و می گوید:
مسابقات جام جهانی به من فشاری زیادی وارد نمود و توان زیادی از من گرفت.
او باز هم در رقابت های ملی پس از جام جهانی به بازی مشغول شد و در لیگ ملت های اروپا به مصاف تیم های قدرتمندی هم چون انگلیس و اسپانیا رفت. نایب قهرمان جام جهانی در برابر لاروخا با 6 گل به سختی تنبیه شد و باز هم یکی از علل افت کرواسی را بازی های کم اثر هافبک و کاپیتان خلاق آن ها دانستند. هنوز بحث های داغی در اینکه آیا او بهترین بازیکن جهان در سال 2018 بود، وجود دارد. اما فارغ از تمام این بحث ها هواداران دو تیم کرواسی و رئال مادرید، چشم انتظار همان لوکیتای آماده ای هستند که می شناسند.
3. کیلیان امباپه (پاری سن ژرمن)
او زننده آخرین گل فرانسه و به نوعی تیرخلاص بر پیکر کرواسی در رقابت های جام جهانی و بازی فینال بود.
کیلیان قبل از اینکه وارد 20 سالگی شود، توانست دومین قهرمانی جام جهانی کشورش را در آوردگاه جام جهانی تجربه نموده و با تیم باشگاهیش، پاری سن ژرمن نیز قهرمان لوشامپیونه گردد. امباپه به تازگی وارد بیستمین سال از دوران زندگیش شده و پشت سر خود قهرمانی در مهم ترین تورنمنت فوتبالی جهان را می بیند. او در آوریل سال 2017 و پیش از بازی تیمش موناکو مقابل یوونتوس در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا گفته بود:
من از چهارسالگی می دانستم که روزی در این جایگاه قرار می گیرم.
هرچند در آن مقطع یوونتوس با برد برابر تیمی که او در آن بازی می کرد، راهی بازیِ فینال لیگ قهرمانان اروپا مقابل رئال مادرید شد ولی تنها یک سال طول کشید تا کیلیان، فینالی به مراتب مهم تر از آن را در دوران ورزشیش تجربه نماید. هنگامی که در دقیقه 34 بازی با پرو دروازه این تیم را در مرحله گروهی رقابت های جام جهانی باز کرد، تبدیل به اولین بازیکنی در تاریخ کشورش شد که در این سن و سال موفق به گلزنی در جام جهانی شده است.
او به روند گلزنی های خود نیز در آن مسابقات ادامه داد و توانست در مرحله یک هشتم، دو بار دروازه آلبی سلسته را باز کند تا خروس ها به لطف گلزنی های او، موفق شوند راهی مرحله بعد شوند. در آخر بازی فینال مقابل کرواسی فرا می رسد که گل چهارم فرانسوی ها به نام او ثبت می شود و پس از اسطوره برزیلی ها، پله تبدیل به جوانترین بازیکن تاریخ می شود که توانسته در فینال جام جهانی نیز گلزنی کند. همه این آمارها به ما می گوید که کیلیان امباپه سال باشکوهی را در عرصه ملی در سال 2018 پشت سرگذاشته است. در دیدار یک هشتم پایانی، او هر بلایی که خواست برسر آلبی سلسته درآورد و با سرعت ویران کننده اش از میانه زمین در همان دقیقه 13 بازی، باعث شد تا مدافعان آرژانتینی برروی او مرتکب خطای پنالتی شوند. پنالتی که توسط آنتوان گریزمان گل شد تا دیدیه دشان گل اول تیمش را در جدال سخت برابر نایب قهرمان دوره قبل، مدیون هنرنمایی امباپه 19 ساله باشد. در عصری که به ندرت هواداران فوتبال توسط استعدادهای نوظهور و کم سن و سال غافلگیر می شوند، این مهاجم فرانسوی ها بود که دیدگان میلیون ها هوادار فوتبال را به هنرنمایی خود خیره کرد. او در پایان توانست جایزه بهترین بازیکن جوان جام جهانی را به دست آورده تا به کمترین حقش در آن تورنمنت برسد. شاید لازم باشد یکبار دیگه گل چهارم فرانسه در فینال جام جهانی را با هم مرور کنیم. استارت سریعش و مصافت 25 یاردی که او دوید و درآخر دنیل سوباشیچ که تسلیم محض ضربه او گردید.
