آموزش گرفتن روغن و چربی غذا به چه صورت است
در این مطلب ازبخش آشپزی پورتال تخصصی بانوان خاتون آنلاین قصد داریم برای شما آموزش گرفتن روغن غذا را درج نماییم.
گرفتن چربی غذا در حال حاضر به دلیل مشکلات قلبی و عروقی افراد بسیار حائز اهمیت است.
درادامه با مطالعه ی این مقاله با ما همراه باشید.
پختوپز برای کاهش چربی غذا در ابتدا دشوار است ، اما بسیاری از راههای آسان وجود دارند که میتوان با استفاده از آنها میزان چربی غذا را کاهش داد .
کره ، شیر و تخممرغ منابع متداولی هستند که در انواع پخت شیرینی کاربرد دارند و منبع اصلی چربی هستند .
غذاهایی که دارای گوشت هستند نیز دارای مقدار زیادی چربی هستند .
شما میتوانید با خرید گوشت بدون چربی یا کمچرب و رعایت چند ترفند ساده گوشت را بسیار بسیار کمچرب کنید .
آشپزی بدون روغن یا کمروغن راحتترین راه برای کاهش چربی مصرفی در بسیاری از دستور پخت ها است .
کاهش چربی شیرینی
بجای لبنیات پرچرب از نوع کمچرب یا بدون چربی استفاده کنید
در هنگامیکه میخواهید شیر را در دستور پخت کیک استفاده کنید از شیر کمچرب یا بدون چربی استفاده کنید .
این نوع شیرها میزان چربی آنها کاهش دادهشده و بهسادگی قابل تهیه و استفاده هستند .
پنیر خامهای ، خامهترش ، ماست و دیگر لبنیات نیز بهصورت کمچرب عرضه میشوند .
شایانذکر است که لبنیات کمچرب ممکن است مقداری طعم یا قوام کیک شمارا کم کنند .
مقداری پوره سیب شیرین نشده به کره اضافه کنید
کره باعث حفظ رطوبت و چسبیدن کیک میشود ، اما پوره سیب میتواند همان عملکرد را داشته باشد ، اما در عوض چربی ندارد . نصف کره را با پوره سیب جایگزین کنید .
مثلاً اگر دستور پخت شما دارای ½ پیمانه کره است ، بهجای آن از ¼ پیمانه کره و ¼ پیمانه پوره سیب شیرین نشده استفاده کنید .
این روش در پخت کیک بهخوبی کار میکند ، اما میتوان در دیگر شیرینیها نیز آن را بکار برد .
از پوره سیب در شیرینیهایی که درست میکنید استفاده کنید و ببینید کسانیکه آن را میخورند تفاوت آن را احساس میکنند یا نه !؟
پوره میوه و سبزیجات را به کره اضافه کنید
پوره موز ، آلو ، هلو ، کدوحلوایی میتواند جایگزین نیمی از کره مصرفی در شیرینیپزی شوند .
از میوههای رسیده استفاده کنید تا نرم و شیرین باشند . بهوسیله غذا ساز یا مخلوطکن میوهها را له کرده تا پوره کاملی به دست بیآید .
این روش برای شیرینیهایی مانند کیک شکلاتی و مافین مناسب است .
با تست کردن میوهها در شیرینی بعد از مدتی میتوانید بفهمید که کدام میوه با کدام شیرینی نتیجه خوبی در بردارد .
حتی اگر فقط ¼ کره را با میوه جایگزین کنید ، چربی آن را کاهش دادهاید و شیرینی سالمتری را خواهید داشت .
ترکیب دانههای کتان با آب را جایگزین تخممرغ کنید
به ازای هر تخممرغ در دستور پخت ، ۱ قاشق غذاخوری پودر دانههای کتان با ۳ قاشق غذاخوری آب را جایگزین کنید .
با آسیاب قهوه یا مخلوطکن دانههای کتان را پودر کنید ، سپس با آب مخلوطکنید .
بعد از ریختن آب ، بازهم آنها را هم بزنید تا مادهای چسبناک و پفکرده به وجود بیآید .
