تحول صنعت برق کرمانشاه در سال‌های بعد از انقلاب


تحول صنعت برق کرمانشاه در سال‌های بعد از انقلاب

در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی می‌توان با اقتدار به شهرها و روستاهایی که در این 40 سال روشن شدند نگاه کرد. روشن شدن هزاران خانه‌، مغازه، کارخانه و … که همه با توسعه نیروگاه‌ها و شبکه انتقال و توزیع برق در این سال‌های بعد از انقلاب انجام شده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، طی ۴۰ سالی که از عمر انقلاب اسلامی می‌گذرد در صنعت برق کشور تحول قابل توجهی ایجاد شده که کرمانشاه نیز از این تحول بی‌نصیب نیست.

وضعیت تولید و توزیع برق اصلاً با سال‌های گذشته قابل مقایسه نیست و میزان برقی که اکنون در اختیار مناطق شهری و خصوصاً روستایی، صنایع، واحدهای صنفی و خدماتی و … قرار دارد چند برابر سال‌های قبل از انقلاب است.

علاوه بر بهبود وضعیت تولید و توزیع، میزان پایداری برقی که در اختیار مشترکین قرار دارد نیز بسیار بهتر شده و دیگر خبری از قطعی‌های مکرر برق نیست.

در سال‌های قبل از انقلاب تعداد بسیار کمی از روستاهای استان کرمانشاه برق داشتند، اما اکنون روستای بالای ۲۰ خانواری در کرمانشاه نداریم که از برق بهره‌مند نباشد و حتی برای روشن شدن برخی از روستاهای کم جمعیت‌تر و صعب‌العبور نیز از روش‌های متفاوتی مانند سلول‌های خورشیدی و … استفاده می‌شود.

وضعیت خطوط و شبکه‌ها نیز در این چهار دهه بسیار متفاوت شده و استفاده از تجهیزات نوین و پیشرفته باعث شده میزان هدر رفت برق در مسیر کاهش یابد.

توسعه صنعت برق در وحله اول مرهون افزایش نیروگاه‌های تولید برق است که چندین نیروگاه بزرگ نیز در این سال‌ها در کرمانشاه تأسیس شده که ظرفیت تولید را بالا برده است.

به گفته مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب، ظرفیت تولید برق در استان کرمانشاه طی ۴۰ سال اخیر رشد ۱۹ برابری داشته است.

علی اسدی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه با اشاره به رشد ۱۹ برابری ظرفیت تولید برق نصب شده در استان، گفت: این ظرفیت از ۸۷.۴ مگاوات به ۱۶۲۳.۶ مگاوات رسیده است.

وی با بیان اینکه در این مدت تعداد مشترکین صنعت برق نیز رشد چشمگیر حدود یازده برابری داشته، عنوان کرد:
میزان انرژی مصرفی مشترکین هم ۱۷ برابر و پیک بار مصرفی حدود ۱۵ برابر شده است.

اسدی از توسعه قابل توجه شبکه تولید برق در استان هم خبر داد و افزود: طول خطوط انتقال و فوق توزیع از ۳۳۵ کیلومتر مدار در سال ۵۷ اکنون به بیش از ۳۳۶۳ کیلومتر مدار رسیده که ۱۰ برابر بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه تعداد ترانسفورماتورهای انتقال و فوق توزیع هم از هفت دستگاه با ظرفیت ۱۹۵ مگاوات آمپر اکنون به ۵۴ دستگاه با ظرفیت ۵۶۵۶ مگاوات آمپر رسیده است، عنوان کرد: در این بخش نیز از نظر تعداد ترانسفورماتور رشد هشت برابری و از نظر ظرفیت آنها نیز رشد ۲۹ برابری داشتیم.

به گفته این مسئول، اقدامات خوبی هم برای جذب بیشتر سرمایه‌گذاران به این حوزه در دستور کار است.

رشد یازده برابری مشترکین

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کرمانشاه نیز درباره وضعیت حوزه توزیع برق استان کرمانشاه گفت: هم اکنون بیش از ۷۶۶ هزار مشترک برق در استان داریم در حالی که این عدد در سال ۵۷ فقط حدود ۶۸ هزار و ۸۰۰ مشترک بوده است.

امیدعلی مرآتی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا میزان برق مصرفی این مشترکین را بیش از سه میلیون و ۴۸۰ هزار مگاوات ساعت اعلام کرد و یادآور شد: میزان مصرف برق مشترکین در ۴۰ سال قبل حدود ۲۱۴ هزار مگاوات ساعت بوده است.

وی از بهبود توزیع برق برای روستاهای استان هم یاد کرد و ادامه داد: هم اکنون بیش از ۱۶۶ هزار مشترک برق روستایی در استان داریم که این عدد در سال ۵۷ حدود ۱۲ هزار مشترک بود.

به گفته این مسئول، هم اکنون ۱۵۳ هزار خانوار روستایی استان دارای برق هستند که این عدد قبل از انقلاب یازده هزار خانوار بود.

وی تعداد روستاهای برق دار کنونی استان را نیز ۲۵۴۳ مورد اعلام کرد و ادامه داد: ۴۰ سال قبل فقط ۱۰۲ روستای کرمانشاه برق داشتند.

مرآتی با بیان اینکه روستاییان در زمان قبل از انقلاب حدود ۱۰ هزار مگاوات ساعت مصرف برق داشتند، اظهار کرد: این عدد اکنون به بیش از ۴۴۳ هزار مگاوات ساعت رسیده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کرمانشاه از رشد قابل توجه مشترکین صنعتی و کشاورزی استان هم خبر داد و عنوان کرد: طی ۴۰ سال اخیر تعداد مشترکین صنعتی از ۶۴ مورد به ۲۸۶۹ مورد و مشتکرین کشاورزی از ۴۳ مورد به بیش از ۷۵۰۰ مورد رسیده است.

وی درباره توسعه تاسیاست توزیع برق استان کرمانشاه نیز یادآور شد: طول خطوط فشار متوسط و فشار ضعیف در مجموع از حدود سه هزار کیلومتر در سال ۵۷ اکنون به بیش از ۱۸ هزار کیلومتر رسیده است.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

زیباترین و شادترین عکس نوشته های شب یلدا