در رقابت های باشگاهی نیز او با پاری سن ژرمن به مقام قهرمانی لیگ 1 فرانسه دست یافت ولی در مرحله حذفی لیگ قهرمانان اروپا با شکست برابر رئال مادرید، تیم پرستاره آن ها خیلی زود با چمپیونزلیگ خداحافظی نمود. در پایان فصل 18-2017 انواع و اقسام پیشنهادات تیم های بزرگ اروپایی برای به خدمت گرفتنش، راهی باشگاه فرانسوی و مدیریت باشگاه، ناصر الخلیفی شد. پیشنهاداتی که مالک ثروتمند قطری بدون لحظه ای درنگ، تمامی آن ها را رد نمود. در شروع فصل جدید، آن ها چه در رقابت های باشگاهی فرانسه و چه در لیگ قهرمانان اروپا به قدرت نمایی خود ادامه می دهند. زوج او با نیمار برای هر تیمی ترسناک بوده و آن ها توانستند به عنوان تیم نخست از گروه سختی که در آن بودند، به سلامت عبور کرده و راهی مرحله یک هشتم و جدال برابر منچستریونایتد شوند. او در رقابت های لیگ موفق شد تابدین جا که هفته شانزدهم لوشامپیونه را پشت سر می گذاریم در 11 بازی 12 گل بزند. یعنی آمار حتی بیشتر از یک گل در هر بازی که با توجه به توانایی های بالای و شَم گلزنی فوق العاده او، زیاد هم نباید شگفت زده شد. اوج هنرنمایی این بازیکن در لیگ فرانسه بازی برابر تیم لیون بود که او در 14 دقیقه موفق شد چهار بار دروازه این تیم را باز کند. گمانه زنی ها از رفتن او به رئال مادرید در این یکی دو سال اخیر زیاد به گوش می رسد؛ بازیکنی که برچسب 180 میلیون یورویی برروی او خورده شده و هدفی سخت و البته رویایی برای هر تیمی در جهان فوتبال است که او را به چنگ آورد.
2. کریستیانو رونالدو (یوونتوس)
اگر لوکا مودریچ آن فروغ و درخشش را در جام جهانی نداشت و به فینال این رقابت ها صعود نمی کرد، شاید پایان سال 2018 را می توانستیم با ششمین توپ طلای این فوق ستاره پرتغالی تصور کنیم.
اگر رونالدو شما را به صرف شام دعوت کرد، فقط یک پاسخ به او بدهید و بگویید: نه! این مشاوره ای است که پاتریس اورا به شما می دهد؛ بازیکنی که در زمان حضور کریستیانو در منچستریونایتد، یکی از هم بازی های او بود. پاتریس زمانی که رونالدو او را به یک میهمانی شام دعوت کرده بود، در مورد آن می گوید:
شام رونالدو فقط یک خوراک مرغ ساده و مقداری سالاد بود. نوشیدنی؟! او فقط آب می خورد. تنها آب! ما فکر می کردیم که این خوراک مرغ، تنها یک پیش غذای اصلی است و او از ما به خوبی پذیرایی خواهد کرد. ما تا پایان مراسم شام صبر کردیم، اما هیچ چیز خاصِ دیگری وجود نداشت. بعد از شام، او با توپ شروع به بازی کرد و تکنیک و تسلطش به روی توپ فوتبال را به ما نشان می داد!
پاتریس اورا ادامه می دهد:
او (کریستیانو) به ما گفت شما هم بیایید و به توپ ضربه (روپایی) بزنید. به او گفتم که آیا اجازه می دهد که غذایمان را تمام کنیم؟ او گفت نه نه! باید شما هم بیایید، روپایی بزنید. ما هم شروع به بازی با توپ کردیم. پس از زدن چند روپایی، او رو به ما کرد و گفت: خب حالا وقت استخر است. ما اصلا نفهمیدیم که آن شب چه چیزی خوردیم. پس از آن، به سونا رفتیم و میهمانی شامِ کریس به پایان رسید.
پاتریس اورا در طول سه فصل از 2006 تا 2009 با کریستیانو در منچستریونایتد هم بازی بود و او به ما می گوید که رونالدو ساعت ها و ساعت ها صرف تمرین می کرد. بیشتر از هر بازیکن دیگری در منچستریونایتد! او برای خودش یک آشپز اختصاصی استخدام کرده بود، در خانه اش یک استخر به خصوص ساخته بود و برنامه های بدنسازیش حتی دقیقه ای هم به تاخیر نمی افتاد.
کریستیانو به دنبال هدف بزرگی در 33 سالگی است؛ به دست آوردن ششمین توپ طلای خود و جلو افتادن از رقیب همیشگیش، لیونل مسی. میل سیری ناپذیر کریستیانو به موفقیت تمام نشدنی است. بسیاری از این جهت او را با رافائل نادال، اسطوره ورزش تنیس مقایسه می کنند که به مانند رونالدو او نیز هیچ گاه از موفقیت هایی که به دست می آورد، سیر نشده و به دنبال افتخارات جدیدتری است. او هم به مانند رونالدو که رقیبش مسی است و همین رقابت با مسی، بر کیفیت فوتبال او اثر مثبتی گذاشته است، رقیبی چون راجر فدرر دارد. رونالدو در رئال مادرید یک ماشین گلزنی وحشتناک بود و به جز فصل اول حضورش در لوس بلانکوس، هیچگاه آمار گل های او از 40 گل پایین تر نمی آمد. او شروع خیره کننده ای در جام جهانی 2018 داشت و در اولین بازی خود در برابر اسپانیای مدعی توانست هت تریک کند. بازی پرتغال و اسپانیا در شب دوم مسابقات روسیه، قطعا یکی از دیدارهای زیبا و پرهیجان این جام بود؛ جایی که در آن رونالدو، ستاره بی چون و چرای زمین بود. کریستیانو رونالدو بار دیگر ذات گلزنی خود را در مهم ترین شوی فوتبالی دنیا به رخ جهانیان کشید. آمادگی بالای بدنی رونالدو آن هم در شرایطی که این بازیکن از مرز 33 سالگی هم گذشته بود، نشان داد که این فوق ستاره پرتغالی توان بازی در 37 سالگی در جام جهانی 2022 قطر را هم خواهد داشت. احتمالا او در آن زمان مقابل مدافعانی قرارگیرد که فاصله سنی نزدیک به یک دهه با او داشته باشند؛ اما با این آمادگی بالا، کریستیانو به راحتی توان مقابله با چنین مدافعانی را نیز خواهد داشت.
رونالدو توانست در 20 بازی آخر خود در انتهای فصل 18-2017 در رقابت های ملی و باشگاهی، 30 گل به ثمر برساند تا خط و نشانی جدی برای تصاحب توپ طلای ششم خود در آستانه رقابت های جام جهانی بکشد. برخی از این گل ها به رئال مادرید کمک کردند تا در لیگ قهرمانان اروپا به پیش برود. به مانند سه گلی که او در مجموع دو بازی رفت و برگشت، برابر تیم پاری سن ژرمن در مرحله یک هشتم پایانی به ثمر رساند و یا سوپرگل استثنایی او در برابر یوونتوس، تیم فعلی او که بسیاری این گل را مستحق جایزه بهترین گل سال یا جایزه پوشکاش می دانستند. هرچند در بازی پایانی در برابر لیورپول کم فروغ ظاهر شد و رئال مادرید به لطف دو گل گرت بیل و کریم بنزما توانست قرمزهای آنفیلد را شکست دهد و برای سومین بار متوالی قهرمان این تورنمنت مهم باشگاهی در جهان شود. پس از قهرمانی در اروپا بود که اختلافات او با مدیریت باشگاه، پرز بیشتر شد و او در تابستان در یکی از بزرگترین نقل و انتقالات دنیای فوتبال، راهی یوونتوس ایتالیا شد. تیمی که در اروپا از کریستانو بیشترین ضربات را متحمل شده بود و حال با خدمت گرفتن او قصد دارد تا بار دیگرهواداران بیانکونری را با قهرمانی در اروپا خوشحال سازد. پرز معتقد بود که رفتن کریستیانو کمترین تاثیرش را بر روی رئال مادرید خواهد گذشت، اما چیزی که در واقعیت خودش را نشان داد خلاف گفته های مدیرعامل لوس بلانکوس بود. خلا نبود رونالدو به خوبی در رئال مادرید فصل 19-2018 حس شد، بازیکنی که در هر فصل بیش از 40 گل و در برخی از فصل ها بیش از 50 گل برای رئال مادرید به ثمر می رساند و عنوان بهترین گلزن تاریخ این باشگاه را یدک می کشید.
