شاپور بهیان در گفت و گو با با خبرگزاری برنا در اصفهان، درباره حسن برگزاری جوایز ادبی اظهار کرد: برپایی جایزه ادبی یکی از عوامل تهییج نویسندگان جوان برای نوشتن است. آنها میتوانند امید داشته باشند که صدایشان شنیده و استعدادشان تشخیص داده شود. ضمن اینکه این رویدادها به نهادینه شدن ادبیات معاصر و ورود آن به عرصههایی مثل داستان کوتاه که قبلاً توجهی به آن نداشته کمک میکند.
این مترجم، با اشاره به اینکه برخی این داستانها مسائل جوانان نوقلم را منعکس کرده و بازتاب وضع خاص نسل جدید ماست ادامه داد: برخی روایتهای تک گویانه اولشخص داستانهای ارسال شده به جایزه جمالزاده بیانگر تکصدایی، در خود فروماندگی و کمی خودشیفتگی است و نشانگر این است که نویسندگان جوان بیش از اینها به درگیری با جهان عینی بیرون، ممارست و دقت بیشتر برای حادثهآفرینی، مسئلهسازی و شخصیتپردازی نیازمندند.
او ابراز امیدواری کرد: در هرصورت این جوانی است، با جوشهای جوانی و کمی که بگذرد صورتهای شفافتر و روشنتر داستان کوتاه فارسی از میان همین آثار سر بر خواهند کرد.
این نویسنده همچنین گفت: شاید از همین رهگذر، دانشگاههای ما که در مورد ادبیات معاصر دست به عصاترند بپذیرند که شکلهای ادبی غیرقابلانکاری مثل رمان و داستان کوتاه وجود دارد و بهتر است در مباحث دانشگاهی جایی به آن اختصاص داده شود. نهادهای آموزشی دیگر، مثل مدرسه و دبیرستان نیز باید به ادبیات معاصر توجه داشته باشند.