سردترین شهرهای دنیا را بشناسیم!


سردترین شهرهای دنیا را بشناسیم!

اکثریت مردم زمستان را فصلی می‌دانند که فقط باید در آن لباس‌های بیشتری پوشید! اما بد نیست بدانید مکان‌هایی در روی زمین وجود دارند که زمستانشان به هیچ وجه شوخی بردار نیست و حتی با چندین لایه‌ لباس اضافی هم نمی‌توان با آن مواجه شد.

tripsavvy نوشت: خوشبختانه بیشتر زمستان‌ها در بیشتر نقاط دنیا هیچ‌وقت به پای دمای استخوان شکن 68- سانتیگراد روستای دورافتاده‌ی اویمیاکن در سیبری روسیه نمی‌رسند. طبق اسناد جهانی گینس، درجه دمای این روستا در سال 1933 به قدری پایین رسید که به عنوان سردترین و ساکت‌ترین منطقه‌ی مسکونی جهان شناخته شد.

سردترین شهرهای جهان را می‌توان از کانادا تا قزاقستان پیدا کرد، که شدت سردی آن‌ها از کانادا شروع شده و در قزاقستان به کمترین حد سرمای خود می‌رسند (البته در مقایسه‌ با شدت سرمای خودشان به عنوان سردترین شهرهای جهان، نه سرمای معمول زمستانه‌ی سایر نقاط دنیا.). حالا، پس از اولین رتبه که مخصوص روستای اویمیاکن، سردترین منطقه‌ی مسکونی جهان بود، باهم نگاهی می‌اندازیم به سایر شهرهای سرد دنیا که در رتبه‌های بعدی از گرم‌ترین به سردترین قرار دارند. پس با لست‌سکند همراه باشید.

رتبه‌ی دوم: آستانه، قزاقستان

متوسط دما در ماه ژانویه: 14.2- درجه سانتیگراد

سردترین شهرهای دنیا را بشناسیم!

آستانه یا Astana شهری مدرن با معماری به‌خصوص است که با مساجد پر زرق و برق و مراکز خرید بی‌نظیر و تفریحات متنوعش در این منطقه شناخته می‌شود. اگرچه آستانه تابستان‌های گرمی دارد اما زمستان‌هایش به شدت طولانی و بی‌نهایت سرد و خشک است. پایین‌ترین دمایی که در آستانه و در فصل زمستان ثبت شده 15.5- درجه سانتیگراد بوده است. دمای میانگین ثبت شده در ماه ژانویه نیز در این منطقه 6.4 سانتیگراد بوده است. بد نیست بدانید در بیشتر سال‌ها، از میانه‌ی ماه نوامبر تا اوایل آوریل، سطح رودخانه‌ی شهر کاملا یخ‌زده باقی می‌ماند.

رتبه‌ی سوم: اینترنشنال فالز، مینه‌سوتا، ایالات متحده آمریکا

متوسط دما در ماه ژانویه: 15- درجه سانتیگراد

سردترین شهرهای دنیا را بشناسیم!

شهر مینه‌سوتای شمالی، خودش را «یخچال کشور» می‌نامد و با رکورد کمینه دمای 48- سانتیگراد و متوسط بارش فصلی 71.6 اینچی، به نظر می‌رسد که عنوان بسیار مناسبی را هم برای خودش انتخاب کرده است. شهر اینترنشنال فالز، بیشترین افت دما را در میان شهرهای دیگر ایالات متحده‌ی آمریکا دارد و البته، بد نیست اینجا به آسمان شب جذاب و دیدنی‌اش هم اشاره‌ای بکنیم. این شهر علاوه بر سرما و آسمان شبش، به عنوان مسیری برای عبور از مرز کانادا و دروازه‌ای برای پارک ملی Voyageurs هم شناخته می‌شود.

رتبه‌ی چهارم: اولان‌باتور، مغولستان

متوسط دما در ماه ژانویه: 24.6- درجه سانتیگراد

سردترین شهرهای دنیا را بشناسیم!

اولان‌باتور با ارتفاع 4.430 فوتی از سطح دریا، در لبه‌ی استپ مغولستان قرار گرفته است و سردترین پایتخت ملی جهان محسوب می‌شود. این شهر تابستان‌های گرمی را تجربه کرده و دمای هوایش در این فصل تا 39 درجه سانتیگراد نیز بالا می‌رود اما از طرف دیگر، زمستان‌های سخت و طولانی هم دارد که دمای هوا در آن تا 42- درجه سانتیگراد هم پایین می‌آید. چنین زمستان‌هایی سرما و انجماد را از حد می‌گذرانند! اولان‌باتور همچنین به عنوان دروازه‌ای بین‌المللی به مناطق بی‌نظیر طبیعی مغولستان، فرهنگ غنی‌ای را از تبت تا معابد بودایی در کنار گالری‌های مدرن هنری در خود جا داده است.

