کلید طلایی حل مشکلات خشکسالی


کلید طلایی حل مشکلات خشکسالی

سیستم‌های نوین آبیاری یک راه حل طلایی برای کاهش مصرف آب است که هزینه کرد آن بسیار کم‌تر از خساراتی است که به اراضی کشاورزی در اثر کم آبی وارد می‌شود.

به گزارش ایسنا، خشکسالی و کم آبی در ایران یک واقعیت اقلیمی است و با توجه به روند روزافزون نیاز بخش‌های مختلف به آب، مشکل خشکسالی در سال‌های آینده حادتر نیز خواهد شد، لذا در چنین شرایطی یکی از راهکارهای مؤثر و عملی استفاده بهینه و صرفه جویی در مصرف آب است.

در این میان، مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی که بخش عمده‌ای از مصارف آب در ایران و جهان را شامل می‌شود، بسیار مؤثر و راهگشا خواهد بود.

سیستم‌های نوین آبیاری یک راه حل طلایی برای کاهش مصرف آب است که هزینه کرد آن بسیار کم‌تر از خساراتی است که به اراضی کشاورزی در اثر کم آبی وارد می‌شود.

افزایش عملکرد و بهره وری آب با اجرای سیستم‌های نوین آبیاری

علی اصغر میرزاقلی، که به عنوان مصرف کننده بهینه آب در اراضی تجهیز و نوسازی و شبکه‌های آبیاری و زهکشی در خراسان جنوبی شناخته شده است، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طرح لوله کشی کم فشار را در سطح مزارع گندم و جو شهرستان فردوس اجرا کردیم.

وی با بیان اینکه این روش، عملکرد و بهره وری آب را افزایش می‌دهد، افزود: با کمک جهاد کشاورزی این سیستم را برای سال سوم اجرا کردیم.

وی که در روستای چاه نو شهرستان فردوس این سیستم را اجرایی می‌کند، تصریح کرد: از سال ۷۵ کشاورزی می‌کنم و به این کار علاقه دارم.

بازاریابی محصولات، مشکل اصلی کشاورزان

این کشاورز بیان کرد: فروش محصولات، افزایش قیمت کود و کمبود نهاده‌های کشاورزی از دغدغه‌ها کشاورزان است که لازم است مسئولان توجه بسیاری به آن کنند.

میرزاقلی با بیان اینکه نهاده‌های کشاورزی در اختیار کشاورز نیست و کشاورز باید آن‌ها را از بازار آزاد تهیه کند، اظهار کرد: کشاورز نیز آن قدر درآمد ندارد که بتواند این نهاده‌ها تهیه کند.

وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی کمک‌های بسیاری برای ارائه تجهیزات می‌کند، تصریح کرد: از زمانی که این طرح را اجرا کرده‌ایم، در مصرف آب آب صرفه جویی بسیاری شده و عملکرد را افزایش داده است.

اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در بیش از ۱۷ هزار هکتار از اراضی خراسان جنوبی

محمدحسن غلامی، مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز به ایسنا با اشاره به خشکسالی در استان، گفت: بحث آب یک موضوع مهم بوده و تنها مربوط به سازمان آب و یا وزارت نیرو نمی‌شود.

وی افزود: هر اداره، نهاد یا سازمان در حد خود سهمی در این امر دارد که جهاد کشاورزی در طی چند سال اخیر توانسته با ایده‌های به روز و به صرفه در بخش آب کشاورزی این موضوع را مدیریت کند.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: جهاد کشاورزی استان در سال ۹۵ و نیمه سال ۹۶ بیش از ۸۰ درصد اراضی کشاورزی را به سیستم نوین آبیاری تحت فشار مجهز کرده است.

غلامی با بیان اینکه در این طرح در هر هکتار ۴۴۰۰ هزار متر مکعب صرفه جویی در آب شده است، تصریح کرد: تنها با همراهی مردم و مخصوصاً فعالان حوزه کشاورزی می‌توانیم به تکنیک‌های مدرن و به روز کشاورزی برسیم.

وی با تاکید بر بهره گیری از دانش فارغ التحصیلان بخش کشاورزی، افزود: تاکنون ۱۷ هزار و ۱۵۲ هکتار از اراضی خراسان جنوبی سیستم‌های نوین آبیاری اجرا شده است و در ۱۴ هزار و ۱۴۰ هکتار دیگر نیز آبیاری نوین در حال اجرا است.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: جهاد کشاورزی برای آبیاری هر هکتار از زمین‌های کشاروزی به روش تحت فشار ۱۰ میلیون تومان و کم فشار ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کند.

خراسان جنوبی؛ رتبه چهارم اجرای سامانه‌های آبیاری نوین

غلامی با اشاره به رشد ۵۰۰ درصدی اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در استان از سال ۱۳۹۲ تاکنون، تصریح کرد: خراسان جنوبی امسال رتبه چهارم اجرای سامانه‌های آبیاری نوین را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: سال گذشته از ۹۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار مصوب برای اجرای آبیاری نوین در استان، ۴۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: در خصوص مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی انتقال آب با لوله، احداث سد قنوات و سامانه‌های نوین آبیاری در استان انجام می‌شود.


انتهای پیام

خبرنگار: زهرا حمیدی

دبیر: مرجان طاوسی


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران