به گزارش خبرگزاری برنا از همدان، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق همدان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 87 سال است که از صنعت برق در استان همدان بهره مند هستیم اظهار کرد: از جهت ساختاری تغییرات فراوانی طی این سال‌ها ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه 35 سال از عمر 87 ساله برق استان توسط بخش خصوصی اداره می‌شد افزود: 26 سال دولت عهده‌دار این وظیفه بوده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با بیان اینکه از سال 1371 دوره سوم پخش برق به صورت دولتی و غیردولتی ادامه یافته است تصریح کرد: بخش اول توسط خیری به نام ناصرالممالک شریفی با یک نیروگاه 40 کیلوآمپری شروع به کار کرد و در سال‌های آینده شرکت خصوصی برق الوند تشکیل شد.

وی با اشاره به اینکه وسعت شبکه‌های برق باعث شد توان بخش خصوصی کاهش یابد ادامه داد: با توجه به اینکه صنعت برق نیاز به سرمایه‌گذاری بالایی دارد در سال 1345 وزارت نیرو تشکیل شد.

شهیدی با اشاره به اینکه شرکت برق همدان به عنوان ناحیه اداری زیر نظر وزارت نیرو تشکیل شد گفت: در سال 1357 بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شرکت تحت عنوان برق همدان ادامه فعالیت داد و تا پایان سال 1365 به شرکت برق باختر تبدیل شد.

وی با اشاره به اینکه در سال 66 شرکت توزیع برق مورد حمله واقع شد و سه شبانه‌روز در همدان خاموشی ایجاد شد اظهار کرد: علاوه بر همدان در مناطق جنوبی استان نیز خاموشی ایجاد شد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با بیان اینکه در سال 1371 شرکت‌های توزیع برق به صورت رسمی در همدان شروع به کار کرد ادامه داد: از سال 86 با مصوبه مجلس شرکت‌های توزیع برق زیر نظر توانیر ادامه فعالیت دادند.

وی با اشاره به اینکه سیر تحول صنعت برق در استان پیشرفت چشمگیری داشته است تصریح کرد: سال 57 در استان همدان 86 هزار مشترک و 94 روستا از نعمت برق بهره‌مند بودند.

شهیدی با اشاره به اینکه تا سال 72 دوره بازسازی به طول انجامید تصریح کرد: بازسازی تاسیسات تا سال 76 ادامه پیدا کرد و پست‌ها به 18 دستگاه افزایش یافت.

وی اظهار کرد: وزارت نیرو در سال 71 با شروع به کار شرکت‌های توزیع برق با اهداف مهندسی کردن بخش توزیع و کاهش هزینه‌ها با دید فنی و اقتصادی ایجاد شد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با اشاره به اینکه در بحث مصرف انرژی در سال 57، 146 کیلووات انرژی مصرف می‌شد افزود: این در حالی است که تا پایان سال 96، 3 میلیارد و 200 میلیون کیلووات انرژی مصرف شده است.

وی با بیان اینکه مصرف در بخش کشاورزی در سال 57، 59 کیلووات ساعت و در سال 96 یک‌میلیارد و 766 میلیون کیلووات ساعت برق مصرف شده است تاکید کرد: تعداد مشترکان در سال 57 در حوزه کشاورزی 65 حلقه چاه و در سال 96، 6 هزار و 582 حلقه چاه بوده است.

شهیدی با اشاره به اینکه در ابتدای انقلاب 94 روستا در استان از نعمت برق بهره‌مند بودند گفت: در حالی که تا پایان سال 96 حدود 100 درصد روستاهای استان از نعمت برق بهره‌مند شدند.

وی با بیان اینکه در نخستین سال پیروزی انقلاب 86 هزار مشترک و در سال گذشته 722 هزار نفر شامل صد درصد شهر همدان، از نعمت برق بهره‌مند شدند ادامه داد: ظرفیت بخش توزیع در سال57 یکصد و 74 مگاآمپر پست توزیع بوده است در حالی که تا پایان سال 96 حدود 2 هزار و 234 مگاآمپر رسیده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق همدان با بیان اینکه مهمترین دستاورد 40 سال انقلاب اسلامی در بخش خودباوری صنعت برق است افزود: تا سال 57 تجهیزات و تأسیسات در استان توسط شرکت‌های خارجی تأمین می‌شد در حالی که بعد از انقلاب عمده تأسیسات توسط متخصصان داخل کشور احداث و به بهره‌برداری رسیده است.

وی با اشاره به اینکه در بخش تولید تجهیزات و توزیع برق 90 درصد از تجهیزات در داخل کشور ساخته می‌شود اظهار کرد: در بخش صدور خدمات مهندسی به سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه موفق بوده‌ایم.

شهیدی با بیان اینکه در سال 96، 20 میلیارد تومان و سال 97، 5 میلیارد تومان هزینه اصلاح شبکه‌های روستایی شده است گفت: این میزان اعتبار علاوه بر اعتبارات داخلی است که حدود 7 میلیارد تومان در این دوره بوده است.

وی با بیان اینکه در حوزه کاهش تلفات انرژی اوایل انقلاب 24 درصد تلفات داشتیم افزود: تا پایان سال گذشته 10 درصد تلفات انرژی داشتیم.

مدیرعامل شرکت توزیع برق همدان با بیان اینکه در حال حاضر 65 درصد از تولید انرژی توسط بخش خصوصی انجام می‌شود گفت: 14 نیروگاه در بخش‌های دولتی فعال است که نیروگاه شهیدمفتح در استان همدان نمونه بارز آن است.

وی با بیان اینکه کنتورهای فهام در واقع کنترل‌های فراسامانه و مانیتورینگ است ادامه داد: مصرف مشترکان از راه دور قابل مشاهده و امکان فرمان قطع صادر می‌شود همچنین در کنترل‌های فهم امکان قرائت کارکرد مصرف مشترک وجود دارد.

شهیدی با بیان اینکه این پروژه از طریق وزارت نیرو پیگیری می‌شود افزود: مدیریت مصرف از اهداف این طرح است به طوری که تاکنون 8 هزار و 700 کنتور فهام در استان نصب شده که عمدتاً در بخش کشاورزی و صنعت به کار گرفته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از پنج سال پیش حادثه‌ای در حوزه شرکت توزیع برق رخ نداده بود تصریح کرد: امسال یک نفر در تویسرکان دچار حادثه و منجر به فوت شد که با پیگیری‌ها و آموزش‌های مورد نیاز درصدد رفع مشکل برآمدیم.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با بیان اینکه امسال 83 پروژه در 10 واحد اجرایی با پیش‌بینی 534 میلیارد ریال تعریف کرد ادامه داد: در خصوص بدهی معوقه شرکت توزیع برق به طور کلی 105 میلیارد تومان بدهی معوقه در سال‌های گذشته تا به امروز دارد.

وی در پایان گفت: از این میزان 45 میلیارد تومان مربوط به بخش دولتی، 30 میلیارد تومان به بخش روستاییان است و کمترین معوقه در شرکت توزیع برق مربوط به صنعت است.