توقف تمامی کمکهای آمریکا به نوار غزه و کرانه باختری
یک مقام آمریکای امروز جمعه اعلام کرد، دفتر آژانس آمریکایی توسعه بینالملل در کرانه باختری و نوار غزه فعالیتش را متوقف کرد.
وی افزود: در حال حاضر گامهایی را برای تعطیلی هیئت آژانس آمریکایی توسعه بینالملل به طور نهایی نگرفتهایم.
صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین نیز روز پنجشنبه اظهار کرد، کمکهای آمریکایی برای سیستمهای امنیتی فلسطین از امروز جمعه بنا به درخواست رهبری فلسطین به منظور اجتناب از هرگونه شکایت علیه خود متوقف خواهد شد.
عریقات اشاره کرد: قانون جدید آمریکا مبتنی بر این است که هر دولتی که از حمایت مالی آمریکا برخوردار است تحت قوانین مبارزه با تروریسم آمریکا قرار میگیرد و آمریکاییها تصمیم خود را گرفتهاند اما ما به مشارکت با مبارزه با تروریسم در منطقه ادامه میدهیم.
وی افزود: توقف کمکهای آمریکایی به سیستمهای امنیتی فلسطین تاثیری بر فعالیت این سازمانها در سال ۲۰۱۹ نخواهد گذاشت.
عریقات گفت، امروز تمامی دفاتر و موسسات و طرحهای آژانس توسعه بینالملل بسته خواهند شد و تمامی صدها کارمند فلسطینی اخراج خواهند شد و تمامی بورسیههای تحصیلی که دانشجویان فلسطینی از آنها برخوردار بودند، متوقف شده است.
توقف فعالیت این آژانس در حالی صورت گرفت که سایر گروههای کمک رسان غیردولتی باید فعالیتهایشان را در این دو بخش تا ۳۱ ژانویه سال جاری میلادی متوقف میکردند که در نتیجه پیامدهای غیرعمدی "قانون مبارزه با ترورریسم" آمریکا مصوب ۲۰۱۸ است.
براساس قانون اصلاح ضد تروریسم آمریکا که در اکتبر ۲۰۱۸ تصویب شد، دولتهای خارجی که کمکهای آمریکایی را دریافت میکنند مشمول تحت پیگرد قرار گرفتن از سوی دادگاههای آمریکایی به اتهام خسارات ناشی از تروریسم قرار میگیرند. به همین دلیل، دولت فلسطین گفته که دیگر چنین کمکهایی را از آمریکا دریافت نمیکند.
رامی حمدالله، نخست وزیر دولت موقت فلسطین در نامهای به تاریخ ۲۶ دسامبر ۲۰۱۸ خطاب به مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا نوشت با وجود آنکه از کمکهای امریکا به فلسطین خرسند است اما به دلیل شرایط مطرح شده در قانون اصلاح مبارزه با تروریسم دیگر این کمکها را دریافت نمیکند.
اگرچه دولت آمریکا کمکها به فلسطینیها را سال گذشته میلادی متوقف کرد اما برنامههای مربوط به تامین اعتبار چندساله برای فلسطین در جریان بود و تا پایان زمان مقرر ادامه داشت اما به دلیل شرایط مطرح شده در قانون مذکور فلسطینیها دیگر این کمکها را دریافت نمیکنند.
سازمانهای مردم نهاد میگویند که خروج آژانس آمریکایی توسعه بینالملل در کرانه باختری و نوار غزه و کاهش کمکهای مالی آمریکا شامل تصمیم سال گذشته میلادی برای توقف حمایت از آژانسهای کمک رسان برای آوارگان فلسطینی در شرق نزدیک، به آنها اجازه میدهد تا جریان کمکهای مالی را برای برنامهها در منطقه تنوع بخشند.