پنجشنبه گذشته آیتالله محمدتقی مصباح یزدی در دیدار اعضای جنبش مردمی پاسداشت چهلسالگی انقلاب اسلامی، گفته که هدف اصلی انقلاب اسلامی رفع فقر و محرومیت نبوده است. اگر اینگونه باشد، انقلاب اسلامی چه تفاوتی با انقلابهای مارکسیستی و لیبرالیستی دارد؟
مرتضی مبلغ، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران میگوید: کسانیکه این حرفها را میزنند درک درستی از واقعیتهای جامعه ندارند و صرفاً بر اساس نظرات شخصی خود ابراز نظر میکنند، البته این نظرات هم خسارتبار است.
مبلغ همچنین تصریح میکند: انقلاب یک پدیده تک عاملی نبوده است و هیچکس نمیتواند برای انقلاب یک دلیل بیاورد، زیرا انقلاب، دلایل عدیدهای داشته است. از جمله عوامل انقلاب عبارت بودند از شکافهای شدید طبقاتی، دخالتهای خارجی، پیشرفت و تعالی، مخالفت با دین و تمایل مردم به خروج از وضعیت ضد دینی و همچنین حرکتهای غیرمنطقی برای رسیدن به توسعه نامتوازن رژیم شاه. اینها همه عواملی بودند که دستبهدست هم دادند تا انقلاب پیروز شود.
وی با اشاره به اینکه حرف درستی نیست که گفته شود مردم فقط به خاطر اسلام یا فقط به خاطر معیشت انقلاب کردند، توضیح میدهد: در شرایطی که مردم در وضعیت نابسامان معیشتی به سر میبرند و بهشدت نیازمند بهبود وضعیت خود هستند، همه باید تلاش کنند تا مشکلات معیشتی پشت سر گذاشته شود. بخصوص اینکه دشمنان ما از جمله آمریکا روی مسائل اقتصادی و فضای کسبوکار تمرکز کرده اند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه میدهد: در چنین شرایطی این سخنان، دهنکجی به مردم و مشکلات مردم است، زیرا مردم میگویند ما مشکل معیشت داریم، آنوقت بعضیها از این حرفها میزنند؛ هرچند درست هم باشد. آگاهی، معرفت و بصیرتی که مدعی آن هم هستند، ایجاب میکند با توجه به مشکلات، شرایط و اقتضائات جامعه سخن گفته شود تا آثار سوئی هم بر جا نگذارد.
۲۹۲۹