«رهف» نوجوان سعودی الگویی برای دیگر مهاجران


«رهف» نوجوان سعودی الگویی برای دیگر مهاجران

شفقنا- ماه‌ها از قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی در استانبول می‌گذرد و به نظر می‌رسد که روابط با عربستان سعودی به حالت عادی بازگشته است. با انتشار جزئیات شکنجه او به دست قاتلانی که با رژیم عربستان سعودی در ارتباط بودند، موجی از محکومیت‌های جهانی از سوی رهبران و دیپلمات‌ها بوجود آمد. اما این عکس‌العمل‌ها نباید به موضوع تجارت و […]

«رهف» نوجوان سعودی الگویی برای دیگر مهاجران

شفقنا- ماه‌ها از قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی در استانبول می‌گذرد و به نظر می‌رسد که روابط با عربستان سعودی به حالت عادی بازگشته است. با انتشار جزئیات شکنجه او به دست قاتلانی که با رژیم عربستان سعودی در ارتباط بودند، موجی از محکومیت‌های جهانی از سوی رهبران و دیپلمات‌ها بوجود آمد. اما این عکس‌العمل‌ها نباید به موضوع تجارت و اقتصاد تسری یابد. پادشاهی عربستان سعودی کمی رفتار خود را تغییر داده‌اند و حالا انتظار دارند که همه کشورها با آنها طوری رفتار کنند که انگار اتفاقی نیافتاده است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، جنت استریت پورتر در ایندیپندنت نوشت: در هر حال، یک دختر نوجوان سعودی که خود را در یک اتاق هتل در فرودگاه بانکوک در هفته گذشته محبوس کرد، و از جهان خواست تا به او کمک کنند تا خانواده‌اش به خانه بازگرداند، می‌تواند باعث ایجاد روابط بین انگلیس، استرالیا و عربستان سعودی شود. همچنین رفتار او می‌تواند باعث ترویج این موضوع شود که زنان جوان دیگری که مسیر یکسانی را پشت سر می‌گذارند، مانند او به دنبال پناهندگی باشند.

رهف محمد القنون، به صورت آنلاین یک ویزای توریستی از استرالیا می‌گیرد، چراکه به این شکل، خانواده‌اش برنامه‌های او را نادیده می‌گرفتند. این دختر ۱۸ ساله، ماه‌ها این برنامه را در سر داشت که فرار کند و از دوستانش که کار مشابهی را انجام داده بودند، کمک می‌گرفت. زنان رد عربستان سعودی نه تنها در مورد همه چیزهایی که یک رژیم مرد سالار می‌تواند انجام دهد، کنترل می‌شوند، بلکه از سوی خانواده‌شان، خصوصا پدرشان اغلب به ازدواج با افراد خاصی اجبار می‌شوند.

حالا دولت تصمیم گرفته است که زنان سعودی را با پیامک، از وضعیت طلاقشان مطلع سازد و می‌گوید که با این کار، آنها را از این موضوع مطلع می‌سازد که آیا به لحاظ قانونی مجاز به گرفتن نفقه هستند یا نه! با این حال، این پیامک تضمین نمی‌کند که آنها بتوانند فرزندانشان را به سرپرستی بگیرند.

رهف می‌گوید که او تلاش کرده بود تا استقلال خود را بدست بیاورد، اما به دلیل اینکه او موهایش را تراشیده بود و از پوشیدن حجاب امتناع کرده بود، به مدت ۶ ماه در اتاقش نگهداشته شده بود. او همچنین ادعا کرده که از برادرش کتک خورده است. در میان این ناامیدی، او با استفاده از یک کارت اعتباری ویزای استرالیا و بلیطی را از مسیر تایلند می‌گیرد و از هتل خانوادگی‌شان در کویت فرار می‌کند. او بدون اینکه شناسایی شود، خود را به فرودگاه بین‌المللی می‌رساند.

