من میبخشم/ فرهنگ صبر را در جامعه ترویج دهیم
گروه اجتماعی ــ معاون فرهنگی قوه قضائیه بر ضرورت ترویج فرهنگ صبر در جامعه تأکید کرد و گفت: بسیاری از پروندههای قضائی نتیجه عدم کنترل خشم و نداشتن صبر است.
به گزارش ایکنا از البرز، حجتالاسلام هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه امروز، هفتم بهمنماه در نخستین همایش استانی صبر که با محوریت ترویج فرهنگ صلح و بخشش و تجلیل از اسطورههای صبر در تالار شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد، اظهار کرد: ویژگیهایی چون صبر، صلح و بخشش همواره مورد توجه جوامع انسانی بوده است.
وی افزود: بخشش و صبر از دیرباز در ایران جایگاه ویژهای داشته است. ایرانیان انسانهای باگذشتی بودند و با مدارا و مهربانی با یکدیگر برخورد میکردند. پس از ورود اسلام به این سرزمین نیز این خصوصیات در مردم تقویت شد چراکه اسلام دین عطوفت، مهربانی و بخشایش است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه بیان کرد: اسلام از پیامبر خود بهعنوان پیامبر عطوفت و مهربانی یاد میکند. پیامبری که با اخلاق حسنهاش توانست عربهای دوره جاهلیت را تغییر دهد.
صادقی ادامه داد: فرهنگ ایرانی ـ اسلامی انسان را به مهربانی، گذشت، و صلح دعوت میکند. برای عدهای که سعی دارند اسلام را دین خشونت معرفی کنند باید پیامبر اکرم(ص) را مثال بزنیم. فردی که هیچگاه آغازگر جنگ نبود و هرگاه دست به شمشیر برده برای دفاع از مظلوم و ایستادگی مقابل ظالمان بوده است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه در ادامه بر تقویت صبر و ضرورت کنترل خشم تأکید کرد و گفت: خشم گاهی بر انسان غلبه میکند اما انسان باید یاد بگیرد که بر این خشم مسلط شود. خشم کلید تمام بدیهاست. انسانی که نمیتواند بر خشمش مسلط شود مسیر بسیاری از زشتیها را برای خود باز میکند.
وی اضافه کرد: عدم کنترل خشم نه تنها به فرد آسیب میرساند بلکه اطرافیان و جامعه نیز از این موضوع ضرر میبینند و جامعه دچار آشفتگی میشود. باید بدانیم که اگر بتوانیم بر خشم خود چیره شویم و صبر پیشه کنیم خداوند نیز ما را یاری میکند.
معاون فرهنگی قوه قضائیه بیان کرد: در حال حاضر بسیاری از پروندههایی که در دادگاهها جریان دارند از عدم کنترل خشم و نداشتن صبر نشئت گرفتهاند چون بیصبری وشتاب قدرت تشخیص و عمل درست را از انسان میگیرد و انسانی که در این حوزه ضعف داشته باشد قطعاً نتیجه مطلوبی در انتظارش نخوهد بود.
صادقی با تأکید براینکه باید فرهنگ صبر را در جامعه ترویج کنیم، گفت: این مهم باید در بین کارکنان دادگستری نیز گسترش یابد. اعضای خانواده دادگستری باید بدانند که در عین صلابت و اقتدار گاهی میتوان تواضع و بخشش داشت و در حوزههایی که قانون اجازه داده است گذشت پیشه کرد.
معاون فرهنگی قوه قضائیه در پایان با تأکید بر اهمیت گسترش بخشایش حسینی، صبر زینبی و صبر فاطمی در فضای مجازی از جوانان خواست که این کلیدواژهها را هشتگ کنند و اظهار کرد: پایگاه اطلاعرسانی ستاد ملی صبر برای مشارکتهای مردمی در این زمینه آماده است.
انتهای پیام