کتابخوانی با کودکان تا بلندخوانی برای مادران در برنامه «با من بخوان»
برنامه «با من بخوان» برنامههای تازه خود را در کتابخانه کودکمحور مرکز توانمندسازی آوای ماندگار در منطقه دروازهغار تهران برای سه گروه مخاطبان کودک، نوجوان و بزرگسال آغاز کرد. از دیماه 1397 «با من بخوان» با هدف فعالتر کردن هر چهبیشتر کتابخانه این مرکز برای جذب کودکان بیشتر به کتابخانه و همچنین جلب مشارکت مادران و خانوادهها، با همکاری مسئولان...
برنامه «با من بخوان» برنامههای تازه خود را در کتابخانه کودکمحور مرکز توانمندسازی آوای ماندگار در منطقه دروازهغار تهران برای سه گروه مخاطبان کودک، نوجوان و بزرگسال آغاز کرد.
از دیماه ۱۳۹۷ «با من بخوان» با هدف فعالتر کردن هر چهبیشتر کتابخانه این مرکز برای جذب کودکان بیشتر به کتابخانه و همچنین جلب مشارکت مادران و خانوادهها، با همکاری مسئولان آوای ماندگار برنامههایی تازه به اجرا درآورده است. بر این اساس، روزهای پنجشنبه، داوطلبهایی آموزشدیده از سوی «با من بخوان» به کتابخانه آوای ماندگار اعزام میشوند تا زیر نظر کارشناس «با من بخوان» در کتابخانه آوای ماندگار، به برگزاری نشستهای بلندخوانی برای گروههای سنی گوناگون کودکان و نوجوانان و انجام فعالیتهای درپیوند با کتاب بپردازند.
کتابخوانی و انجام فعالیتهای درپیوند با کتاب همراه با کودکان و نوجواناننخستین دور این نشست، در تاریخ پنجشنبه ۱۳ دیماه ۱۳۹۷ برای دو گروه سنی کودک و نوجوان برگزار شد و مژگان آقایی، داوطلب همیاری «با من بخوان» برای دو گروه از کودکان و نوجوانان (پایه های اول دبستان تا ششم) در محل کتابخانه بلندخوانی کرد. کتاب «المر» برای ۲۰ کودک از پیشدبستان تا سوم دبستان بلندخوانی و برای ۱۶ کوک و نوجوان از پایههای چهارم تا ششم، کتاب «قورباغه و غریبه» خوانده شد.
در ادامه، کودکان به همراه مربی، فعالیتهای ساخت المر و کتابسازی قورباغه و غریبه را انجام دادند.
برگزاری نشستهای بلندخوانی برای زنان و مادرانیکی دیگر از برنامههای «با من بخوان» برگزاری نشست بلندخوانی برای زنان و مادرانی است که در مرکز توانمندسازی آوای ماندگار مشغول به کار هستند. هدف از برگزاری این نشستها کمک به بهبود روحیه و علاقهمند کردن آنان به کتابخوانی است. در این نشستها تعدادی از دختران نوجوان هم حضور دارند. برنامه بامن بخوان امیدوار است که از این راه به تدریج این دختران خود به بلندخوانهای حرفهای تبدیل شوند چراکه این بهترین روش برای آموزش غیرمستقیم کودکان و نوجوانان، علاقهمندکردن آنان به کتابخوانی و تقویت سواد و همچنین آموزش نیروهای آتی برای کتابخانه آوای ماندگار خواهد بود.
بر این اساس، نخستین نشست بلندخوانی با همکاری فاطمه خوش زحمت، همیار برنامه «با من بخوان» در محل کارگاه خیاطی برای ۲۵ بانوی شاغل در مرکز آوای ماندگار و سه دختر نوجوان و جوان محل برگزار شد که بسیار مورد توجه آنان گرفت.
این نشست با طرح این پرسش که چرا باید کتاب خواند و به عبارت دیگر فواید کتابخوانی چیست آغاز شد و پس از کمی گفتوگوف بلندخوانی داستان «یکی دارد گریه میکند» از کتاب «جادوگر بیکار» اجرا شد. این کتاب داستانهایی کوتاه با سه پایان متفاوت دارد و زمینه خوبی برای بحث، گفتوگو و تبادل نظر فراهم میکند.
بانوان از این جلسه بسیار استقبال کردن و همگی موافقت خود را برای شرکت در چنین نشستهای اعلام کردند.
برگزاری کارگاههای مادر و نوزاد در آیندهای نزدیکبرنامه «با من بخوان» میکوشد در آینده، با پشتیبانی نیکوکاران، به اجرای سلسله کارگاههای خواندن با نوزاد و نوپا و برگزاری کارگاههای مادر و کودک برای مادرانی بپردازد که در آوای ماندگار مشغول به کار هستند یا به این مرکز مراجعه میکنند، تا از این راه، به گسترش برنامه در میان خانوادهها کمک کند که منجر به ارتباط هر چه بیشتر مرکز با خانوادهها و درنتیجه مقابله با بحرانها و معضلات آنان خواهد شد.
همچنین مرکز آوای ماندگار در مقطع مهد کودک نیز بر آن است تا برنامه با من بخوان را در دستور کار خود قرار دهد.
از اجرای «با من بخوان» در مرکز توانمندسازی آوای ماندگار چه میدانیدمرکز توانمندسازی آوای ماندگار در منطقه مولوی – دروازه غار تهران واقع که با هدف تغییر شرایط کودکان و مادران تاسیس شده است. این مرکز تلاش دارد با سوادآموزی، آموزش و ارتقای مهارتهای مادران، دختران و زنان سرپرست خانوار برای کار و کسب درآمد و توانمندسازی آنان با مهارتهای اجتماعی لازم، آنان را در رویارویی با مشکلات خانه و اجتماع یاری کند. برنامه «با من بخوان» از اردیبهشت ۹۳ همکاری خود را با این مرکز آغاز کرده است.
با توجه به شرایط بحرانی این محله از تهران که درگیر آسیبهای اجتماعی زیادی است، مرکز آوای ماندگار و برنامه «با من بخوان» با هدف کاهش اثرات این آسیبها بر کودکان و نوجوانان برنامههای گوناگونی را در این مرکز اجرا میکنند.
سال گذشته، بنا به درخواست هیئت مدیره آوای ماندگار، کارشناسان «با من بخوان» با پشتیبانی مالی محمود مصطفیزاده، مدیرعامل شرکت ناودیسراه، یک کتابخانه کودکمحور در این مرکز راهاندازی کردند. این کتابخانه اکنون با رعایت استانداردهای یک کتابخانه کودکمحور، فضاسازی زیبا و با بیش از به ۱۱۰۰ جلد کتاب، در دو شیفت محل آموزش کودکان پیشدبستان است. مربیان آموزشدیده این مرکز به اجرای برنامه برای این گروه سنی میپردازند و آموزشهای خود را در مقطع پیشدبستان بر اساس رویکرد آموزش خلاق سواد پایه و در پیوند با ادبیات کودکان پیش میبرند. همچنین کودکان محل نیز در همه گروههای سنی میتوانند به این کتابخانه زیبا مراجعه کنند و از خدمات آن بهرمند شوند. این کتابخانه برای کودکان خانوادههای کمبرخوردار در معرض خطر دروازه غار پناهگاهی امن و زیبا است تا در آرامش برایشان کتاب خوانده شود و با همدیگر نیز کتاب بخوانند.
بیشتر بخوانید:
کتابخانه «با من بخوان» خانه دوم کودکان منطقه دروازه غار شد