به محض اینکه او به استرالیا می‌رسد، تصمیم می‌گیرد که درخواست پناهندگی بدهد. دوستانش که پیشتر به سوئد و استرالیا فرار کرده بودند، به او گفتند که پرواز مستقیم بگیرد، اما او تصمیم گرفت که این کار خطرناک را بکند و از طریق تایلند، به استرالیا برود تا کمی هم به گشت و گذار بگذراند. وقتی او به فرودگاه تایلند رسید، پاسپورتش را از او گرفتند و سپس به او گفتند که او را به خانواده‌اش بازمی‌گردانند.

رهف، سپس خود را در اتاق یک هتل در فرودگاه محبوس کرد و با استفاده از فضای مجازی، درخواست کمک کرد. در یک روز تعداد فالوئرهای او به ۴۵هزار نفر در توئیتر رسید که موجب بهت و حیرت مقامات سفارت عربستان شد. تا چند ساعت همه جا با هشتگ SaveRahaf به معنای رهف را نجات دهید پر شد. یکی از دوستانش به نام «نورا الحربی»، حمایت تمام و کمال خود را از وهب اعلام کرد. اما یکی دیگر از زنان سعودی به نام «دینا علی لاسلوم» که او هم به دنبال پناهندگی در استرالیا بود، آنقدر خوش‌شانس نبود که موفق شود. او در سال ۲۰۱۷ به محض اینکه به فرودگاه فیلیپین رسید، توسط اقوامش دزدیده شد و به خانه بازگردانده شد. دیگر از آن زمان خبری از او به گوش نرسید.

رهف گفته اگر به عربستان بازگردد، کشته می‌شود. آژانس پناهندگان سازمان ملل او را یک پناهجو اعلام کرده و استرالیا در حال حاضر در حال بررسی وضعیت اوست. در همین حال او را تحت محافظت خود قرار داده بودند. دولت استرالیا در وضعیت سختی گیر افتاده بود؛ اگر آنها به او اجازه ورود به کشور را می‌دادند، این رویه برای دیگر زنان و دختران هم آغاز می‌شد. و رسوایی بیش از ۱۰۰۰ خانواده پناهجو که در جزایر نائورو و مانوس مانده بودند، باعث اعتراض بسیاری می‌شد.

به پناهجویان افغانستانی در استرالیا گفته شده که آنها را به کشورشان بازخواهند گرداند، حتی اگر در آنجا با مرگ قطعی مواجه شوند. دولت استرالیا در وضعیت سختی گیر افتاده بود؛ اگرچه بسیاری از آنها با مردم و زنان عربستانی همدردی می‌کنند، اما منتقدان می‌گویند که این کشور به پناهندگان دیگری که آزار و شکنجه شده‌اند، مثل مردم روهینگیا، پناهندگی نداده است. انگلیس هم به این موضوع فکر می‌کند که اگر زنان و دختران دیگری مثل رهف، به انگلیس بیایند و درخواست پناهندگی کنند، چه باید بکنند؟

پناهجویان در استرالیا و انگلیس، ماه‌ها و حتی سال‌ها در مراکزی نگهداری می‌شوند تا وضعیت پرونده پناهندگی آنها مورد بررسی قرار بگیرد. پرونده‌ها گم می‌شوند و تصمیم‌گیری‌ها متوقف می‌شوند.

در نهایت، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا گفت که به این دختر نوجوان پناهدگی خواهد داد و رهف نیز از تایلند به کانادا رفت.

اما آیا استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط یک دختر نوجوان باهوش سعودی، رفتار ما را در مورد پناهجویانی که از دست خانواده‌هایشان یا رژیم فرار می‌کنند، تغییر خواهد داد؟ آیا رهف باید در مبارزاتش پیروز شود، اما سایر افراد سزاوار باید از اینکه با آنها رفتار غیرمشابه می‌شود، عصبانی بمانند؟

انتهای پیام

fa.shafaqna.com

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

چرا طلای 18 عیار بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری و ساخت جواهرات است؟