خبرگزاری فارس: مراسم اختتامیه نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار از دقایقی پیش در سالن شماره یک سینما فلسطین آغاز شد. این مراسم به صورت زنده از شبکه نمایش سیما در حال پخش است.
نهمین دوره جشنواره فیلم عمار به دبیری نادر طالبزاده دارای بخشهای «فراخوان مردمی معرفی سوژه و حمایت از تولید»، «بخش آثار رقابتی» و «اکران مردمی» است.
دبیرخانه عمار، نامزدهای دریافت جایزه بخش مسابقه مستند و داستانی نهمین دوره جشنواره را امروز اعلام کرد که در مراسم اختتامیه برگزیدگان معرفی میشوند.
در ابتدای این مراسم، حسین حقیقی ترانه «ایران آینده» را به مناسبت چهل سالگی انقلاب اجرا کرد.
سپس خدایار بهرامی از پایهگذاران مسجد امیرالمومنین (ع) در شهرستان کهنز شهریار که در مستند «عابدان کهنز» حضور دارد، طی سخنانی گفت: یک روز دیو کثیفی آمد و با کنار زدن قاجارها، موجودی به نام رضاخان را بر سرزمین ما حاکم کرد. استعمار در سرزمین ما با حمله به حجاب بانوی ایرانی و کیان مقدس روحانیت، قصد تسخیر سرزمین ما را داشت. اما امروز نه تنها کشور ما نجات پیدا کرد، بلکه سوریه هم نجات پیدا کرد. نقش رهبر انقلاب.
وی افزود: من با چشمان خودم مزرعه تریاک ـ. به اجبار ژاندارم رژیم شاهنشاهی ـ. را در کشورمان دیدهام و سیلویی که با گندم آمریکایی پر میشد. از برادران انقلابی خواهش دارم اینها را تبدیل به فیلم کنند تا مردم به ویژه جوانان بدانند قبل از انقلاب چه خبر بوده است! این وظیفه عمار است.
* برگزیدگان بخش مستند «تاریخ سیاسی و فتنه ۸۸»
در ادامه این مراسم، بخش نخست جوایز اهدا شد و در بخش مستند «تاریخ سیاسی و فتنه ۸۸»، لوح تقدیر به مستندهای «راه طی شده» علی ملاقلیپور و «آینههای شکسته» به کارگردانی عبدالعلی مکرمی تعلق گرفت.
ملاقلیپور در سخنانی کوتاه گفت: باید نقدپذیر بود و نقدپذیری را رشد داد. ضمن اینکه رسانهها باید بدانند جوانانی هستند که هنوز فرزند خمینی هستند و هرچقدر هم تلاش کنند با برچسبهای مختلف فیلم آنها را بایکوت کنند، باز بر تعداد فرزندان خمینی افزوده میشود.
همچنین به گوینده گفتار متن برای مستندهای «مجتهد لاری» و «هاشمی زنده است» به «ناصر طهماسب» جایزه ویژهای تعلق گرفت. او چهل سال قبل گویندگی مستند مصطفی عقاد را انجام داده است.
«شورش علیه سازندگی» به کارگردانی مصطفی شوقی فانوس (جایزه اصلی) این بخش را دریافت کرد. شوقی جایزه خود را از دست مادران شهیدان خالقیپور دریافت کرد. وی در این مراسم گفت: علیه فیلم ما شورش شد و حتی نگذاشتند یک اکران خصوصی داشته باشد. خیلی خوشحالم که بچههای عمار جرأت کردند این فیلم را نمایش دهند.
وی خاطرنشان کرد: وضع ما مستندسازها خوب نیست، اما خیلی بهتر از کارگردان هفتتپه، هپکو و ... است. امیدوارم هر چه زودتر فکری به حال مشکل این عزیزان شود.
* برگزیدگان بخش «جنگ نرم و جبهه فرهنگی»
«تهران دمشق» به کارگردانی سیدمحمدعلی صدرینیا در این بخش جایزه مردمی را که یک تابلوفرش اهدایی از اهالی روستای تورقوزآباد بود، دریافت کرد.
صدرینیا گفت: اگر یک ساعت در خیابانهای حلب قدم بزنیم تازه میفهمیم جنگ داخلی یعنی چه! از همه عقاید و سلیقهها دعوت میکنم مستند «تهران دمشق» را ببینند.
فانوس این بخش به سبب پژوهشی قدرتمند به مستند «روزی روزگاری ترامپ» به کارگردانی کارگردانی علیرضا بوالی تعلق گرفت. محسن مقصودی تهیهکننده این اثر گفت: فانوسمان را به ابوالقاسم طالبی علمدار روشنگری تقدیم میکنیم.
وی افزود: امروز دیدم مسئولان از دستاوردهای برجام صحبت کردند. نمیدانم دوربین مخفی است آیا؟ آیا مسئولان از زندگی مردم خبر دارند؟ قلب پیشرفت ایران را بتن کردید، چندسال به کدخدا اعتماد کردید و الان هم یک سال است دنبال اروپاییها هستید.
لوح افتخار هم به مستندهای عطر سیب به کارگردانی داوود جلیلی و متولد آذر به کارگردانی سیدرضا حسینی تعلق گرفت.
* برگزیدگان مستند «نقد درون گفتمانی»
«کُره» به کارگردانی محمدرضا امامقلی لوح تقدیر این بخش را دریافت کرد. وی سپس گفت: جایزهمان را به خانواده شهدای مدافع حرم و کارگران این شهر تقدیم میکنم. امیدوارم زخمها درمان شوند و مگسها برای همیشه گورشان را گم کنند.
فانوس این بخش به مستند «دریابست» به کارگردانی محمود شهبازی با موضوع صید بیرویه ماهیان جنوب کشور تعلق گرفت.