کریستیانو برای شروعی دوباره و تجربه ای جدید، راهی فوتبال ایتالیا و باشگاه سرشناس یوونتوس شد و فقط نام کریستیانو کافی بود تا سهام این باشگاه در طول یک روز، رشد قابل توجهی را به خود ببیند. CR7 فاتح پنج کاپ قهرمانی در لیگ قهرمانان بوده و از این نظر نفر دوم و پشت سر خنتو، اسطوره لوس بلانکوس قرار می گیرد و بسیار امیدوار است تا بتواند با تیم جدیدش یوونتوس ششمین قهرمانی خود در این مسابقات را تجربه نماید. احتمالی که به وقوع پیوستن آن نیز کم نبوده و کریستیانو تا قبل از شروع مراحل حذفی لیگ قهرمانان با 122 گل، رکوردار گلزنی در این مسابقات است. او هم چنین توانسته 400 امین گل دوران ورزشیش را در مسابقات لیگ با پیراهن یوونتوس به ثمر برساند و هم اکنون با 11 گل در 16 بازی بهترین گلزن یوونتوس در سری آ محسوب می شود. رونالدو و هوادارانش بسیار امیدوارند که او بتواند به یک مقام آقای گلی دیگر این بار در مسابقات سری آ و فوتبال ایتالیا دست یابد. پس از اخراج جولین لوپتگی بود که روزنامه AS در یک نظرسنجی خواسته بود تا علت نتایج ضعیف رئال مادرید بیان شود و نزدیک به 86% رای دهندگان بزرگترین مقصر مشکلات اخیر رئال مادرید را مدیریت باشگاه و شخص پرز می دانستند. همین خود نشان از این می دهد که رفتن اسطوره ای چون کریستیانو از رئال برای هواداران این تاچه اندازه سخت و دردناک بوده است. برای رونالدو لیگ قهرمانان اروپا و بردن آن می تواند تضمین کننده کسب ششمین توپ طلایش باشد. رقابت هایی که وی در آن تخصص به خصوصی داشته و می تواند با کسب این افتخار از رقیب همیشگی خود، لیونل مسی نیز پیشی بگیرد.
1. لیونل مسی (بارسلونا)
اینکه او برنده توپ طلای جهان در سال 2018 نشده است، به آن شکل مهم نیست. کیفیت فنی این اعجوبه آرژانتینی بارسا برهمگان مشخص است. چندین سال بعد ممکن است که دوران مسی و رونالدو به پایان رسیده باشد، ولی چیزی که مشخص است این است که باید از دیدن بازی های این چنین بازیکنانی، نهایت لذت را برد.
پپ گواردیولا در مورد شاگرد سابق خودش این چنین می گوید:
سعی نکنید درباره او بنویسید. سعی نکنید او را توصیف کنید. فقط بازی های او را تماشا کنید و لذت ببرید.
اینجا باید از پپ عذرخواهی کنیم! چرا که او در مورد مسی می گوید نباید در مورد او نوشت و یا او را توصیف کرد ولی ما دقیقا می خواهیم این کار را انجام دهیم. هرچند که نمی توان به آن شکل تمام خصوصیات فنی این بازیکن را به طور کامل توضیح داد و تنها به یکسری نکات کلی بسنده می کنیم. همان شیوه ای که بسیاری برای توصیف اعجوبه هایی چون پیکاسو به نقاشی های او می نگرند و یا برای وصف بتهوون، به آهنگ های او گوش فرا می دهند. برای توصیف مسی نیز کافی است تنها بازی های او را در زمین بازی ببینیم تا بتوانیم وضعیت او را شرح دهیم. مسی نزدیک به 15 سال در سطح اول فوتبال دنیا در باشگاهی چون بارسلونا مشغول به بازی است و هیچ سالی را نمی توان برای او متصور بود که دچار ضعف شده باشد. سطح بازی مسی همیشه به یک حالت بوده است. عالی! دیدار هایی به مانند بازی بارسلونا در مقابل تاتنهام که با برد 4-2 آبی اناری ها در ومبلی همراه بود، بار دیگر سطح کیفی، مسی و تفاوت او با دیگر بازیکنان حاضر در میدان را به خوبی نشان داد.
