بانک مرکزی تکلیف یک موسسه غیرمجاز را روشن کرد/ رشد 4.5 برابری قاچاق دام زنده/ جوجه یک روزه به جمع کالاهای اساسی پیوست/ چرا مردم از قیمت‌های داغ خودرو استقبال کردند؟!


بانک مرکزی تکلیف یک موسسه غیرمجاز را روشن کرد/ رشد 4.5 برابری قاچاق دام زنده/ جوجه یک روزه به جمع کالاهای اساسی پیوست/ چرا مردم از قیمت‌های داغ خودرو استقبال کردند؟!

این پیمانه تیتر‌هایی همچون تقویت شاخص کل بورس، سقوط سهام آمریکا و آسیا، فروش نفت 52 دلاری در سومین عرضه بورسی، نارضایتی عربستان از روند آهسته کاهش تولید نفت روسیه، صاردات و واردات چین تعریفی ندارد، آخرین وضعیت افزایش سقف وام مسکن مهر، در شرایط تحریم صادرات ایران قفل نشد و خروج ارز برای واردات 33 تن راکت بدمینتون به کشور را در بر دارد.

بانک مرکزی تکلیف یک موسسه غیرمجاز را روشن کرد/ رشد 4.5 برابری قاچاق دام زنده/ جوجه یک روزه به جمع کالاهای اساسی پیوست/ چرا مردم از قیمت‌های داغ خودرو استقبال کردند؟!پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون تقویت شاخص کل بورس، سقوط سهام آمریکا و آسیا، فروش نفت ۵۲ دلاری در سومین عرضه بورسی، نارضایتی عربستان از روند آهسته کاهش تولید نفت روسیه، صاردات و واردات چین تعریفی ندارد، آخرین وضعیت افزایش سقف وام مسکن مهر، در شرایط تحریم صادرات ایران قفل نشد و خروج ارز برای واردات ۳۳ تن راکت بدمینتون به کشور را در بر دارد.
بانک مرکزی تکلیف یک موسسه غیرمجاز را روشن کرد

بانک مرکزی اعلام کرده است: بدین وسیله به اطلاع هم‌وطنان گرامی می‌رساند، تشکیلاتی موسوم به صندوق قرض‌الحسنه مهر ایثارگران (موسسه حمایت ایثارگران) فاقد هرگونه مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده و فعالیت آن تحت عنوان صندوق قرض‌الحسنه و شماره ثبت مجعول ۸۱۶ غیرقانونی است. اوراق گواهی سپرده سرمایه‌گذاری انتشار یافته از سوی نهاد مورد اشاره که همراه با درج عبارت جعلی «این صندوق تحت نظارت بانک مرکزی می‌باشد» فاقد هرگونه اعتبار و ارزش بوده و مغایر با قوانین و مقررات است. از این رو ضروری است، هم‌وطنان عزیز به منظور جلوگیری از به مخاطره افتادن سرمایه‌های خود از هرگونه ارتباط با موسسه جعلی مورد اشاره اعم از سپرده‌گذاری یا دریافت تسهیلات جداً خودداری کنند. در پایان خاطر‌نشان می‌شود، موضوع جلوگیری از ادامه فعالیت صندوق غیرمجاز یادشده از طریق نیروی انتظامی و طرح شکایت علیه آن نزد مرجع قضایی، در مرحله اجرا قرار دارد. ‏

شاخص کل بورس ۲۰۲ واحد تقویت شد

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز دوشنبه، با افزایش ۲۰۲ واحدی معادل ۰.۱۲ درصد به رقم ۱۶۴ هزار و ۶۹۶ واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۵۸ واحدی معادل ۰.۱۲ درصد به رقم ۴۷ هزار و ۷۵۱ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با رشد ۱۸۰ واحدی معادل ۰.۶۳ درصد، عدد ۲۸ هزار و ۹۸۳ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۱۲۶ واحدی معادل ۰.۶۳ درصد به رقم ۲۰ هزار و ۴۰۳ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور نیز، ۴۲۳ واحد افزایش معادل ۰.۲۴ درصد را رقم زد و به سطح ۱۷۹ هزار و ۸۸۷ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۲۲۶ واحد افزایش معادل ۰.۱۹ درصد به رقم ۱۲۲ هزار و ۲۹ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با ۳۴ واحد افزایش معادل ۰.۰۱ درصد همراه بود و عدد ۳۲۴ هزار و ۷۳۹ واحد را به نمایش گذاشت.

