بورک اسفناج یک میان وعده خوشمزه
بورک اسفناج یکی از انواع بورک ترکی میباشد که یک میان وعده و یا پیش غذای سبک و خوشمزه است.
بورک ترکیهای با خمیر یوفکا و یا همان خمیر فیلو تهیه میشود. درون خمیر را با هر نوع موادی طبق ذائقه و سلیقه میتوان پر کرد. یکی از پر طرفدارترین انواع بورک ترکی، بورک گوشت میباشد. اما برای اینکه یک پیش غذا و یا میان وعده سبک و سالم تری را میل کنید، بورک سبزیجات و یا بورک اسفناج ترکیهای انتخابهای مناسب تری میباشند. اسفناج یکی از سبزیجات پر خاصیت میباشد که همه آن را با آهن فراوانی که دارد میشناسند. پس حضور اسفناج در رژیم غذایی هر فرد به خصوص کودکان، یک توصیه است. یکی از روشهایی که شاید کودکان را به خوردن اسفناج تشویق کند، تهیه بورک اسفناج با پنیر است. البته استفاده از پنیر هم سلیقهای میباشد، اما بی شک پنیر طعم دلپذیر تری به بورک میبخشد. ایران کوک در این مطلب طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر را برای شما مخاطبان عزیز آماده کرده است.
مواد لازم برای بورک اسفناج
خمیر یوفکا (فیلو) ۱ بسته
اسفناج تازه ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
پنیر خامهای ۳ قاشق غذاخوری
پنیر موزارلا (پنیر پیتزا) به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
شیر ۱ پیمانه
روغن (کره) به مقدار لازم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
کنجد (یا سیاه دانه) به مقدار لازم
طرز تهیه بورک اسفناج
مرحله اول:
ابتدا برگهای اسفناج تازه را بشویید، همراه نصف لیوان آب درون قابلمهای بریزید روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شده و آب اسفناج کشیده شود.
مرحله دوم:
پیاز را نگینی و ریز خرد کنید. سیرها را رنده کرده و یا ریز خرد کنید. در تابهای کمی روغن مایع (کره و یا روغن زیتون) ریخته، روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز نگینی شده را درون تابه بریزید، تفت دهید تا پیاز کمی تغییر رنگ داده و سبک شود. سپس سیر رنده شده را اصافه کنید و تفت دهید. به مخلوط پیاز و سیر، به مقدار لازم زردچوبه اضافه کنید.
مرحله سوم:
اسفناج را که جداگانه پخته بودید به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید، تفت دهید. دقت کنید تا حرارت ملایم باشد. سپس پنیر خامهای را به اسفناج اضافه کرده و مخلوط کنید. سپس نمک و در صورت تمایل کمی پنیر پیتزا و یا موزارلا بریزید. هم بزنید تا پنیر با مواد خوب مخلوط شود؛ و بلافاصله تابه را از روی حرارت بردارید. کنار قرار دهید تا کمی خنک شود.
مرحله چهارم:
در ظرفی شیر، روغن یا کره و زعفران دم کرده را مخلوط کنید. خمیر یوفکا را روی سطح صافی پهن کرده و از موادی که حاضر کرده اید روی خمیر بمالید. (مرطوب کردن سطح خمیر باعث میشود تا خمیر یوفکا در حین رول کردن پاره نشود)
مرحله پنجم:
وقتی سطح خمیر را خوب آغشته به مخلوط شیر، روغن و زعفران کردید، حالا با قاشق مقداری از مواد میانی را روی خمیر قرار دهید. میتوانید کمی پنیر موزارلا و یا پنیر پیتزا را در این مرحله روی مواد بریزید. حالا گوشههای خمیر را به داخل تا کرده و از همان سمتی که مواد را ریخته اید رول کنید. میتوانید برای ایجاد چسبندگی، میان هر رول را از مخلوط شیر برس کنید. در نهایت روی سطح بورکهای آماده شده را با مخلوط کره و زعفران دم کرده و یا زرده تخم مرغ رومال کنید. تا در زمان پخت سطح بورک اسفناج طلایی و خوش رنگ شود. میتوانید کمی کنجد و یا سیاه دانه را به روی بورکها بپاشید.
مرحله ششم:
بورکها را درون ظرف پیرکس و یا سینی فر قرار دهید. (می توانید کف ظرف را چرب کرده و کاغذ روغنی قرار دهید تا خمیر بورکها به ظرف نچسبد.) حالا ظرف را درون فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید و اجازه دهید برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه پخته شود. میتوانید برای ۲ الی ۵ دقیقه، حالت گریل فر را روشن کنید تا سطح بورکها طلایی و برشته شود. (فر را حتما از قبل گرم کنید) زمان پخت بستگی به فر و تنظیمات آن دارد؛ و میتواند تا ۱ ساعت نیز طول بکشد. پس از آماده شدن، بورک اسفناج را به همراه سبزیجات دلخواه سرو کنید. میتوانید آن را با انواع سسها مانند؛ سس مایونز، سس خردل و… طبق سلیقه خود تزئین کرده و نوش جان کنید.
نکات کلیدی تهیه بورک اسفناج
– بورک اسفناج را میتوانید همراه با سیب زمینی پخته نیز تهیه کنید. سیب زمینی را میتوانید مکعبی و ریز خرد کنید و یا آن را له کرده و بکوبید؛ و سپس به اسفناج اضافه کنید. بورک اسفناج و سیب زمینی طعم بسیار لذیذی دارد که پیشنهاد میکنیم اگر استفاده از سیب زمینی طبق ذائقه شما میباشد آن را تهیه کنید.
– در روش دیگر میتوانید قارچ را نیز به اسفناج اضافه کنید. طرز تهیه بورک اسفناج و قارچ نیز مشابه همین دستور میباشد؛ و شما با اضافه کردن سیب زمینی و یا قارچ به خاصیت بورک و سیر کنندگی آن اضافه میکنید.
– طریقه پیچیدن بورک به روشهای گوناگونی انجام میشود که کاملا سلیقهای میباشد. شکل سیگارتی رایجترین روش پیچیدن بورک است. اما بورک اسفناج را میتوان به طریق دیگری هم پیچید. بورک اسفناج حلزونی یکی از روشهای پیچیدن این پیش غذای محبوب ترکیهای میباشد.
– طرز تهیه بورک اسفناج بدون فر، از طریق سرخ کردن درون روغن داغ صورت میگیرد. در این روش شما بایستی پس از آماده شدن بورک ها، کنجد و سیاه دانه را روی آن بپاشید.
– شما میتوانید در صورت تمایل ۱ پیمانه مغز گردو خرد شده را نیز به مواد داخل بورک اضافه کنید.
منبع: ایران کوک