مذاکرات قریبالوقوع کُردها با دولت سوریه در دمشق
یک منبع کُرد اعلام کردکه طی روزهای آتی در دمشق، مذاکراتی بین «شورای دموکراتیک» و دولت سوریه با نظارت روسیه انجام خواهد شد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا 19 دسامبر گذشته اعلام کرد که قصد دارد نیروهای نظامی خود را از سوریه خارج کند، ولی جدول زمانی برای این کار تعیین نکرد.
به گزارش فارس «سیهانوک دیبو» عضو شورای ریاستی گروه موسوم به «شورای دموکراتیک سوریه» -وابسته به کُردها- اعلام کرد که احتمالا تصمیم ترامپ در خصوص خروج از سوریه اصلاح خواهد شد.
دیبو گفت که شاید این خروج به صورت آرام باشد و اگر طرفهای حاضر در سوریه بر سر یجاد «منطقه امن» به توافق برسند، خروج صورت خواهد گرفت.
وی در تماس تلفنی با روزنامه «الحیاة» اظهار داشت که مسکو و واشنگتن بر خلاف آنکارا که در تلاش است علیه حاکمیت سوریه دست به اقدام بزند، هیچ اظهار نظر قاطعی مطرح نکردند.
این مسئول کُرد همچنین ادعا کرد که سراسر منطقه شرق فرات (تحت تسلط کُردها) میتواند جزء منطقه امن باشد.
الحیاة به نقل از یک منبع بلندپایه کُرد گزارش داد که طی روزهای آتی در دمشق، مذاکراتی بین شورای دموکراتیک و دولت سوریه با نظارت روسیه انجام خواهد شد.
این منبع گفت که نهاد موسوم به «خودگردان» (کُرد) حاضر در شمال سوریه، لیست 10 بندی آماده کرده است که آن را به دمشق ارائه خواهد کرد.
این منبع اعلام کرد که در این لیست بر «تمامیت ارضی سوریه تأکید شده و خودگردانها نیز بخشی از نظام جمهوری دموکراتیک است که در پارلمان نماینده دارند»(جزئیات بیشتر).
خودگردانی کردهای سوریه در قالب «شورای دموکراتیک سوریه» که عمده آنها را کُردها تشکیل میدهند مذاکرات با دولت سوریه را در سال ۲۰۱۸ به طور جدی پیگیر شده و تاکنون چندین جلسه گفتوگو تشکیل شده است. این گفتوگوها پس از تهدیدات ترکیه برای حمله به شمال سوریه، وارد فاز جدیتری شده است.
ترکیه به همراه نیروهای همپیمان خود از جمله گروهک «ارتش آزاد سوریه» در جریان عملیات «سپر فرات» (۲۴ آگوست ۲۰۱۶ الی ۲۹ مارس ۲۰۱۷) که هفت ماه و پنج روز به طول انجامید، در نبرد با داعش شهر «جرابلس»، «اعزار» و مناطقی در شمال سوریه را به کنترل خود در آورد و سپس در جریان عملیات «شاخه زیتون» علیه نیروهای کرد، (از تاریخ ۲۰ ژانویه الی ۲۴ مارس ۲۰۱۸) که به مدت دو ماه و چهار روز طول کشید شهر «عفرین» را اشغال کرد. ترکیه تلاش دارد شمال سوریه را به منطقه نفوذ خود تبدیل کند.
«هیفی مصطفی» رئیس پیشین شورای اجرایی منطقه عفرین به الحیاة گفت که رخدادهای این مناطق ثابت کرد که هدف از آن، نابودی اراده سوری و هدف قرار دادن تجربه «همزیستی بود که در راستای اجرای سیاست «تُرکسازی منطقه و عملیات پاکسازی نژادی برای بیرون راندن ملت کُرد از روستاها و شهرهایش بود».
مصطفی همچنین اعلام کرد که «مشکلات ساکنان عفرین یک سال پس از اشغال آن رو به افزایش بوده و به جایی رسیده است که میتوانیم آن را جنگ پاکسازی نژادی بنامیم».
تأکید کردهای سوریه بر این است که بتوانند شکلی از اداره مناطق عمدتا کردنشین را به صورت «عدم تمرکزگرایی» یعنی نوعی مدیریت در بازه میان فدرالیسم و خودگردانی را داشته باشند.
با وجود اینکه واشنگتن بارها ادعا کرده که قصد دارد از کُردهای سوریه حمایت کند، «رابرت فورد» سفیر پیشین آمریکا در سوریه اعلام کرد که رابطه واشنگتن با یگانهای کُرد «موقتی و تاکتیکی» است.
سفیر پیشین واشنگتن در دمشق با بیان اینکه رابطه بین یگانهای کُرد با گروه «حزب کارگران کردستان» (پ.ک.ک) بسیار مشخص است، ادعا کرد که آمریکا به خاطر مبارزه با داعش با این گروه رابطه برقرار کرده است.