بانک مرکزی تکلیف یک موسسه غیرمجاز را روشن کرد/ رشد 4.5 برابری قاچاق دام زنده/ جوجه یک روزه به جمع کالاهای اساسی پیوست/ چرا مردم از قیمت‌های داغ خودرو استقبال کردند؟!


سهام آمریکا و آسیا سقوط کرد

پس از شوک کاهش صادرات چین در ماه دسامبر که نشان داد ترک‌ها در اقتصاد چین عمیق‌تر شده‌اند، وحشت از کندشدن اقتصاد جهان و کاهش سود شرکت‌ها، سهام آسیایی و آمریکایی را به زیر کشید. روز دوشنبه، گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا- اقیانوسیه در خارج از ژاپنِ ام‌اس‌سی‌آی، از رکورد ۱.۵ ماهه روز جمعه خود ۱ درصد پایین آمد. همچنین سهام چین و هنگ‌کنگ، بزرگترین بازنده‌های امروز بودند. سهام چین در منطقه قرار گرفتند؛ سی‌اس‌آی ۳۰۰، شاخص شرکت‌های برتر چین، ۰.۸ درصد افت کرد، کامپوزیت شانگ‌های ۰.۴۹ درصد پایین آمد، شن‌زن ۰.۵۹ درصد افت کرد و شاخص هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۱.۴ درصد سقوط کرد، در حالی که سهام استرالیایی که روز را با قدرت آغاز کرده بودند، ۰.۲ درصد افت کردند. در این میان، کوسپی کره‌جنوبی ۰.۶ درصد افت کرد؛ ضمن اینکه شاخص سهام ای‌مینی اس اند پی ۵۰۰ آمریکا به عنوان شاخصی که اجازه می‌دهد در ساعاتی به غیر ساعات باز بودن بازار‌های آمریکا هم سهام تحت شاخص اس‌اندپی، در بورس‌های دیگر و یا بورس‌های اینترنتی خرید و فروش شوند، در ساعات آسیایی ۰.۸ درصد افت کرد که نشان از کاهش شدید ریسک‌پذیری دارد. در بازار ارز، شاخص دلار که ارزش آن را در برابر ۶ ارز مهم جهان دنبال می‌کند، ۰.۱ درصد بالا رفت و به ۹۵.۵۷ واحد رسید.

فروش نفت ۵۲ دلاری در سومین عرضه بورسی

بالاخره بعد از هفته‌ها قرار بر این شده که برای سومین بار نفت خام سبک در بورس انرژی عرضه شود. آن طور که شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده دوشنبه (اول بهمن ۱۳۹۷) یک میلیون بشکه نفت خام سبک در حجم‎های ۳۵ هزار بشکه‌ای با قیمت پایه ۵۲.۴۲ دلار به ازای هر بشکه عرضه خواهد شد. در سومین دوره عرضه نفت خام سبک در بورس انرژی علاوه بر امکان تسویه حساب با ارز‌های بین‎المللی، امکان تسویه کامل با ارز ریال ایران با نرخ سنا وجود دارد و همانطور که سابقا رئیس بورس انرژی اعلام کرده دوره تسویه حساب معاملات نسبت به دو دوره قبلی از ۶۰ به ۹۰ روز افزایش یافته است. به نقل از ایسنا؛ این طور که اعلام شده مجوز‌های لازم برای این عرضه از سران سه قوه بابت سه میلیون بشکه نفت خام در بورس انرژی اخذ شده و قرار است در این مرحله، یک میلیون بشکه نفت خام سبک ایران برای عرضه در نظر گرفته شده و به تناسب فروش، نسبت به حجم عرضه در دوره‎های بعدی تصمیم گیری و اقدام شود.

نارضایتی عربستان از روند آهسته کاهش تولید نفت روسیه

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی به شبکه آمریکایی "سی ان بی سی" گفت: وی درباره این که اوپک و شرکایش به اهداف کاهش تولید برای متعادل کردن بازار نفت در سال ۲۰۱۹ دست پیدا کنند، خوش‌بین است با این حال روند کاهش تولید برخی از کشور‌های مشارکت کننده در این پیمان، آهسته‌تر از حد انتظار بوده است. فالح در ابوظبی در پاسخ به این پرسش که بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک برای متعادل کردن بازار در سال جاری چه اقدامی انجام خواهد داد؟ به "سی ان بی سی" گفت: ما تولیدمان را به حد کافی کاهش داده‌ایم. نه تنها عربستان سعودی بلکه سایر کشور‌ها نیز تولیدشان را کاهش داده‌اند. من از اماراتی‌ها شنیده‌ام و با همکارانم در عراق صحبت کرده‌ام. آن‌ها نیز به کاهش تولید نفت اقدام کرده‌اند. وی سپس به عملکرد روسیه که بزرگترین تولیدکننده غیراوپک است و در پیمان کاهش تولید شرکت دارد، اشاره کرد و گفت: روسیه کاهش تولید نفت را آغاز کرده، اما روند آن آهسته‌تر از حدی بوده که وی مایل بوده است مشاهده کند.

