فقه ها، فلسفه ها و اخلاق های مضاف راهبرد حوزه های علمیه برای هدایت هنر است
حزیراوی گفت: فقه ها، فلسفه ها و اخلاق های مضاف راهبرد حوزه های علمیه برای هدایت هنر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «حجت الاسلام روح الله حزیراوی» امروز (چهارشنبه 26 دی) در جمع هنرمندان و فرهنگوران انقلاب اسلامی سومین حرم حضرات اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در ایران اسلامی گفت: هنرمندان انقلابی ما نیز مبلغ الهی اند البته روش هایشان فراتر از و کارگرتر از خطابه است و مشی شان مبانی حضرت آقاست که در زمینه هنر با سایر علما متفاوت است. نگاه ایشان به موسیقی خاص است و تئاتر را منبر و حتا فراتر از آن می دانند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه در این دوره از فعالیت سازمان تبلیغات اسلامی بر مردمی سازی امر تبلیغ و از منظری به این سخن که گیشه تکلیف هنر را مشخص می کند نیز توجه داریم، اظهار کرد: این سخن حرفی جدی است اما معتقدیم بایستی ابتدا یاد بگیریم چگونه اثر فاخر تولید کنیم و پس از آن فرا بگیریم چگونه آثار فاخر را به اقتصاد فرهنگ و اقتصاد هنر نزدیک کنیم.
وی با اشاره به مبحث هیئت انقلابی افزود: هیئت انقلابی مختصاتی دارد البته نیازی نیست به این نام هیئت زده شود بلکه باید هویت انقلابی هیئت تقویت شود.
حزیراوی بیان کرد: هویت یک جوشش است و باید مثل چاهی که از خویش می جوشد هویت نیز از درون بجوشد به هر حال همانگونه که به معلم انقلابی طلبه انقلابی و حتی پاسدار انقلابی نیاز داریم به هیئت انقلابی نیز نیاز داریم.
معاون آموزش و پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه برای نیل به هر مفهومی علی الخصوص هیئت انقلابی به سه بحث باید توجه داشت نخست بحث هویت که متاسفانه بعضا هویت ها نیز کمرنگ شده است، متذکر شد: بحث دوم ماموریت و شناخت ماموریت است معمولا مجموعه های ما مثل هیئت ها هر کار خوبی را می خواهند انجام دهند حال آنکه شناخت ماموریت و اولویت ها بحثی مهم است، بحث سوم نیز مهارت است که هنر و ذوق و جوشش هنری در این بحث مد نظر قرار می گیرد.
وی افزود: محتوای تبلیغ دینی نیز مهم است و ما در این بحث به اسلام ناب به عنوان یک پدیده توجه داریم در این بحث نیز به جلد 21 صحیفه نور امام خمینی ره می توان رجوع کرد در یک کلام، اسلام ناب اسلام خواب نیست، البته مقام معظم رهبری نیز در تبیین این مفهوم از عباراتی همچون اسلام ناب، اسلام انقلابی، اسلام عاشورایی و اسلامی که امام خمینی ره آورد استفاده کرده اند.
حزیراوی گفت: فقه ها، فلسفه ها و اخلاق های مضاف راهبرد حوزه های علمیه برای هدایت هنر است، برای تبدیل هنر در مفهوم عام اعم از هنرهای هفت گانه یا بیشتر از ابزار به رسانای حقایق و معانی بای آن را به دین عرضه کنیم.
معاون آموزش و پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه وقتی پدیده ای را به دین عرضه می کنیم دین حداقل سه پاسخ داده یعنی فلسفه، اخلاق و فقه آن پدیده را تبیین می کند، سپس خود فقه نیز در سه شاخه جواب می گوید یعنی فقه المسائل، فقه النظام و فقه التمدن عنوان کرد: مثلا در عرصه موسیقی فقه المسائل می گوید این موسیقی برای تو جایز است یا نیست، فقه النظام می گوید ساختن این موسیقی جایز است یا نیست.
حزیراوی با بیان اینکه فقه المسائل توضیح المسائل ندارد اما فقه النظام هنوز تولید نشده و مرحوم آیت الله شاهرودی همچون دیگر شاگردان مرحوم شهید صدر که در پی نظام مند کردن فقه هستند در پی این امر بود، گفت: بالاتر از دو بحث فوق، فقه التمدن است که می گوید حال این موسیقی که حلال است و ساخته نیز شده است آیا می تواند انسان را به فلاح و رستگاری برساند؟! اسلام سخنان فراوانی دارد.
پایان پیام/588