تربیت فرزند دختر، به مانند یک جنگجو


تربیت فرزند دختر، به مانند یک جنگجو

تربیت فرزند دختر می‌تواند از او یک جنگجو بسازد. شاهزاده‌ها هم می‌توانند یک جنگجو باشند. زیبایی، لباس‌ها و مو‌های قشنگ آن‌ها غیر قابل انکار است، اما دختر‌ها باید بدانند که می‌توانند فراتر از زیباییشان کار‌های دیگری نیز انجام دهند.

تربیت فرزند دختر، به مانند یک جنگجو
ستاره | سرویس روانشناسی - دختران معمولا زندگی خود را پرانرژی آغاز می‌کنند. دختران پروانه‌های اجتماع، دانش آموزان برتر و سخن گویان خوبی هستند، اما در جایی میان پیش دبستانی و دبیرستان ترکیبی از فشار‌های اجتماعی و انتظارات گیج کننده آن‌ها را احاطه می‌کند. انتظاراتی مثل «بهترین باش، اما جلب توجه نکن» یا «تو می‌توانی هرچیز که می‌خواهی داشته باشی، اما زیبایی باید اولویت تو باشد». این نگاه‌ها می‌تواند شور و شوق دخترانه را از آن‌ها بگیرد یا آن‌ها را از تحصیلاتشان عقب بیاندازد. تربیت فرزند دختر چگونه باید باشد تا یک زن جنگجو از او بسیازیم؟
تربیت فرزند دختر، به مانند یک جنگجو

۱۰ نکته مهم در تربیت فرزند دختر

۱- به او بیاموزید شجاع باشد

به دختر خود بیاموزید که نیاز‌های خود را به بزرگتر‌ها نشان دهد و با همسالان خود قاطعانه رفتار کند. اگر دوست او با او بدرفتاری می‌کند، به او یاد بدهید که به دوستش بگوید «من از طرز صحبت شما خوشم نمی‌آید».

۲- واضح‌تر از او تعریف کنید

وقتی به دخترتان می‌گویید که خیلی باهوش است، این می‌تواند معانی مختلفی برایش داشته باشد. به طور واضح با او صحبت کنید. به دخترتان بگویید «تو حافظه بسیار خوبی داری» یا «واو، تو واقعا خیلی خوب دایناسور‌ها را می‌شناسی».

۳- مطابق با واقعیت تعریف کنید

دختر شما در سن نه سالگی حتما می‌داند که بهترین موسیقی‌دان یا ریاضی‌دان کره زمین نیست. قطعا اگر از پیشرفت‌های او تمجید کنید بسیار بیشتر او را خوشحال می‌کنید.
تربیت فرزند دختر، به مانند یک جنگجو


۴- به او کمک کنید بفهمد چرا گاهی کنار گذاشته می‌شود

در تربیت فرزند دختر، به او توضیح دهید قرار نیست همه از او خوششان بیاید و اگر به همه‌ی جشن تولد‌ها دعوت نمی‌شود، یا برخی به بازی‌هایشان او را راه نمی‌دهند، آنرا توهین تلقی نکند. توضیح دهید که اگر دوست او به دخترتان می‌گوید نمی‌خواهد با او دوست باشد، به خاطر حالت و خلق خوی خود اوست نه دخترتان.

۵- رقابت طلبی را در او تشویق کنید

خیلی سریع به کمک او نشتابید. اگر دخترتان از شما درخواست کمک در تکالیف مدرسه‌اش می‌کند، از او بخواهید کمی بیشتر به مسئله‌اش فکر کند و بعد دوباره از شما کمک بخواهد.


۶- اگر دوست دارد، او را تشویق به ورزش کنید

دختران امروز، گزینه‌های ورزشی بیشتری نسبت به گذشته دارند. اگر دخترتان دوست دارد ژیمناستیک کار کند یا فوتبال بازی کنید، به او این شانس را بدهید که وارد این میدان شود و کشف کند که چه توانایی‌هایی دارد. برای او تصمیم نگیرید که چه ورزشی برای او خوب است، دخترتان خودش قادر به انجام این کار است.


۷- درباره نقاط قوت و ضعف او پیشداوری نکنید

تنها به این دلیل که فرزند شما دختر است، به این معنی نیست که در مبارزات ضعف خواهد داشت یا در درس‌هایش بهتر خواهد بود. دختر بودن به این معنا نیست که او نمی‌خواهد به ماهیگیری برود یا در یک لیگ در مدرسه شرکت کند. سرنخ‌ها را دنبال کنید تا به دخترتان کمک کنید نقاط قوتش را پرورش دهد و روی نقاط ضعف خود کار کند.
تربیت فرزند دختر، به مانند یک جنگجو


۸- او را تشویق به داشتن بدنی سالم کنید

زمانی که دخترتان از شما می‌پرسد «آیا من زیبا هستم؟» با اشتیاق به او پاسخ بدهید «بله». زمانی که از زیبایی‌های ظاهری او تعریف می‌کنید، به رفتار‌ها و فعالیت‌هایش هم اشاره کنید. «وقتی ژیمناستیک کار می‌کنی واقعا زیبا به نظر می‌رسی» یا «امروز روی صحنه واقعا چشمانت می‌درخشید». همچنین به او یاد بدهید که مدل‌های مجله‌ی زیبایی گا‌ها واقعی نیستند و در عکس‌ها مدل‌ها لاغر‌تر یا زیباتر از آنچه هستند به نمایش گذاشته می‌شوند.


۹- او را برای جنسیت گرایی جامعه آماده کنید

حتی در دنیای امروز هم کسانی هستند که فکر می‌کنند دختر‌ها قادر به انجام یکسری کار‌ها که پسر‌ها از پس آن‌ها برمی‌آیند نیستند. اگر دخترتان را مشغول فیلم‌هایی می‌بینید که دختران در آن‌ها در پس زمینه هستند در حالی که پسر‌ها به کار و تلاش می‌پردازند، به او توضیح دهید که زندگی واقعی طور دیگری است.


۱۰- او را با قهرمانان زن آشنا کنید

از هر فرصتی، هنگام تماشای اخبار، خواندن روزنامه و غیره، استفاده کنید تا به دخترتان بگویید زنان می‌توانند سناتورها، ورزشکاران، پزشکان برتری باشند و می‌توانند هر کاری که بخواهند را انجام دهند. خواندن کتاب‌هایی با شخصیت‌های زن قوی، یکی از بهترین روش‌ها برای رسیدن به این ایده بدون حرف زدن است.

سخن آخر

در تربیت فرزند دختر، بسیار مراقب باشید که در دام کلیشه های جنسیتی اجتماعی نیافتید. قرار نیست اتاق دخترتان حتما صورتی باشد یا حتما با عروسک‌هایش بازی کند؛ شاید دختر شما با یک توپ خوشحالتر باشد. بنابراین به او اجازه دهید فارغ از نگاه جنسیت زده برای زندگی و استعدادهایش تصمیم بگیرد.
نظر شما درباره تربیت فرزند دختر چیست؟ نظرات خود را از طریق بخش "ارسال نظر" در پایین همین صفحه برای ما ارسال کنید تا ما آن را با سایر کاربران ستاره به اشتراک بگذاریم.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل روز مادر _ عکس نوشته مادرانه