به گزارش افکارنیوز،

علیرضا زاکانی شب گذشته در مراسم گرامیداشت سالروز حماسه نهم دی، درآستان مقدس امامزاده جعفر (ع) یزد با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی گوهر دین را عیان کرد، قابلیت‌ها و جایگاه و قدرت مردم را اثبات کرده و اهمیت رهبری الهی در هدایت و موفقیت جامعه را نشان داد، بیان داشت: این سه ویژگی باعث شد پرونده استبداد در کشور بسته شود و استکبار جهانی نیز لطمه اساسی ببیند و با چالشی جدی مواجه شود.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در این راستا تبیین کرد: باگذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی باوجود همه موفقیت‌ها و دست آورد های بی‌نظیری که داشتیم، در اجرا و حاکم کردن احکام الهی و دینی در شیوه مدیریتی کشور به نقطه مطلوبی نرسیدم.

وی بابیان اینکه انقلاب اسلامی به دنبال حاکم کردن مردم‌سالاری دینی در کشور بود و در این زمینه نیز مردم‌سالاری به‌طور کامل و شایسته در کشور پیاده نشده، افزود: در قانون اساسی ما جایگاه ویژه‌ای برای مردم در نظر گرفته‌شده و همان‌طور که در قانون آمده یکی از مصادیق مهم امربه‌معروف و نهی از منکر، امربه‌معروف و نهی از منکر مردم به مسئولین است.

زاکانی در این راستا اضافه کرد: با این وجود به‌جز شخص مقام معظم رهبری که بارها نشان دادند پذیرای انتقادها هستند، سایر مسئولین ظرفیت چندان انتقادپذیری ندارند.

لزوم ایجاد تغییر در رابطه بین مردم و مسئولین در کشور

عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تغییر نسبت بین مردم و مسئولین را ضروری دانست و متذکر شد: شخصیتی مثل امام راحل عظیم‌الشأن خود را خادم مردم می‌دانستند، اما امروز شاهد این هستیم که وقتی کارمندی در راستای وظایف خود در مقابل خواسته نامشروع یک نماینده مجلس ایستادگی می‌کند، برای برخورد با او جلسه غیرعلنی مجلس تشکیل می‌شود و نماینده متخلف با فضاسازی‌های دروغین مجلس را به مقابله با آن کارمند ترغیب می‌کند.

وی با بیان اینکه در نظام اسلامی قابل‌قبول نیست که مسئولی سیر باشد و مردم گرسنه، افزود: در اسلام پدیده‌هایی مثل آقازادگی و ژن‌های خوب و برتر که به‌واسطه مسئولیت پدران خود دست به انواع رانت‌خواری‌ها و سوءاستفاده‌ها می‌زنند هیچ جایگاهی ندارد.

زاکانی با تأکید بر اینکه با تمام این تفاسیر شیوه نقش دادن مردم در امور کشور و تصمیم‌گیری‌ها از دموکراسی ساختگی غربی‌ها بسیار مطلوب‌تر است، تصریح کرد: غرب با شعار دروغین دموکراسی انتخاب‌ها را بر جامعه القا می‌کند و بعد از آن هم مانع هرگونه دخالت و اظهارنظر مردم می‌شود که همین موضوع امروز باعث شده تا کشورهایی که خود را مهد دموکراسی می‌نامیدند، با اعتراضات گسترده مردمی و چالش‌های اساسی روبرو شوند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ایجاد نظام امت و امامت را از دیگر نقاط مطلوبی دانست که انقلاب اسلامی به دنبال آن بود و در این خصوص اظهار داشت: امروز شاهد این هستیم که علی‌رغم توصیه‌های مکرر و تبیین‌های رهبر معظم انقلاب در مورد مسائلی همچون عدالت اجتماعی، اقتصادی مقاومتی و حرکت در مسیر الگوهای اسلامی و ایرانی، برخی مسئولین عملاً برخلاف این توصیه‌های عمل کرده و در راستای منافع خود مواضعی کاملاً غربی را دنبال می‌کنند.

عامل اصلی مشکلات امروز کشور، داخلی است

زاکانی در ادامه عنوان کرد: وقتی امروز به مشکلات کشور و از طرفی به ظرفیت‌ها و توانایی‌های موجود می‌نگریم، می‌بینم که کشور ما کشوری ثروتمند با ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالایی است که به‌کارگیری مطلوب آن‌ها می‌تواند هر تحریمی را بی‌اثر کند.

وی توزیع نامناسب ثروت را از دلایل معضلات امروز کشور دانست و بیان داشت: امروز عده‌ای در کشور از سیری به خواب نمی‌روند و برخی از گرسنگی، عده‌ای از چپاول و فساد دست برنمی‌دارند و برخی از حق خود محروم مانده‌اند.

دبیر اسبق جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی عنصر فاسد در یک نظام را همچون غده سرطانی دانست که شیره جان را می‌خورد و متذکر شد: حتی یک مسئول فاسد می‌تواند یک جامعه و کشور را با معضلات فراوانی روبرو کند و باید با این رویه مقابله شود و این مقابله نیاز به روشنگری و مطالبه گری مردمی نیاز دارد.