دوشنبه؛ روز کم نوسان اوراق مسکن

اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۵ (تسه ۹۵۱۲) در جلسه معاملاتی دیروز با رشد ۵/ ۰ درصدی به قیمت ۵۵ هزار و ۹۳۷ تومان معامله شد. تقریبا تمامی سایر سررسید‌های وام مسکن نیز روز مثبت معاملاتی را سپری کردند و با افزایش قیمت روبه‌رو شدند. بازار مسکن در سال جاری در رکود تورمی به سر می‌برد، قیمت واحد‌های مسکونی به صورت ماهانه افزایش می‌یابد و به همین نسبت از حجم معاملات کاسته می‌شود. بی ثباتی نرخ ارز، سیاست‌های پولی بانک مرکزی، عدم تغییر سقف وام مسکن، تنزل قدرت خرید خانوار و افزایش قیمت مصالح ساختمانی از عمده دلایل ایجاد فضای فعلی در بازار مسکن محسوب می‌شوند. با افت تعداد معاملات مسکن، از رونق بازار تسه‌ها به عنوان سررسید وام مسکن کم شده است و در صورتی گرما به معاملات این اوراق بازخواهد گشت که فاصله معنادار قیمت‌های نجومی واحد‌های مسکونی با قدرت خرید متقاضیان تعدیل شود.

چرا مردم از قیمت‌های داغ خودرو استقبال کردند؟!

دو خودروساز بزرگ کشور به فاصله کوتاهی پس از اعلام آزادسازی قیمت، از پیش‌فروش محصولات خود خبر دادند. در این بین، سایپا با وجود اعلام مدیرعامل این شرکت مبنی‌بر پیش‌فروش محصولات در روز یکشنبه گذشته، آن را به روز‌های آتی موکول کرده است. ایران‌خودرو، اما دیروز سایت فروش خود را به روی مشتریان باز و امکان خرید محصولاتی مانند پژو ۴۰۵ و ۲۰۶ و سمند را برای متقاضیان فراهم کرد. طبق شنیده‌ها، ایران‌خودرو روز گذشته ۲۰ هزار دستگاه محصول را پیش‌فروش کرده که تا لحظه تنظیم این خبر، بیش از ۱۸ هزار دستگاه آن فروش رفته است. البته به‌نظر می‌رسد خودرو‌های باقیمانده نیز تا آخر وقت دیروز به فروش رفته باشند. به نقل از دنیای اقتصاد؛ با توجه به استقبال بالا از پیش‌فروش موردنظر، مشتریان به نوعی با قیمت جدید خودرو‌ها کنار آمده‌اند و بنابراین احتمال واکنش مثبت به پیش‌فروش سایپا طی روز‌های آینده نیز بالا است. البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که به‌دلیل بالا بدون تورم انتظاری مشتریان ایران در شرایط فعلی روابط خارجی و اقتصاد داخلی، پیش‌خرید خودرو با وجود جهش قیمتی، بازهم از دید افکار عمومی به اصطلاح به‌صرفه بوده است. به‌عبارت بهتر، مشتریان احتمالا از یکسو گمان به افزایش قیمت دوباره و چندباره خودرو‌ها در ماه‌های آتی برده و از سوی دیگر نسبت به آینده تولید نیز خوشبین نیستند و از همین‌رو پیش‌فروش‌های جدید را کماکان مغتنم می‌دانند.
بانک مرکزی تکلیف یک موسسه غیرمجاز را روشن کرد/ رشد 4.5 برابری قاچاق دام زنده/ جوجه یک روزه به جمع کالاهای اساسی پیوست/ چرا مردم از قیمت‌های داغ خودرو استقبال کردند؟!


