روان‌شناسی را بدون رویکرد ایرانی‌ ـ اسلامی به رسمیت نمی‌شناسیم


روان‌شناسی را بدون رویکرد ایرانی‌ ـ اسلامی به رسمیت نمی‌شناسیم

گروه جامعه ــ نشست هم‌اندیشی چهل سال خدمات روان‌شناسی در انقلاب اسلامی با حضور رئیس و مسئولانی از سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در خبرگزاری ایکنا برگزار شد.

روان‌شناسی را بدون رویکرد ایرانی‌ ـ اسلامی به رسمیت نمی‌شناسیم

به گزارش ایکنا؛ نشست هم‌اندیشی چهل سال خدمات روان‌شناسی در انقلاب اسلامی با حضور شخصیت‌هایی همچون محمد حاتمی، سرپرست سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره، محمدابراهیم مداحی، معاون آموزش سازمان و رئیس کمیسیون نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام و سید محمدجواد شوشتری، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

محمد حاتمی، استادیار روان‌شناسی و سرپرست سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره با اشاره به پیشینه قوام‌یافتن روان‌شناسی در تاریخ انقلاب اسلامی اظهار کرد: تأسیس مرکز روان‌شناسی شاهد در بنیاد شهید که ارائه خدمات روان‌شناسی به خانواده شهدا و ایثارگران را دنبال می‌کرد، مبدأیی برای تحول روان‌شناسی و مشاوره در ایران شد. تا پیش از آن، روان‌شناسی مساوی با فروید تلقی می‌شد و تابوهایی نسبت به این رشته وجود داشت.

وی سپس به شکل‌گیری سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره اشاره کرد و گفت: دستاوردهای امروز کشور در زمینه روان‌شناسی مرهون تأسیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره است که نظارت و توانمندسازی را با 26 هزار عضوی که دارد، دنبال می‌کند.

این استادیار روان‌شناسی تصریح کرد: امروز مفتخریم که در اوایل دهه پنجم انقلاب اسلامی، بسیاری از خانواده‌ها برای خود روان‌شناس انتخاب می‌کنند و ارتباط پیوسته‌ای با آن‌ها دارند، این یعنی فرهنگ استفاده از روان‌شناسی در بسیاری از خانواده‌های کشور نهادینه شده است، از طرف دیگر در طول این سال‌ها بدنه نظام نیز روان‌شناسی را پذیرفته است. در این راه تأکیدات مقام معظم رهبری بی‌تأثیر نبوده است که فرموده‌اند خانواده‌ها برای مشاوره‌گرفتن به روان‌شناس مراجعه کنند، البته فرمایش ایشان دنباله‌ای هم داشت.

حاتمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: افراد سودجوی زیادی را می‌شناسم که حتی جزء فرقه‌های ضاله هستند اما با ادعای مشاوره کانال‌های پرمخاطبی راه انداخته‌اند، این در حالی است که قانون مجلس صراحتاً می‌گوید هر فعالیت روان‌شناسی و مشاوره با مجوز سازمان نظام روان‌شناسی باشد. این خودش از افتخارات نظام است که برای امر روان‌شناسی سازماندهی و استانداردسازی ایجاد شده است.

سرپرست سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره با بیان اینکه روان‌شناسی امروز می‌تواند دفاع غیرعامل برای جمهوری اسلامی محسوب شود، تأکید کرد: باید در آستانه دهه پنجم انقلاب اسلامی با برنامه‌های منسجم و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره با آسیب‌های اجتماعی مقابله شود.

وی با بیان اینکه در تلاش است تا اندیشکده‌ای بومی مبتنی بر اندیشه‌های اسلامی برای روان‌شناسی ایجاد کند، تصریح کرد: ما روان‌شناسی را به رسمیت نمی‌شناسیم مگر اینکه مبتنی بر فرهنگ خودمان باشد. همچنین هیچ علمی را به رسمیت نمی‌شناسیم مگر اینکه قابلیت تجاری‌شدن و درآمدزایی داشته باشد.

این خبر تکمیل می‌شود

انتهای پیام


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم