طرز تهیه باقلوا رشتهای به 2 روش (در فر و بدون فر)
تهیه باقلوا رشته ای رولی دشوار نیست و در کمترین زمان ممکن میتوان یک دسر عربی خوشمزه درست کرد. این شیرینی را میتوان در فر یا بدون فر تهیه کرد و پختن آن نیاز به مهارت یک قناد حرفهای ندارد.
ستاره | سرویس آشپزی – باقلوا نوعی شیرینی منسوب به ایران، ترکیه، قفقاز، یونان، قبرس، برخی کشورهای عربی و مناطقی از روسیه است. این دسر که نوعی شیرینی شربتی است در ایران با طعمهای پسته ای، گردویی، بادامی، نارگیلی و کاراملی درست میشود و به شکلهای لوزی، مربعی و لولهای برش میخورد. باقلوا رشته ای نیز یکی از دسرهای عربی است که با نوعی رشته مخصوص به نام رشته شعریه درست میشود. این رشته که به رشته عربی نیز مشهور است را در بسیاری از فروشگاههای لوازم قنادی و شیرینی پزی میتوان یافت. این باقلوا در فر یا بدون فر قابل تهیه است و به عنوان یک دسر خوشمزه عربی پس از غذای اصلی سرو میشود یا برای پذیرایی از مهمانها مورد استفاده قرار میگیرد.
۱. طرز تهیه باقلوا رشته ای بدون فر
مواد لازم | |
رشته شعریه | 1 بسته |
شیر عسلی | 1/2 قوطی |
کره | 50 گرم |
پودر هل | 1/4 قاشق چایخوری |
مغز پسته، گردو یا بادام خرد شده | 200 گرم |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
محلول زعفران | 1 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
مواد لازم برای تهیه شربت | |
شکر | 500 گرم |
آب | 150 میلی لیتر |
جوهر لیمو | 1/4 قاشق چایخوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه شربت باقلوا رشته ای
آب و شکر و جوهر لیمو را در قابلمهای ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید. حرارت را کم کنید تا شربت روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود. پس از آماده شدن شربت، اجازه دهید کمی خنک شده و از داغی بیفتد، سپس آن را روی باقلوا رشته ای رومال کنید. پس از اینکه شربت، جذب باقلوا شد آنها را در ظرف سرو بچینید و روی آن را با مغزها تزیین کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه باقلوا رشتهای
۱. باقلوا رشته ای را میتوانید همانگونه که در مطالب بالا ذکر شد به شکل رولی درست کنید یا آن را در قالب سیلیکونی تهیه کنید. برای تهیه باقلوا رشته ای در قالب:
۲. رشتهها را قبل از تفت دادن کمی خرد کنید تا باقلوا بافت بهتری پیدا کند، ولی مراقب باشید زیاد خرد نشوند.
۳. پس از افزودن شیر عسلی به رشته مراقب باشید زیاد حرارت نبیند، زیرا باقلوای شما سفت خواهد شد و شما مجبور میشوید مقدار شیر عسلی را بیشتر کنید. کل زمان تهیه این باقلوا از تفت دادن رشته تا افزودن شیر عسلی نباید بیش از ۶-۵ دقیقه طول بکشد.
۴. رشته را زیاد تفت ندهید، چون در غیر اینصورت باقلوا سفت میشود.
۵. اگر مقداری شیر یا خامه همراه با شیر عسلی به رشته اضافه کنید، باقلوا دارای بافت نرم تری خواهد شد.
۶. اگر مقداری هل و گلاب به مغزها اضافه کنید هنگام برش زدن باقلوا رولی، مغزها به بیرون نریخته و بافت منسجم تری خواهند داشت.
۳. پس از افزودن شیر عسلی به رشته مراقب باشید زیاد حرارت نبیند، زیرا باقلوای شما سفت خواهد شد و شما مجبور میشوید مقدار شیر عسلی را بیشتر کنید. کل زمان تهیه این باقلوا از تفت دادن رشته تا افزودن شیر عسلی نباید بیش از ۶-۵ دقیقه طول بکشد.
۴. رشته را زیاد تفت ندهید، چون در غیر اینصورت باقلوا سفت میشود.
۵. اگر مقداری شیر یا خامه همراه با شیر عسلی به رشته اضافه کنید، باقلوا دارای بافت نرم تری خواهد شد.
۶. اگر مقداری هل و گلاب به مغزها اضافه کنید هنگام برش زدن باقلوا رولی، مغزها به بیرون نریخته و بافت منسجم تری خواهند داشت.
۲. طرز تهیه باقلوا رشتهای در فر
مواد لازم | |
خمیر رشته ای مخصوص باقلوا | 500 گرم |
کره | 250 گرم |
مغز پسته، بادام یا گردوی خرد شده | 150 گرم |
شربت غلیظ | 1 پیمانه |
دستور تهیه:
آیا روش دیگری برای تهیه انواع باقلو به خصوص باقلوا رشته ای میشناسید؟ تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.