محمدباقر حیدری ارتباط ضعیف تعاملی پزشک و بیمار، دندانپزشکی و آسیبهای ناشی از زیبایی را بیشترین حجم پروندههای شکایت در نظام پزشکی کرمانشاه عنوان کرد و گفت: متأسفانه نگاه فراواقعی بیمار از روند درمانی و توانایی کاری پزشک در اکثر موارد باعث بروز مشکلات بین هر دو گروه میشود.
رئیس سازمان نظام پزشکی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه در پاسخ به نحوه رسیدگی شکایات مردمی از پزشکان، ابراز داشت: در وهله نخست باید به نکته اساسی توجه داشت که احقاق حقوق مردم اصلیترین وظیفه سازمان نظام پزشکی در پروندههای ارجاعی قصور پزشکی است و گاهاً بسیار پیش میآید که پزشکان اعتراض دارند که حقوق آنها نادیده گرفتهشده است، از طرفی حجم بالای پروندهها به علت حساسیت ویژه شورای حل اختلاف نظام پزشکی نسبت به بررسی دقیق و قانونی موارد حقوق مردم و پزشکان است که شکلگرفته و بررسیهای بسیار زیادی در این زمینه انجام میشود.
دکتر حیدری در خصوص اعضای حاضر در شورای حل اختلاف سازمان نظام پزشکی اظهار داشت: این شورا متشکل از نماینده دستگاه قضا، نماینده پزشکی قانونی و پزشکان و متخصصین مورد وثوق جامعه حضور دارند و از تمامی جوانب پروندهها را رصد و بررسی میکنند و به همین دلیل امکان اینکه قرار بر ضایع شدن حقی چه از بیمار و یا از پزشک وجود ندارد.
هیچ خطای عمدی و غیرعمدی پزشکی از چشم نظام پزشکی مخفی نمیماند
وی در پاسخ به اینکه چرا پزشکان اشتباه میکنند و شمار این اشتباهات بهموازات رشد علمی به رویه کسب مدرک پزشکی روزبهروز بالا میرود، چیست، اظهار داشت: قصور پزشکی که یک عمل غیرعمدی است و با تقصیر پزشکی که عامدانه انجام میشود، بسیار متفاوت است و خوشبختانه اکثریتقریببهاتفاق پروندههای ارجاعی به سازمان نظام پزشکی کرمانشاه، قصور پزشکی است.
حیدری خاطرنشان ساخت: عدم اعتماد کامل بیمار به متخصص و وسواسش در نوع بیماری بهمراتب پیش میآید که فرد اجازه تکمیل دوره درمان را توسط یک پزشک نمیدهند و دائماً دکتر عوض میکنند و این تغییر درمانگر و تجویزهای متنوع قطعاً باعث بروز آسیبهای ناشی از عوارض دارویی میشود و در بخش دیگر وجود علائم یکسان در بیماریهای مختلف است که پزشک را بهاشتباه انداخته و گاهاً داروی تجویزی اشتباه باعث بروز آسیبهایی میگردد.
رئیس سازمان نظام پزشکی کرمانشاه بابیان این مطلب که قصور پزشکی وجود دارد، اعلام داشت: قصور، سهلانگاری و اشتباه نهتنها در پزشکی بلکه در تمامی حرفهها وجود دارد اما نظام پزشکی هم بر این موضوع تأکید دارد که چون این دست اشتباهات باجان و سلامت مردم سروکار دارد، ازاینرو با حساسیت ویژهای بر عملکرد پزشکان کرمانشاه نظارت داریم.
ارجاع بیمار به مطب خصوصی فقط برای انجام آزمایشها پاراکلینیکی قانونی است
دکتر حیدری در پاسخ به این سؤال که برخی از متخصصان فعال در درمانگاههای دولتی، بیمار را به بهانه ادامه درمان و برای کسب درآمد شخصی به مطبهای خصوصی ارجاع میدهند، توضیح داد: بر اساس قانون در مراکز دولتی که متخصصان آن مشغول به خدماترسانی هستند، پزشک موظف است که کلیه روند درمانگری را در همان مرکز انجام دهد مگر آنکه برخی آزمایشها پاراکلینیکی برخی از بیماریها، در مرکز درمانی دولتی وجود نداشته باشد.
دکتر حیدری کادر پزشکان کرمانشاه را موفقترین دکترهای حوزه درمان کشور عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: بهرغم وجود مشکلاتی که ذکر کردم، کادر درمانی همیشه جزء معتمدترین حرفهها در کشور بوده و هست و به همین دلیل سعی بر این مهم است که با حفظشان جامعه پزشکی، کمترین خطا و بیشترین پیگیری در این حوزه اجرایی گردد.
فقط بخش محدودی از پزشکان درآمد بالایی دارند
وی با تأکید بر این مهم که تنها بخش کوچکی از جامعه پزشکان درآمد بالایی دارند، گفت: در خصوص درآمد پزشکان در جامعه غلو میشود، در حال حاضر حدود 2800 نفر در سازمان نظام پزشکی استان کرمانشاه عضویت دارند که از این تعداد 812 نفر پزشک عمومی، 584 نفر پزشک متخصص و فوق تخصص، 366 نفر دندانپزشک، 358 نفر داروساز، 323 نفر ماما و 312 نفر لیسانسه پروانه دار هستند.
رئیس سازمان نظام پزشکی کرمانشاه در خصوص ارقام زیاد مالی که این روزها فرد باید برای هزینه درمان به پزشک پرداخت کند، گفت: واقعیت امر این است که ماهم خیلی دوست داریم که در ارتباط درمانی بین پزشک و بیمار هیچ تبادل مالی وجود نداشته باشد تا هر دو طرف بیدغدغه و با خیال راحت مراحل بهبود و سلامتی را طی کنند اما تاز مانی که منابع مالی واقعی همچون درمانگری در سطح دنیا، در اختیار جامعه پزشکی قرار نگیرد، نمیتوان انتظار معجزه داشت.
وی با کافی دانستن تعداد پزشکان استان، گفت: شاید در برخی رشتهها نیاز باشد تعداد پزشکان افزایش یابد، اما درمجموع کمبودی در زمینهٔ پزشک در استان نداریم.
وی با تأکید بر اعتماد دوباره به پزشکان عمومی برای درمانهای سرپایی، افزود: بیش از 90 درصد مراجعه بیماران به یک پزشک بهراحتی و بهصورت سرپایی قابلدرمان است و نیاز به اقدامات تخصصی ندارد، بنابراین الزامی برای حضور پزشکان متخصص در گوشه استان وجود ندارد و تنها بیماران نیازمند بستری و مداوای تخصصی، باید به پزشک متخصص ارجاع داده شوند.
حیدری در ادامه در خصوص نگرش جامعه در خصوص پزشکان که آنها را مرفهان بیدرد میدانند، گفت: شاید پزشکان مرفه باشند، اما قطعاً بیدرد نیستند و این تصور با توجه به شناختی که من از جامعه پزشکان دارم کاملاً اشتباه است، از طرفی از مجموع 2800 عضو نظام پزشکی استان تنها بخش کوچکی درآمد کافی دارند و آنهایی هستند که در تخصص خود به خاطر مهارت و سطح علمی معروف و نامآور شدهاند.