مسی فصل فوق العاده ای را در سال 2018 سپری کرد و توانست در 52 بازی فصل، 50 گل به ثمر برساند و با بارسلونا قهرمان لالیگا و کوپا دل ری شود. او در ومبلی دو گل به تات زد و یک پاس گل نیز برای هم تیمی خود، فیلیپ کوتینیو مهیا کرد تا در پایان به عنوان بهترین بازیکن زمین شناخته شود. عنوانی که اگر مسی در پایان هر بازی به آن دست نیابد، باید تعجب کرد. مسی در فصل 19-2018 در 31 سالگی خود قرار دارد وتاکنون توانسته در لالیگا و در 14 بازی لیگ، 14 گل به ثمر برساند و در لیگ قهرمانان اروپا هم در 4 بازی، 6 گل زده تا یکی از مدعیان آقای گلی این فصل چمپیونزلیگ به حساب آید. تماشای هنر او در مستطیل سبز برای هر هوادار فوتبالی لذت بخش است. مسی با نبوغ ذاتیش در زمین بازی و با توپ هنرنمایی می کند. توپ را رو به جلو می برد و حرکاتی را با توپ فوتبال به معرض نمایش می گذارد که درک آن برای بیننده تلویزیونی و یا تماشاگران در ورزشگاه ها دشوار است.
مسی هنرپیشه نقش اول بازی های بارسلوناست و برای او مهم نیست که چه کسی برروی نیمکت بلوگرانا می نشیند؛ او هنر و کاری که در آن تخصص دارد یعنی گلزنی را در زمین به شما نشان می دهد. مسی خیلی زود به لقب "فرزند جادویی جهان فوتبال"دست یافت و همگان وی را "جانشین سزاواری برای مارادونای بزرگ" می دانستند.به خصوص گل وی در پیروزی بارسلونا مقابل ختافه از رقابت های کوپا دل ری در ماه آوریل سال 2007 سبب شهرت هر چه بیشتر وی در بین دوستدران فوتبال در سراسر جهان شد. در صحنه این گل مسی ظرف مدت دوازده ثانیه بیش از نیمی از زمین مسابقه را پیمود و با جا گذاشتن چهار بازیکن حریف به همراه دروازه بان موفق به باز نمودن دروازه ختافه شد که این گل از شباهت فراوانی با گل مارادونا در مرحله یک چهارم نهایی رقابت های جام جهانی 1986 مقابل انگلیس برخوردار است، گلی که به "گل قرن" شهرت یافته است. رایکارد در تمجید این گل، آن را "اثری هنری" خواند و از وی به عنوان "جواهری برای فوتبال" نام برد، دکو هم بازی پرتغالی مسی در بارسا نیز در تمجید از مسی درباره این گل گفت:
من گل های زیبای زیادی از پله، مارادونا و رونالدو دیده ام، اما این گل کامل ترین بوده است.
در عرض 15 فصلی که مسی در بارسا و در رقابت های لالیگا سپری کرده است، او در 432 بازی موفق به زدن 397 گل شده است. از فصل 10-2009 هیچ فصلی را نمی توان پیدا کرد که مسی در پایان آن کمتر از 40 گل زده باشد. دارنده پنج توپ طلای دنیا و پنچ کفش طلای اروپا استاد ضربات ایستگاهی نیز به حساب می آید و اگر پشت ضربات ایستگاهی قرار گیرد، احتمال گل شدن آن را می توان از ضربات پنالتی بسیاری از بازیکنان بیشتر دانست. مسی آن قدر افتخار و عناوین در لالیگا دارد که خاویر تباس رئیس لیگ اسپانیا، امیدوار است که روزی بتواند یکی از جوایز فردی لالیگا را به اسم او، نامگذاری کند. تباس می گوید:
من دوست دارم که ما در لالیگا یک جایزه به خصوص به اسم او (لیونل مسی) داشته باشیم. این کار کمترین هدیه ای است که می توان به فوتبالیستی که در 10 دوره اخیر لالیگا، 8 بار فاتح آن شده است، داد. مسی بهترین در تاریخ فوتبال خواهد بود و هست.
