زیرساختهای حذف صفر از پول ملی فراهم نشده است/ بیاعتمادی مردم به سیاستهای اقتصادی
گروه اقتصاد ــ کمالیپور با بیان اینکه حذف صفر از پول ملی نیازمند فراهم شدن زیرساختهای آن است، اظهار کرد: اکنون اعتماد عمومی را در حوزه اقتصادی از دست دادهایم و با چنین وضعیتی، حذف صفرها تأثیر مثبتی در پی ندارد.
اخیراً عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی، از حذف چهار صفر از پول ملی خبر داده و البته تأکید کرده که این اقدام زمانبر و نیازمند تصویب در دولت و تأیید مجلس است. رئیس کل بانک مرکزی معتقد است که چنین اقدامی باعث افزایش وجهه پول ملی در نظام بینالمللی خواهد شد؛ هرچند که برخی کارشناسان اقتصادی با چنین دیدگاهی مخالف هستند و معتقدند که حذف چهار صفر از پول ملی آثار مثبتی بر اقتصاد کشور از جنبه کاهش تورم یا خروج از رکود و همچنین کاهش نقدینگی نخواهد داشت.
یحیی کمالیپور، عضو کمیسیون قضایی حقوقی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با ایکنا، درباره آثار حفذ چهار صفر از پول ملی بیان کرد: بنده معتقدم چنین اقدامی از سوی بانک مرکزی مشکلی را از اقتصاد ایران حل نمیکند بلکه اگر میخواهیم مشکلات اقتصادی برطرف شود باید مسائلی همانند رانت را از میان برداریم.
لزوم اصلاح سیاستهای اشتباه بانکی
وی ادامه داد: برخی از سیاستهای غلط در حوزه بانکداری ما وجود دارد که نیازمند اصلاح هستند. با چنین سیاستی قرار است صفرها را حذف کنیم که به کجا برسیم و چه اتفاقی قرار است با حذف صفر در اقتصاد ایران رخ دهد؟ آیا میتوانیم تورم را کاهش یا ارزش پول ملی را افزایش دهیم؟
منتخب مردم جیرفت و عنبرآباد در خانه ملت تأکید کرد: بنده معتقدم تا زمانیکه ساختارهای اقتصادی کشور اصلاح نشده و ریلگذاری اقتصاد تغییر نکند، با چنین اقداماتی راه به جایی نخواهیم برد؛ حتی اگر همه صفرها را از پول ملی حذف کنیم.
زیرساختهای لازم برای حذف صفر از پول ملی فراهم نشده است
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در برخی دیگر از کشورها تاکنون چنین کاری انجام شده اما شرایط آنها با شرایط ما بسیار متفاوت است و نمیتوانیم خودمان را با آنها مقایسه کنیم چراکه آنها ابتدا شرایط و زیرساختهای لازم برای حذف صفر از پول ملی را فراهم کرده و سپس اقدام به اینکار کردند.
کمالیپور تأکرد کرد: اما یکی از چالشهای اساسی که در ایران با آن مواجه هستیم این است که پایشی علمی در مورد اقدامات مختلفی که میخواهیم انجام دهیم را دارا نیستیم. برای مثال از سال گذشته تاکنون که نوسانات متعددی در بازار ارز، سکه، مبادلات رازی و تجاری و حتی اقلام مورد نیاز مردم بودهایم اما هیچکدام از بستههای سیاستی که برای رفع این مشکلات تنظیم شدهاند، نتوانستهاند به این مشکلات پایان دهند.
بیاعتمادی مردم به سیاستهای اقتصادی
وی ادامه داد: وقتی قیمت دلار بالا رفت، قیمت اجناس، نه متناسب با آن بلکه به میزان چند برابر افزایش پیدا کردند. وقتی هم قیمت دلار پائین آمد، نه تنها قیمت اجناس پائین نیامد بلکه قیمتها افزایش پیدا کرد. بنابراین مشخص است که ما به بیراهه میرویم و سیاستهای ما اثرگذار نیست. از طرفی دیگر، اعتماد عمومی را هم در حوزه اقتصادی از دست دادهایم بنابراین با چنین وضعیتی، حذف صفرها تأثیری در پی ندارد لذا بنده چنین کاری خوشبین نیستم.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس درباره تأثیر حذف صفر از پول ملی بر کاهش نقدینگی بیان کرد: وقتی نتوانیم مسئله را حل کنیم نباید به فکر پاک کردن آن باشیم. اگر امروز نمیتوانیم مشکل تورم را حل کنیم پس نگوئیم که چون توان حل آن را نداریم پس تورم را به حال خود رها کنیم. اکنون افزایش نقدینگی ناشی از سیاستهای غلط اقتصادی است و با حذف صفر هم نمیتوان آن را کنترل کرد یا کاهش داد.
منتخب مردم جیرفت و عنبرآباد در خانه ملت در پایان گفت: اکنون سرمایهگذاران خارجی حاضر به ریسک سرمایهگذاری در کشور ما نیستند و هرکاری هم برای مبارزه با فساد انجام میدهیم، مدام سلطانهای جدید در عرصه فساد اقتصادی پدید میآید بنابراین توفیق چندانی در زمینه رفع مشکلات اقتصادی و تطبیق اقتصاد کشور با اقتصاد جهانی نداشتهایم.
انتهای پیام