زاکانی همچنین به امکانات فراوان تولیدی‌های موجود در کشور اشاره کرد که به‌واسطه قاچاق و واردات بی‌رویه راکد مانده‌اند و افزود: با فعال کردن این ظرفیت‌ها و با توجه و افزایش ظرفیت تولید در عرصه محصولات پلیمری به‌جای صادرات نفت و مواد اولیه پتروشیمی علاوه بر تأمین نیازهای داخلی می‌توانیم به بازارهای کشورهای اطراف نیز صادرات خوبی داشته باشیم.

وی بابیان اینکه علی‌رغم وجود این ظرفیت‌ها و فرصت‌ها برخی افراد ذی‌نفوذ بارانت هایی که دارند از طریق صادرات مواد اولیه و خام و از سوی دیگر با واردات محصولات فرآوری شده از همین مواد اولیه از دیگر کشورها سودهای کلان کسب می‌کنند، تصریح کرد: چنین افرادی نمی‌خواهند گره از معضلات اقتصادی مردم و کشور باز شود چراکه تنها به فکر دنیاطلبی خود هستند.

دیپلماسی خارجی برای حل معضلات اقتصادی کشور به کار گرفته نمی‌شود

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی بابیان پیروزی‌هایی که در محور مقاومت به دست آمد فرصت بی‌نظیری برای حضور اقتصادی و اجتماعی ایران در این کشورها به وجود آمده، به سفر و حضور خود در این کشورها اشاره کرد و بیان داشت: هم در سوریه و هم در عراق مسئولین از حضور ایران در عرصه‌های اقتصادی استقبال می‌کنند اما با کوتاهی‌های صورت گرفته، بخش قابل‌توجهی از بازار و ظرفیت‌های اقتصادی این کشورها در اختیار کشورهایی مثل ترکیه قرارگرفته است.

زاکانی به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب به وزیر امور خارجه برای فعال کردن دیپلماسی خارجی در راستای حل معضلات اقتصادی و ایجاد ارتباط مؤثر با کشورهای همسایه و همراه اشاره کرد و افزود: با این وجود همچنان دیپلماسی خارجی آن‌طور که موردنیاز است در این راستا به کار گرفته نمی‌شود و اراده جدی در این خصوص وجود ندارد.

عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی بابیان اینکه برخی مسئولین علی‌رغم همه تجربه‌های گذشته همچنان هزینه سازش با دشمن را بر هزینه مقاومت ترجیح می‌دهند، افزود: سنگ‌اندازی و عدم همراهی برخی و تلاش آن‌ها برای تصویب لوایحی همچون FATF و اظهارات و اقدامات حاشیه‌ساز و دردسرآفرین آن‌ها نشان می‌دهد عملاٌ برخی، خواسته‌های آمریکا را بر منافع مردم و کشور ترجیح می‌دهند.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جریانی در کشور همواره دیدگاه متفاوتی نسبت به غرب و جریان استکباری داشته به سال‌ها حضور خود در مجلس اشاره کرد و اظهار داشت: در سال ۸۳، سازمان مدیریت و برنامه‌وبودجه دولت اصلاحات دو کتاب به‌عنوان مقدمه برنامه چهارم توسعه چاپ کرد و در اختیار نمایندگان قرارداد که در آن صریحاً اشاره‌شده بود در راستای برنامه‌ها باید آقایی آمریکا را بپذیریم و برنامه‌ها را بر اساس خواسته‌ها و در نظر گرفتن منافع آن‌ها تنظیم کنیم.

فتنه ۸۸ حاصل تلاش ده‌ساله دشمن و نفوذ عوامل استکبار بود

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فتنه ۸۸ و تأکید بر اینکه این فتنه حاصل زمینه‌سازی‌ها دشمنان خارج کشور بود، افزود: بر اساس اعترافات دستگیرشدگان عوامل وابسته به استکبار در حوادث آن سال همچون کیان تاج‌بخش، دشمن پس از ناکامی در فتنه سال ۷۸ با برنامه‌ریزی ۱۰ ساله و نفوذ در بدنه اجرایی دولت اصلاحات توانست عوامل داخلی که وابستگی فکر به غرب داشتند را شناسایی کند و آن‌ها را برای آشوب‌آفرینی در کشور سازمان‌دهی کند.

زاکانی همچنین با بازخوانی برخی حوادث آن سال و اظهارات و اقدامات خواص و نخبگان سیاسی داخلی، به دیدارهای خود با برخی چهره‌های سیاسی تأثیرگذار در جریانات فتنه ۸۸ اشاره کرد و اذعان کرد: هیچ‌یک از سران فتنه و افرادی که بحث تقلب در انتخابات را مطرح می‌کردند حتی یک دلیل و مدرک موجه ارائه ندادند.

عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در پایان با تأکید مجدد بر اینکه جلوگیری از فتنه و خنثی کردن توطئه‌های دشمن و حرکت به سمت تعالی و حل معضلات در گرو آگاه‌سازی جامعه و افزایش بصیرت عمومی است، خاطرنشان کرد: باوجود همه انتقادها و ضعف‌ها، در شرایط امروز همه توان نخبگان مردمی و جریان‌های سیاسی باید برای کمک به مسئولین کنونی به کار گرفته شود.