در زمان استفاده از تخممرغ برای شیرینی این ماده را به آن اضافه کنید .
از این روش در مواردی که شیرینی بتواند طعم فندقی دانههای کتان را اداره کند استفاده کنید .
بهعنوانمثال : پنکیک ، مافین ، کیک هویج و شیرینی بلغور جوی دوسر گزینههای مناسبی هستند .
کاهش چربی گوشت
از گوشت قرمز کمچرب استفاده کنید
حذف گوشت قرمز از رژیم غذایی میتواند تأثیر قابلتوجهی در کاهش چربی مصرفی داشته باشد ، اما لازم نیست این کار را انجام دهید ، کافی است بهجای آن از گوشت کمچرب استفاده کنید .
در هنگام خرید میتوانید از فروشنده بخواهید تا گوشت با کمترین میزان چربی را به شما بدهد .
از گوشتهایی مانند استیک ، که دارای چربی قابلمشاهده در گوشهها یا در بافت آن است استفاده کنید .
بعد از پختن گوشت ، چربی داخل قابلمه را خالی کنید .
گوشت با کمترین میزان چربی قابلمشاهده را خریداری کنید
در هنگام خرید ، گوشتها را نگاه کنید و هرکدام که چربی قابلمشاهده کمتری داشت را خریداری کنید .
این کار باعث صرفهجویی در آمادهسازی گوشت ( پاک کردن و .. ) نیز میشود زیرا لازم نیست چربیهای آن را ببرید .
چربی گوشت را قبل از طبخ آن جدا کنید
در حین آشپزی مقداری از چربی گوشت آبشده و باعث میشود گوشت در چربی خود غوطهور شود .
بهوسیله چاقوی تیز تا جایی که میتوانید قبل از طبخ گوشت ، چربیهای آن را جدا کنید .
نگران قسمتهای داخلی گوشت نباشید ، فقط چربیهای اطراف لبهها را جدا کنید .
گوشت طیور ( مانند مرغ و بوقلمون ) را قبل از خوردن بکنید ، زیرا دارای چربی اضافی است .
خود ماهیچه گوشت دارای مقداری چربی است ، بنابراین مقداری چربی در گوشت وجود خواهد داشت .
بهجای سرخ کردن ، گوشت را بپزید یا کباب کنید
با این کار به میزان قابلتوجهی از چربی داخل گوشت کاسته خواهد شد .
در این روشها اصلاً نیازی به استفاده از روغن نیز نیست .
در کتاب آشپزی یا بهصورت آنلاین به دنبال دستور بختهایی باشید که دارای کمترین میزان روغن باشند .
چربی اضافی گوشت را خالی کنید
اگر زمان کافی دارید ، گوشت را چند ساعت قبل از خوردن بپزید و آن را در یخچال بگذارید .
این کار باعث سفت شدن چربی موجود خواهد شد ، سپس چربی اضافی را برداشته و دور بریزید .
این روش برای مقداری زیادی گوشت خوب جواب میدهد و ممکن است در مقدارهای کم خوب جواب خود را پس ندهد .
میزان گوشت کمتری بخورید
در زمان درست کردن غذا ، میزان گوشت در دستور غذا را کاهش دهید و از گوشت کمتری استفاده کنید .
حتی کاهش ¼ یا ۱/۳ گوشت مصرفی میتواند باعث کاهش مصرف کلی چربی شود .
همچنین شما میتوانید گوشت را کم کرده و بیشتر با سبزیجات ظرف غذای خود را پرکنید .
مصرف روغن کمتر
از ظروف نچسب بهجای پختوپز با روغن استفاده کنید
درزمانی که شما در ماهیتابه غذا میپزید ، شما روغن را روی آن اسپری میکنید یا مقداری روغن مستقیماً داخل آن میریزید تا غذا به ماهیتابه نچسبد .
با تعویض ظروف خود به ظروف نچسب ، میتوانید از این روغن غیرضروری استفاده نکنید .
حتی اگر روغن زیادی نیز مصرف نکنید ، بههرحال روغن اضافی به غذا اضافه کردهاید که هیچ احتیاجی به آن نیست و با ظروف نچسب میتوانید این روغن را مصرف نکنید .
ماهیتابه نچسب مسی گزینه عالی هستند ، ماهیتابه تفلون نیز گزینه خوبی است .
آشپزی بدون روغن ممکن است نیازمند تغییر روش آشپزی باشد .
روغن مصرفی را اندازه بگیرید
بهجای ریختن همینجوری روغن داخل ماهیتابه ، آن را اندازه بگیرید .
هر دستور پختی ( هر غذایی ) نیازمند مقدار روغن مشخصی است که در لیست آن ذکرشده است ، اما بیشتر افراد بهراحتی مقداری روغن در ماهیتابه میریزند و آشپزی میکنند .
سعی کنید به میزانی که در دستور پخت گفتهشده است روغن بریزید و اگر میتوانید آن را کمتر نیز بکنید .
اگر میزان روغن مصرفی در دستور پخت گفته نشده است ، سعی کنید کمتر از مقداری که فکر میکند روغن لازم است بریزید و ببینید که کافی است یا خیر ؟ ممکن است نیاز به امتحان کردن مقدارهای مختلف برای به دست آوردن مقدار بهینه روغن برای انواع غذاها باشید .
سبزیجات را بهجای سرخ کردن بخار دهید
یکلایه ضخیم از سبزیجات را در ماهیتابه قرار دهید و مقداری آب داخل آن بریزید تا کف را بپوشاند .
در ظرف را گذاشته و به مدت چند دقیقه در مایکرویو حرارت دهید ، سپس بگذارید ۴ تا ۵ دقیقه دیگر بماند .
با این کار سبزیجات ترد میشوند بدون اینکه کره یا روغن مصرف کرده باشید .
اگر نمیخواهید از مایکرویو استفاده کنید ، از دستگاه بخارپز یا فر استفاده کنید .
پختن سبزیجات نیز یکی دیگر از راههای عالی برای پختن آنها بدون روغن است .
نکات مهم۱ – بسیاری از چربیها مانند : روغنزیتون ، آجیل ، ماهی آزاد و آووکادو سالم هستند .
۲ – تا جایی که امکان دارد ، غذای سرخشده مصرف نکنید . غذاهای سرخشده پر از چربیهای ترانس و اشباع هستند .
چگونه روغن اضافی غذا را کم کنیم؟
یک راه خیلی ساده معرفی میکنم برای کاهش روغن و چربی اضافی غذاهای آبدار برای افرادی که از روغن های ناسالم استفاده کرده و یا چربی گوشت زیاد بوده است:
برای اینکار غذا نباید در حال جوش و قل زدن باشد.
چند تکه یخ را در ملاقه فلزی گذاشته و آن را آرام روی سطح غذا میچرخانیم.
با این کار روغن و چربی به سطح سرد ملاقه چسبیده و جامد میشود که با یک دستمال به راحتی قابل پاک کردن است.
از بین بردن روغن اضافی غذا
اگر خورش یا سوپ شما خیلی چرب شده، میتوانید چند قطعه یخ را در کیسه فریزر انداخته، در آن را محکم گره بزنید و داخل سوپ بیندازید.
یخها چربیهای اضافی را بهخود جذب کرده و شما میتوانید براحتی کیسه یخها را بیرون آورده، کنار بگذارید؛
با این کار هم یک فوت و فن خانهداری و کدبانوگری را اجرا کردهاید، هم چربی غذا را به راحتی و آسانی گرفتهاید!
منابع:
www.jamnews.com
iranmezaj.ir
بیشتر بخوانید:
همه چیز درباره روغن ماهی را بدانید + خواص و تاثیرات آن بر سلامتی
12 خواص مهم روغن شاهدانه برای سلامتی افراد
15 مزایای استفاده روزانه از روغن زیتون
طرز تهیه روغن حیوانی+طرز تهیه روغن کرمانشاهی