صاردات و واردات چین تعریفی ندارد؛ ترامپ به دنبال شعله ور کردن اختلافات تجاری با پکن

صاردات چین دومین اقتصاد بزرگ جهان در آخرین ماه سال ۲۰۱۸ میلادی به کمترین رقم در دو سال اخیر رسید؛ ضمن اینکه واردات این کشور هم روند نزولی به خود گرفت. این شاخص‌های منفی چین حاکی از ضعف بیشتر اقتصاد چین در سال ۲۰۱۹ میلادی و نیز وخیم‌تر شدن تقاضای جهانی دارد. همچنین مازاد تجارت چین با ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ میلادی هم به بالاترین سطح خود رسید که این امر می‌تواند دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا را برای شعله ور کردن اختلافات تجاری با پکن ترغیب کند. به گفته برخی از تحلیل گران اقتصادی، انتظار می‌رود پکن سیاست کاهش محدودیت‌ها و اقدامات محرکی خود را در سال ۲۰۱۹ میلادی به دنبال آمار ضعیف تولیدات کارخانه‌ای در ماه دسامبر تسریع بخشد. بر همین اساس، صادرات چین در ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۴.۴ درصد روند کاهشی به خود گرفت که کمترین رقم در دو سال اخیر است؛ البته تقاضا در بیشتر بازار‌های اصلی چین هم کاهش پیدا کرده است. همچنین واردات چین در ماه دسامبر ۷.۶ درصد کاهش پیدا کرد که کمترین رقم از جولای سال ۲۰۱۶ میلادی به بعد محسوب می‌شود. به نقل از ایبنا؛ بر پایه این گزارش، محاسبات انجام گرفته از سوی رویترز با توجه به اطلاعات گمرک چین حاکی از آن دارد که مازاد تجارت چین با آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی با ۱۷.۲ درصد رشد به ۳۲۳.۳۲ میلیارد دلار رسید که از سال ۲۰۰۶ میلادی به بعد بی سابقه گزارش می‌شود.

رشد ۴.۵ برابری قاچاق دام زنده

یک مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: میزان قاچاق دام در هشت ماهه سال ۹۶ به میزان ۱۶۶ هزار و ۳۹۴ راس بود که این میزان در هشت ماهه ابتدایی سال ۹۷ با رشد ۴.۵ برابری مواجه شده و به میزان ۹۲۶ هزار و ۴۷۷ راس دام رسیده است. مدیر کل نظارت بر سامانه‌های الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: قبلاً قاچاق دام به صورت ورودی بود و لحاظ نشدن ضوابط بهداشتی دام مورد توجه قرار می‌گرفت. این در حالیست که حالا شرایط عوض شده و دام جزو کالا‌های مشمول قاچاق خروجی شده است. وی با بیان اینکه هم اکنون بیشترین قاچاق دام به کشور‌های همسایه از جمله عراق صورت می‌گیرد، به پیچیدگی‌های تثبیت دام قاچاق اشاره کرد و اظهار داشت: بعنوان مثال صاحب دام آن را به لب مرز برده و رها می‌کند و این دام به آن سوی مرز می‌رود حالا چه کسی باید دستگیر شود؟ و چه ضابطه‌ای باید در این خصوص اعمال شود؟ این مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: از سوی دیگر دلالان وارد کار می‌شوند و با عشایر ارتباط گرفته و آن‌ها را وسوسه به پرداخت بهایی گزاف می‌کنند. در این حالت نیز عشایر مسیر خود را طی کرده و دام را در جایی رها کرده و باقی ماجرا را به دلال محول می‌کند که تمام این‌ها پیچیدگی‌های مقابله با قاچاق دام را مشخص می‌کند. /صدا و سیما

واردات کالا‌های غیرضروری؛ خروج ارز برای واردات ۳۳ تن راکت بدمینتون به کشور

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی ۶ ماهه نخست سال ۹۷ نشان میدهد که در این مدت بیش از ۳۳ تن راکت بدمینتون از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است. بر اساس واردات این راکت بدمینتون به کشور ۱۷۱ هزار و ۹۰۰ دلار ارز از کشور خارج شد که معادل ریالی آن بالغ بر ۷ میلیارد و ۸۱ میلیون و ۶۹۷ هزار و ۸۲۱ ریال در آمار گمرک به ثبت رسیده است. این گزارش حاکی از آن است که راکت بدمینتون از کشور‌های چین و امارات متحده عربی وارد ایران شده است. به نقل از میزان؛ بنا بر آمار منتشره از سوی گمرک بیشترین واردات راکت بدمینتون از کشور چین انجام شده است.