هنگامی که آندرس اینیستا در تابستان، نیوکمپ را به مقصد فوتبال باشگاهی در ژاپن ترک گفت، انتخاب اول آبی اناری ها برای کاپیتان تیمشان، شماره 10 آن ها لیونل مسی بود. مسی شایسته یک کاپیتان است و این را می توان از قدرت رهبری او در میدان بازی به خوبی احساس کرد. هر مربی که عهده دار هدایت بارسلونا می شود بیشترین پلن تاکتیکی خود را روی کاپیتان آرژانتینی خود باز می کند و او محور تمامی حرکات تیم بارسلونا است.
لیونل مسی هر چه در رقابت های باشگاهی و تیمش بارسلونا به اوج افتخار و قهرمانی های متعدد هم چون 4 قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا، 9 قهرمانی در لالیگا، 6 قهرمانی در کوپا دل ری، 8 قهرمانی در سوپرکاپ اسپانیا، 3 قهرمانی در سوپرکاپ اروپا و 3 قهرمانی در جام باشگاه های جهان دست یافته، اما به همان اندازه در رقابت های ملی و حضور در تیم ملی آرژانتین به نوعی ناموفق عمل کرده است. مسی در جام جهانی دوره قبل و در برزیل توانست با هر زحمتی آلبی سلسته را به فینال جام جهانی برساند اما اوضاع در روسیه به گونه ای دیگر رقم خورد. آن ها بازی های گروهی را خوب شروع نکردند و پس از تساوی ناامید کننده برابر تیم سخت کوشِ ایسلند، در برابر نایب قهرمانِ جام، کرواسی با سه گل، شکست سختی خوردند و در بازی آخر بود که با هنرنمایی باز هم مسی توانستند به مرحله حذفی جام جهانی صعود کنند. مسی بارها فرشته نجات آلبی سلسته بوده و این را در مسابقات انتخابی جام جهانی روسیه و هت تریک آخر خود مقابل اکوادور به خوبی نشان داد.
لیونل مسی در 128 بازی با پیراهن آلبی سلسته به میدان رفته و موفق به زدن 65 گل نیز شده است که به تنهایی او را به بهترین گلزن تاریخ تیم ملی آرژانتین تبدیل کرده است. اما او با تیمش در همان مرحله یک هشتم در برابر قهرمان جام (فرانسه) ناکام ماند و وداعی تلخ با مسابقات روسیه داشت. ناکامی بزرگ دیگر مسی در مسابقات باشگاهی و لیگ قهرمانان اروپا بود؛ جایی که آن ها در بازی برگشت برابر رم شکست تلخ 4-1 را تجربه نمودند و با وجود برد 3-0 در نیوکمپ، بار دیگر در مرحله یک چهارم با این رقابت ها خداحافظی کردند تا شاهد قهرمانی مجدد رقیب دیرینه خود، رئال مادرید باشند. سال 2018 کم کم به روزهای پایانی خود نزدیک می شود و عملکرد او را در این سال بررسی کردیم. شاید برای بسیاری از دوستداران فوتبال که علاقه ای به باشگاه بارسا ندارند، صرفا دیدن بازی های مسی برای آن ها کافی باشد اما هوادران بلوگرانا امیدوارند با درخشش کاپیتان خود بتوانند خاطرات خوش سه گانه هایشان را بار دیگر تکرار نمایند.
بخش اول بررسی 100بازیکن برتر دنیای فوتبال در سال 2018 از نگاه FourFourTwo
در پایان این دو بخش با هم مروری داریم به اسامی 100 بازیکن برتر سال 2018 از نگاه فورفورتو
(اضافه می گردد) ...