سازمان تبلیغات اسلامی بیش از 2 هزار کتابخانه تاسیس کرده است
حجتالاسلام امیری آتشانی گفت: سازمان تبلیغات اسلامی از سال 1381 تاکنون، حدود 2 هزار و 278 کتابخانه تاسیس کرده است که شامل یک هزار و 744 باب در شبستان مساجد روستایی و 534 کتابخانه تخصصی در حوزه دین است.
خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانونهای مساجد: «ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور» مسئولیت مدیریت کتابخانههای مساجد را برعهده دارد و طبق اعلام حجتالاسلام والمسلمین دکتر «حبیبرضا ارزانی» دبیر این ستاد، اکنون بیش از 14 هزار کتابخانه در مساجد کشور وجود دارند که حدود ۷ هزار باب از آنها، قفسه باز و حدود ۷ هزار باب نیز مخزندار هستند.
خبرنگار ما به منظور اطلاع از فعالیتهای سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه کتابخانههای مساجد، گفتوگویی با حجتالاسلام «علی امیری آتشانی» رئیس گروه برنامهریزی و ساماندهی ائمه جماعات مساجد کشور در سازمان تبلیغات اسلامی، داشت که مشروح آن در ادامه میآید.
شبستان- نهاد کتابخانه های عمومی کشور طبق اعلام نظر مسئولان مربوطه، دستگاه اصلی در اداره کتابخانههای کشور است، سازمان تبلیغات اسلامی در این زمینه، چه نوع همکاری با این نهاد مرجع دارد؟
سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت های مختلفی به منظور توسعه فرهنگ کتابخوانی و مطالعه در کشور دارد و در این زمینه از ظرفیت مبلغان دینی و نهادها و مراکز دینی استفاده می کند. یکی از اقدامات این سازمان در این زمینه، تاسیس کتابخانه در شبستان مساجد است که در این زمینه، هماهنگی خوبی با نهاد کتابخانه های عمومی کشور دارد.
شبستان- گستره فعالیت سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه کتابخانههای مساجد چقدر است؟
سازمان تبلیغات اسلامی در کنار استقرار روحانی به صورت دائم و پاره وقت در مساجد، موضوع تاسیس کتابخانه در شبستان مساجد و همچنین کتابخانه های تخصصی در حوزه دین را نیز دنبال می کند.
شبستان- این کتابخانه ها در مساجد شهری تاسیس می شوند یا مساجد روستای؟
سازمان تبلیغات اسلامی بیشتر کتابخانه های مساجد را در شبستان های مساجد روستایی راه اندازی می کند. این سازمان فرهنگی و تبلیغی تلاش دارد دسترسی مردم به کتاب های مختلف در سراسر کشور راحت و آسان شود از همین رو مناطق محروم و کم برخوردار جزو اولویت های این سازمان است.
شبستان- سازمان تبلیغات اسلامی تاکنون چند کتابخانه را در مساجد کشور راه اندازی کرده است؟
این سازمان از سال 1381 تاکنون، حدود 2 هزار و 278 تاسیس کرده است که شامل یک هزار و 744 در شبستان مساجد روستایی و 534 کتابخانه تخصصی در حوزه دین است.
شبستان- سازمان های مختلف در تاسیس مراکز متنوع، معمولا موفقیت های خوبی دارند اما در نگهدای، تجهیز و نوسازی همین مراکز، مشکل دارند و گاهی غفلت های نیز دیده می شود، سازمان تبلیغات اسلامی در نگهداری و تجهیز کتابخانه های مساجد چه برنامه ای دارد؟
سازمان تبلیغات اسلامی همه ساله کوشیده است کتابخانه ها مساجد را تجهیز کند و مورد تغذیه فکری قرار دهد و تاکنون حدود ده میلیون و 662 هزار و 713 جلد کتاب در ده هزار و 282 عنوان کتاب به این کتابخانه ها ارسال کرده است.
شبستان- امام خمینی(ره) مسجد را سنگر نامیدند، سازمان تبلیغات اسلامی در تاسیس، تجهیز و نوسازی مساجد به ویژه در مناطق محروم و کم برخودار چه برنامه ای دارد؟
بسیاری از مساجد کشور در طول سال فعال نیستند و برخی نیز صرفا در مناسبت های دینی مانند ماه های محرم، رمضان، فعال هستند. سازمان تبلیغات اسلامی از سال 1393 تاکنون موفق شده است حدود 3 هزار و 180 مسجد را فعال کند.
شبستان- راهکار سازمان تبلیغات اسلامی در فعال سازی این مساجد چیست؟
مهمترین راهکار سازمان تبلیغات اسلامی در فعالسازی مساجد تعطیل یا نیمه تعطیل، استقرار روحانی و امام جماعت در این مساجد است. مسجد خاستگاه انقلاب اسلامی است و در زمان وقوع انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس و اکنون که کشور مورد هجمه فرهنگی دشمن است، مهم ترین پایگاه مبارزه است.
شبستان- گروه برنامهریزی و ساماندهی ائمه جماعات مساجد چه تعداد مسجد را در سال 1397 که چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی است، فعال کرده است؟
پیش بینی ما این است که بیش از 600 مسجد را در سال جاری فعال کنیم و تاکنون حدود 585 مسجد را فعال کرده ایم.
شبستان- سازمان تبلیغات اسلامی چه راهکاری برای تقویت نقش مساجد در مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن و تقویت برنامه های فرهنگی و تبلیغی این خانه های خدا دارد؟
اعتقاد ما این است که هرچقدر مساجد تقویت شوند، توفیق نظام جمهوری اسلامی در مبارزه با دشمنان به ویژه آمریکا و رژیم صهونیستی بیشتر خواهد بود. مساجد محور انقلاب اسلامی بودند و در پایداری ارزش های دینی نیز نقش مهمی دارند. امیدواریم با برنامه های تبلیغی که انجام می شود بتوانیم بخشی از وظیفه خودمان در مقابله با جنگ نرم دشمن انجام دهیم.
.
پایان پیام/397