جوجه یک روزه به جمع کالا‌های اساسی پیوست

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد جوجه یک روزه گوشتی که تاکنون جزو کالا‌های واسطه‌ای و سرمایه‌ای بود، از این گروه خارج و در گروه کالایی اول (کالا‌های اساسی) قرار گرفت و از این پس ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن تعلق می‌گیرد. به گزارش ایرنا، پس از تغییر سیاست‌های ارزی دولت، کالا‌های وارداتی در چهار گروه ساماندهی شدند؛ گروه کالایی نخست مربوط به کالا‌های اساسی و ضروری است که ارز آن از محل درآمد‌های حاصل از فروش نفت تامین می‌شود. گروه کالایی دوم شامل مواد اولیه و کالا‌های واسطه‌ای و سرمایه‌ای می‌شود که تامین ارز آن‌ها از محل صادرات پتروشیمی، فولاد و مواد معدنی انجام می‌شود. گروه کالایی سوم برای کالا‌های مصرفی در نظر گرفته شده که ارز آن‌ها حاصل از صادرات کالا‌هایی است که ملزم به ارائه در سامانه نیما نیستند. واردات گروه چهارم کالایی نیز به کشور ممنوع است.

آخرین وضعیت افزایش سقف وام مسکن مهر
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در برخی پروژه‌های خارج از مسکن مهر شهر‌های جدید هنوز سقف وام از ۳۰ میلیون به ۴۰ میلیون تومان افزایش پیدا نکرده است، گفت: درباره افزایش سقف وام مسکن مهر شهر‌های جدید موضوع جدیدی نهایی نشده است. /فارس

در شرایط تحریم، صادرات ایران قفل نشد

مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت در برنامه گفتگوی ۱۸.۳۰ شبکه خبر با موضوع صادرات در مسیر توسعه گفت: تراز تجاری کشور اکنون مثبت است. در شرایط خاص و تحریم صادرات قفل نشد و آمار‌ها نشان می‌دهد که صادرات رو به رشد است. وی با اشاره به مشکلات برگشت ارز صادراتی افزود: از دلایل اصلی این مشکل، نرخ پایه گمرکی است که با قیمت فروش همخوان نیست. سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: با توجه به مشکلات بخش خصوصی در روند برگشت ارز، نرخ پایه گمرکی برخی کالا‌ها اصلاح شده است. مودودی تصریح کرد: در مقطعی از امسال اعلام شد که صادرات با ریال به برخی کشور‌های همسایه مجاز است، اما این پول باید به سامانه نیما بر می‌گشت. طبق این اجازه، بخش خصوصی معتقد است که این صادرات، چون به ریال بوده نیاز به برگشت به نیما نیست؛ چون به بازار وارد شده است. وی با اشاره به دیگر مشکلات برگشت ارز افزود: با مطرح شدن برگشت ارز، خیلی از شرکت‌ها از کارت‌های واسطه‌ای استفاده می‌کنند. مودودی گفت: نیاز به کالا‌های ایرانی در خارج وجود دارد و آن‌ها به هر طریقی این کالا‌ها را تامین می‌کنند، اما ما باید مشخص کنیم این خروج کالا از چه طریقی انجام می‌شود. /باشگاه خبرنگاران جوان.

تحویل اولین نفت وارداتی ایران به کره جنوبی بعد از ۴ ماه وقفه

یک منبع آگاه اعلام کرد که یک خریدار کره جنوبی نفت ایران قرار است در حدود دو میلیون بشکه از میعانات گازی ایران را بزودی تحویل گیرد. این محموله به عنوان اولین نفت وارداتی ایران به کره جنوبی بعداز ۴ ماه وقفه به دلیل تحریم‌های مجدد آمریکا علیه بخش نفت ایران است که در نوامبر سال ۲۰۱۸ میلادی وضع شد. اولین محموله شامل تقریبا ۹۶۰ هزار بشکه میعانات گازی از نوع نفت خام سبک که معمولات از طریق گازمایع تولید می‌شود است و انتظار می‌رود که در این هفته به بندر اینچئون کره جنوبی برسد. کشتی سیلور حامل ۹۵۵ هزار بشکه میعانات گازی ایران است که باتوجه به اطلاعات رهگیری کشتی‌ها قرار است فردا به کره جنوبی برسد؛ ضمن اینکه محموله دوم هم شامل ۹۹۰ هزار بشکه میعانات گازی است که در ماه فوریه به کره جنوبی خواهد رسید. به نقل از ایبنا، در ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ میلادی کره جنوبی موفق به اخذ معافیت واردات نفت ایران از آمریکا شد و می‌تواند روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد کند که عمده آن میعانات گازی است. همچنین مالک پالایشگاه «اس کی اینوویشن» کره جنوبی گفت: انتظار می‌رود خریدان کره‌ای نفت ایران خرید خود را از اواخر ماه جاری میلادی یا اوایل ماه فوریه شروع کنند. /رویترز


عکس پروفایل مخصوص روز زن ،مادر و ولادت حضرت فاطمه (س)