6 گام ساده برای بهبود معیشت


6 گام ساده برای بهبود معیشت

در این گزارش به بیان نکاتی پرداخته شده که متخصصان امور مالی نیز به عنوان توصیه و راهنمایی مطرح کرده‌اند. این نکات فارغ از آن که در چه سن و سالی قرار دارید، می‌تواند برای بهبود معیشت شما راهساز باشد.

به گزارش فانوس، ما همگی در مقاطعی از زندگی دچار اشتباهات مالی شده‌ایم، این اشتباه می‌تواند یک اشتباه کوچک مانند خرید یک کالای غیرضروری و بی‌فایده باشد، می‌تواند یک اشتباه بزرگ مانند استعفا یا بازخرید بی‌موقع و نابه‌جا باشد. حتی متخصصان امور مالی نیز از ارتکاب اشتباه مصون نیستند.

در این گزارش به بیان نکاتی پرداخته شده که متخصصان امور مالی نیز به عنوان توصیه و راهنمایی مطرح کرده‌اند. این نکات فارغ از آن که در چه سن و سالی قرار دارید، می‌تواند برای بهبود معیشت شما راهساز باشد.

1) اول پس‌انداز کنید
بر اساس آماری که از سوی مرکز آمار ایران درباره دخل و خرج خانوار در سال 96 منتشر شده نشان می‌دهد که خانواده‌های ایرانی به طور متوسط حدود 90 درصد از کل درآمدهای خود را صرف مخارج خوراکی و غیرخوراکی و 10 درصد باقیمانده را پس انداز می‌کنند.

6 گام ساده برای بهبود معیشت

هزینه‌های زندگی افزایش یافته‌اند و جدای از آن، خرج کردن حس بهتری نسبت به پس‌انداز کردن دارد، اما سعی کنید بر اساس اولویت‌های خود خرج کنید. متخصصان توصیه می‌کنند اگر همان ابتدا که حقوق خود را دریافت می‌کنید فرض کنید بخشی از آن وجود ندارد و آن را به حساب جداگانه‌ای انتقال دهید، می‌توانید بیشتر پس‌انداز کنید؛ چرا که وقتی پول کمتری در حساب شما باشد، تمایل پیدا می‌کنید کمتر خرج کنید.

2) بر اساس نیازهای خود خرید کنید، نه خواسته‌ها
یک برنامه‌ریز مالی می‌گوید اگر درآمدتان افزایش پیدا کرد، حتماً میزان قابل‌توجهی از آن را پس‌انداز کنید تا به میزان دارایی شما افزوده شود. این کارشناس معتقد است حداقل یک سوم از مبالغی مانند پاداش را پس‌انداز کنید. اگر تکرار این رفتار تبدیل به عادت شود، به جای مصرف‌گرایی و تمایل به تغییرات گذرای سبک زندگی، به پس‌انداز کردن، سرمایه‌گذاری و اجتناب از گرفتن وام روی خواهید آورد.

6 گام ساده برای بهبود معیشت

زمانی که درآمدتان به هر دلیلی بیشتر می‌شود، وسوسه می‌شوید که این مقدار اضافه را خرج کنید. این حس، طبیعی است و انسان به صورت ذاتی تمایل دارد بر محدودیت‌ها غلبه کند و بر اساس خواسته‌های خود عمل کند؛ اما این اتفاق همیشه به نفع شما نیست. سعی کنید بیشتر بر اساس نیازهای خود و برای مخارج ضروری هزینه کنید تا بتوانید کنترل بیشتری بر وضعیت مالی زندگی خود داشته باشید. بهتر است پول خود را جایی صرف کنید که خود توانایی تولید ثروت دارد.

3) به فکر پز دادن و تحت تأثیر قرار دادن دیگران نباشید
این طرز تفکر که باید دیگران را تحت تأثیر قرار دهیم و زندگی مقبولی از نظر دیگران بسازیم، تله‌ای است که گرفتاری‌های زیادی را به دنبال دارد. یکی از این دردسرها هزینه‌هایی است که به زندگی شما تحمیل می‌شود. این خرید اجناس یا دریافت خدماتی تبدیل به چرخه‌ای می‌شود که انتها ندارد و برای به فلاکت رساندن یک خانواده به تنهایی کافی است. علاوه بر این، وقتی پول خود را صرف خرید لوازم لوکس می‌کنید، عملاً از نظر مالی آسیب‌پذیر می‌شوید و ممکن است یک اتفاق ناگهانی تمام برنامه‌ریزی‌های شما را بر هم بزند.

4) از ورود به بازار سهام نترسید
ورود به بازار سهام شاید برای در نظر شما ریسک بزرگی باشد، اما این بازار به نسبت سرمایه‌گذاری‌های دیگر ریسک معقولی دارد و می‌تواند موجب رونق تولید شود. از طرفی با کسب دانش اولیه در این زمینه می‌توانید با ریسک کمتری به فعالیت بپردازید و سود معقولی دست یابید. پس از این که در این کار خبره شدید، می‌توانید به تدریج سرمایه خود را در این بازار افزایش دهید.

5) روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید
روی ابعاد مختلف زندگی خود سرمایه‌گذاری کنید و تا جایی که می‌توانید به دنبال یادگیری باشید. مثلاً مدیریت مالی شخصی یاد بگیرید و برای زندگی خود برنامه مالی داشته باشید. بدون داشتن دانش کافی، برنامه‌ریزی مالی کاری بسیار پیچیده و گیج‌کننده به نظر می‌رسد اما با کمی تلاش می‌توانید با برنامه‌ریزی مالی، اهداف کوتاه‌مدت و درازمدتی را برای خود طراحی کنید.

6 گام ساده برای بهبود معیشت

علاوه بر این سعی کنید به روح و روان خود برسید و استرس و اضطراب را از خود دور نگه دارید؛ چرا که با خستگی، نگرانی و ناامیدی اتفاق مثبتی نخواهد افتاد و شما تنها زمان و انرژی خود را از دست می‌دهید.

6) به یاد داشته باشید که پول همه چیز نیست
اگر چه برای پوشش هزینه‌ها و نیازهای زندگی به پول نیاز دارید؛ اما پول همه‌چیز نیست. این بدان معنا نیست که شما نباید برای کسب درآمد تلاش کنید یا نسبت به معیشت خود منفعل باشید. سعی کنید درآمدهای خود را افزایش دهید، هزینه‌های خود را مدیریت کنید و پول خود را درست خرج کنید؛ اما همواره در زندگی به دنبال پول نباشید و اجازه ندهید پول مسیر زندگی و شخصیت شما را تعریف کند. پولدار بودن، به معنای موفق بودن نیست. به یاد داشته باشید که پول، تنها یک منبع است، از آن در راستای تعالی خود استفاده کنید.

نویسنده: فرید ناهید

منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

30 عکس نقاشی کودکانه ساده و آسان و زیبا از تصاویر جدید بچه گانه