رتبه‌ی پنجم: بارو، آلاسکا، ایالات متحده آمریکا

متوسط دما در ماه ژانویه: 25- درجه سانتیگراد

سردترین شهرهای دنیا را بشناسیم!

بارو در قسمت بالایی دایره‌ی قطب شمال در آلاسکا، شمالی‌ترین شهر در ایالات متحده آمریکا واقع شده است. این شهر نسبت به سایر شهرهای آلاسکا، بیشترین کمینه دما را داراست که با آسمان ابری و سرعت بالای وزش باد که تا 60 مایل بر ساعت هم می‌رسد، وضعیت سرمایش وخیم‌تر هم می‌شود. در این منطقه، خورشید سالانه 65 روز در زیر خط افق قرار دارد و تنها 120 روز در سال دمای آن بالا رفته و انجماد را از بین می‌برد. به‌هرحال، باوجود دمای ثبت شده‌ی 49- درجه سانتیگراد، دلایل زیادی برای سفر به بارو، حداقل برای خود آمریکایی‌ها وجود دارد که از آن‌ها می‌توان به فرهنگ غنی آن، پوشش گیاهی زیبای توندرای اطراف و شانس مشاهده‌ی شفق قطبی اشاره کرد.

رتبه‌ی ششم: یلونایف، کانادا

متوسط دما در ماه ژانویه: 27.9- دریجه سانتیگراد

سردترین شهرهای دنیا را بشناسیم!

یلونایف، پایتخت سرزمین‌های شمال غربی کانادا، در 250 مایلی جنوب دایره‌ی قطب شمال قرار گرفته است. بر اساس بررسی‌ای که توسط سازمان محیط زیست کانادا انجام گرفته است، از میان 100 شهر کانادا، یلونایف سردترین دما، سردترین زمستان، بیشترین شدت وزش باد و بیشترین فصل برفی را دارد. کمینه دمای ثبت شده در این منطقه 51- درجه سانتیگراد است. جالب است بدانید که این منطقه‌ی یخ‌زده، به طرز عجیبی آفتابی‌ترین تابستان کانادا را هم دارد. با تاریخچه‌ای غنی، یلونایف را می‌توان بهترین مقصد برای کسانی دانست که ماجراجویی در سفر برایشان اولین اصل به حساب می‌آید. از گردش زیر نور خورشید نیمه‌شب گرفته تا اسکی روی برف و تماشای شفق‌های قطبی بی‌نظیر، فعالیت‌هایی هستند که یلونایف را با وجود سرمای کشنده‌اش، به مقصدی برای گردشگران ماجراجو تبدیل کرده است.

رتبه‌ی هفتم: نوریلسک، روسیه

متوسط دما در ماه ژانویه: 30- درجه سانتیگراد

سردترین شهرهای دنیا را بشناسیم!

نوریلسک، شمالی‌ترین شهر جهان با بیش از 100.000 نفر جمعیت ساکن است و یکی از تنها سه شهری است که در این منطقه واقع شده‌اند. با میانگین دمای 10- درجه سانتیگراد، این شهر سردترین میانگین دما را در میان شهرهای بزرگ داراست و دمای آن گاهی تا 53- درجه سانتیگراد هم پایین می‌آید! متاسفانه بعید به نظر می‌رسد که نوریلسک به رغم داشتن موزه‌ها، گالری‌های هنری و داشتن یکی از شمالی‌ترین مساجد جهان بتواند به یک مقصد توریستی بزرگ تبدیل شود. بد نیست بدانید علاوه بر سرمای شدید، این منطقه به دلیل داشتن صنعت معدن، یکی از آلوده‌ترین مکان‌ها در روی زمین هم محسوب می‌شود. درهای این شهر از سال 2001 به روی خارجی‌ها بسته شده است.

رتبه‌ی هشتم: یاکوتسک، روسیه

متوسط دما در ماه ژانویه: 40- درجه سانتیگراد

سردترین شهرهای دنیا را بشناسیم!

و بالاخره به سردترین شهر جهان پس از ایمیاکن می‌رسیم! شهر یاکوتسک، پایتخت جمهوری روسیه‌ی ساکا، در حدود 280 مایلی جنوب دایره‌ی قطب شمال واقع شده است. افرادی که از مواجه شدن با چنین سرمای استخوان شکنی ابایی ندارند، می‌توانند بازدید از نقاط دیدنی این شهر نظیر موزه‌ی یخی پادشاهی پرمافروست، بازار مسیحی و موزه‌ی ملی هنر جمهوری ساخا را دلیل مناسبی برای سفر به آنجا بدانند. این شهر در ماه ژوئیه با متوسط دمای 19.5 درجه سانتیگراد، دیگر یک مقصد توریستی تمام عیار محسوب می‌شود و بازدیدش برای همه ممکن خواهد بود!

منبع: لست سکند

2121

کد خبر 1227724

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران