طرز تهیه دنت زعفرانی خوشمزه و خوشرنگ
برای تهیه دنت زعفرانی به شیر سرد، شکر، کره و نشاسته و طعم دهندههایی مانند گلاب، وانیل و زعفران نیاز دارید. یکی از مهمترین نکات برای تهیه این دنت خوشمزه روش دم کردن محلول زعفران است.
طرز تهیه دنت زعفرانی
مواد لازم | |
شیر | ۲ لیوان |
شکر | ۳ قاشق غذا خوری |
نشاسته | ۳ قاشق غذا خوری |
گلاب | ۱ قاشق غذا خوری |
وانیل |
۱/۴ قاشق چایخوری
|
کره | ۱ قاشق غذا خوری |
محلول زعفران | ۲ قاشق غذا خوری |
دستور تهیه:
چند نکته بسیار مهم
۱) شیر باید سرد باشد
شیری که با نشاسته اضافه میکنید باید سرد باشد، اگر شیر داغ باشد نشاسته گلوله شده و در آن حل نمیشود.۲) خوب هم بزنید
پس از قرار دادن مخلوط شیر و نشاسته روی حرارت، آن را مرتب هم بزنید. در غیر اینصورت نشاسته ته نشین شده و گلوله میشود.
۳) از زعفران مراقبت کنید
زعفران را به خصوص پس از آسیاب کردن، دور از نور و رطوبت و در ظرف دربسته نگهداری کنید. در غیر اینصورت، عطر بوی آن به مرور زمان تبخیر شده و خواص دارویی و طعم و مزه آن نیز تغییر کرده و کیفیت خود را از دست میدهد.
۴) یک محلول زعفران باکیفیت درست کنید
برای درست کردن محلول زعفران میتوانید از روش دم کردن زعفران یا روی آب کردن زعفران روی یخ استفاده کنید.
۱. ابتدا زعفران را خوب بسایید تا با خرد شدن زعفران، عطر و رنگ آن سریعتر آزاد شود. سپس زعفران ساییده را در یک فنجان کوچک ریخته و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. درب فنجان را ببندید و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا زعفران در بخار آب دم کشیده و خوشرنگ شود. محلول زعفران را میتوانید به هر غلظتی درست کنید، ولی بهتر است به ازای ۱ قاشق سوپخوری زعفران از ۱/۳ لیوان آب جوش استفاده کنید.
۲. برای تهیه محلول زعفران با یخ، زعفران ساییده را در ظرفی ریخته و چند تکه کوچک یخ روی آن قرار دهید. اجازه دهید یخ در دمای محیط ذوب شده و عصاره زعفران خارج شود.
با خواص زعفران بیشتر آشنا شوید
عطر زعفران مربوط به مادهای به نام سافرانال است که گاهی تا یک درصد زعفران را تشکیل میدهد. خواص زیادی برای زعفران ذکر شده که از آنجمله میتوان به خاصیت ضد افسردگی، ضد اضطراب، ضدتشنج، شل کنندگی عضلات، ضد درد و ضد التهاب، آنتی اکسیدان، آنتی آلزایمر، ضد تومور، پایین آورنده قند و چربی خون و ضد سرفه اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه محلبی زعفرانی؛ دسر ترکیهای
البته مصرف زیاد آن باعث زردی پوست میشود و به دلیل طبیعت گرمی که دارد میتواند باعث اسهال، از دست رفن آب بدن و دفع خون از طریق ادرار شود؛ همچنین مصرف زعفران در سه ماهه اول بارداری، احتمال سقط جنین را افزایش میدهد. میزان مصرف برای هر نفر در ماه، ۳ گرم است و مصرف ۵ گرم آن به صورت یکجا باعث عوارضی از قبیل سرگیجه، کاهش تعداد نبض، خون دماغ، استفراغ و برافروختگی میشود.
آیا روش ارائه شده در این مطلب با روش خانگی شما یکسان است؟ تجربیات آشپزی خود را در انتهای این صفحه در قسمت "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.